Cenaclul literar „Destine Junior” 31 martie

31 martie 2019, ora 10.00 – la sediul central, Sala „Mihai Eminescu”, a avut loc o nouă întâlnire a membrilor cenaclului literar „Destine Junior”, coordonat de poeta Vera Crăciun, întâlnire organizată pentru a marca data de 2 aprilie - Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii. Invitați speciali vor fi scriitorii: Violeta Craiu, Olimpia Sava, Luminița Potârniche. Vor mai participa: Irina Ichim, reprezentant ARPIA, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 16, coordonați de Dir. prof. Mogoș Mariana și prof. Anița Brăilescu, elevii Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”, coordonați de prof. Pruteanu Elena, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 43 „Dan Barbilian”, coordonați de prof. înv. primar Chiper Ionica și Buruiană Lenuța și elevii Școlii Gimnaziale Nr. 20, coordonați de Dir. prof. Tufă Tincuța.

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație 29 martie

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, membrii CA-ului plus șefii de serviciu, birouri, secții, Filiale și ai celorlalte compartimente din Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați.

Versuri în luna lui Marte cu Adolescenți pe mare 29 martie

Activitatea dedicată lui Nichita Stănescu a încununat cu succes luna lui Marte. La frumosul eveniment, am fost purtați pe aripi de poezie, împreună cu elevii claselor a X-a B și a X-a C, de la Colegiul Național ,,Costache Negri’’. Adolescenții, coordonaţi cu multă dăruire şi profesionalism de către doamnele profesor Cristina Ciobanu și Elvira Alexandrescu, au dorit să aducă un omagiu ,,poetului necuvintelor”, la împlinirea celor 86 de ani de la naştere, la Filiala nr. 1„Costache Negri” – Biblioteca Municipală pentru Copii a Bibliotecii „V.A. Urechia” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, vineri 29 martie 2019. A fost o activitate de suflet, iar atmosfera a fost plină de emoţie, sensibilitate, frumos, într-un cuvânt POEZIE.

Proiect "CODE KIDS - Copiii fac coding în bibliotecile publice" 29 martie

Echipa Hyper Coders Galați a marcat astăzi, 29 martie, ALL DIGITAL Week printr-un eveniment special, plin de... surprize la Filiala nr. 2 “Paul Păltănea” din cadrul Bibliotecii Judeţene “V.A. Urechia”. Copiii au lucrat interactiv primele etape de pe platforma Code.org și s-au declarat încântați de activitățile de coding, în care jocurile şi buna dispoziţie nu au lipsit. Chiar dacă sunt din clase diferite, de la Şcoala Gimnazială “Grigore Moisil” Galaţi, si încă nu se cunosc foarte bine, s-au sprijinit reciproc formând o adevărată echipă de viitori programatori. Felicitări copii!

Salonul Literar „Axis Libri” 28 martie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 28 martie 2019, ora 17:00, la Salonul Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: „De la cronică muzicală la critică literară”, autor DUMITRU ANGHEL, ”Nuclee aforistice”, autor VIRGIL ANDRONESCU, ”Sincopa destinului”, autor VALENTINA BALABAN și ”Chemările Indris” și ”Dansul cărților”, autor LUCIA PĂTRAȘCU. Moderatori vor fi Geta Eftimie, directorul adjunct al Bibliotecii și A.G. Secară, scriitor. Intrarea este liberă pentru toți cei interesați. Vă așteptăm cu drag!

Nikolai Vasilievici Gogol - 210 ani de la naștere 28 martie

Nikolai Vasilievici Gogol s-a afirmat ca un scriitor care urmărește să redea adevărul vieții. La împlinirea a 210 ani de la nașterea marelui clasic rus, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, împreună cu Fundația „Andreiana Juventus” organizează o expoziție cu cele mai importante titluri din opera sa. Vă invităm să le descoperiți!

Nicolae Steinhardt - 30 de ani de la moarte 28 martie

Nicolae Steinhardt, mare scriitor, critic literar si eseist, autor al unei opere unice în literatura română, „Jurnalul fericirii”, este comemorat la împlinirea a 30 de ani de la moarte în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, printr-o frumoasă expoziție de documente.

Prichindeii în vizită la bibliotecă 28 martie

Prichindeii grupei mijlocii A și B de la Grădinița cu Program Normal „Ion Creangă”, au efectuat o vizită la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, împreună cu Fundația „Andreiana Juventus”, în cadrul căreia au vizionat filmulețe cu Albinuța Maya, interacționând cu mare bucurie. Vă mai așteptăm copii!

Arta de a trăi sănătos 27 martie

Miercuri, 27 martie 2019 la Filiala nr. 1„Costache Negri” – Biblioteca Municipală pentru Copii a Bibliotecii „V.A. Urechia” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, elevii clasei a II-a B, de la Școala Gimnazială nr. 7, coordonați de doamna prof. Monica-Cecilia Păduraru au adunat toate fructele şi legumele în lumea minunată a cărților. Acestea s-au pus la sfat și s-au lăudat cu importanța lor. Așadar, merele și perele ne îndeamnă să le mâncăm în fiecare zi, bananele se laudă cu beneficiile pe care le aduc sănătății, portocalele se mândresc cu gustul lor dulce-acrişor, iar fructele din pădurea verde ca smaraldul vorbesc despre ceaiul lor gustos. La rândul lor, legumele le-au făcut concurență fructelor. Morcovii spun că au multe vitamine şi că ne ajută să vedem mai bine. Salata, ceapa, roșiile, castraveții, ardeii, grăiesc pline de mândrie că vom fi mai viguroși, dacă le vom mânca. Cartofii ne sfătuiesc să facem din ei mâncăruri gustoase. Dragi copii, consumați-le în fiecare zi și veți deveni mai puternici și mai sănătoși! Felicitări pentru deosebita activitate!

Primii pași în lumea poveștilor 27 martie

„Nu este alta mai frumoasă şi mai de folos în toată viaţa omului zăbavă decât cititul cărţilor.” - Miron Costin. Prichindeii clasei I B de la Școala Gimnazială ,,Constantin Gheorghe Marinescu’’, însoţiţi de doamna prof. Adriana Cristea au păşit veseli şi curioşi pe tărâmul poveştilor, miercuri 27 martie 2019. Copiii au făcut cunoştinţă cu personajele preferate şi au aflat că orice carte poate fi un prieten adevărat. Dragi copii, vă dorim bun venit la Filiala nr. 1„Costache Negri” – Biblioteca Municipală pentru Copii a Bibliotecii „V.A. Urechia” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, în lumea minunată a cărţilor, căci vă așteaptă o călătorie îndelungată, ce durează viața toată!

Ziua Mondială a Teatrului 27 martie

Ziua Mondială a Teatrului este un moment de recunoaștere a forţei de comunicare pe care o are teatrul, dincolo de toate frontierele geografice sau culturale, lingvistice, religioase sau politice. Din acest motiv, această zi este celebrată la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, împreună cu Fundația „Andreiana Juventus”, printr-o interesantă expoziție de documente, pe care vă așteptăm să o descoperiți.

Mărțișoare literare 27 martie

Scriitorul Ion Creangă, a fost omagiat de elevii clasei a V-a și a VI-a de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, comuna Piscu, cu emoție și veselie, printr-o frumoasă activitate din care nu au lipsit scenete din opera marelui scriitor, jucate cu mult talent și emoție. Elevii au fost îndrumați de dna profesor Radu Ionelia. Activitatea este cuprinsă în Proiectul educaţional „Călător în lumea cărților”. Felicitări copii!

Raymond Thornton Chandler - 60 de ani de la moarte 26 martie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, comemorează 60 de ani de la moartea scriitorului Raymond Thornton Chandler, întemeietorul romanului polițist modern american, printr-o expoziție în cadrul filialei. Vă invităm să descoperiți titlurile autorului, ce pot fi regăsite în această expoziție!

Prichindeii de la grădinița „Tedi” în vizită la bibliotecă 26 martie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea" în colaborare cu Fundaţia „Andreiana Juventus" a răsunat de glasurile voioase ale prichindeilor din Grupa mare A - „Ciupercuțele", de la Grădinița cu Program Prelungit „Tedi", copiii pătrunzând în lumea magica a cărților cu mult entuziasm. Mulțumim pentru vizită și vă mai așteptăm!

Vizită la bibliotecă 26 martie

Elevii clasei a II-a C de la Școala Gimnazială „Miron Costin”, au făcut cunoștință cu lumea cărților și ne-au încântat cu desene frumoase inspirate din poveștile preferate. Vizita s-a desfășurat în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, iar copiii au fost însoțiți de cadrul didactic Pagu Gabriela. Vă mulțumim pentru darurile oferite copiilor de la Grădinița din comuna Scânteiești! Activitatea „Faptele bune aduc bucurie” face parte din Proiectul Național de voluntariat „4/4 Pentru Prieteni 2019”.

Povești la rampă - proiect educațional 28 martie

28 martie 2019, ora 13.00 - la sediul central, Secția pentru Copii va avea loc o nouă activitate din cadrul proiectului educațional „Povești la rampă-Club de lectură și teatru”. Participă: elevii Liceului Tehnologic „Paul Bujor”, Berești, coordonați de Dir. Prof. Dică Gabriela și prof. înv. primar Ionașcu Virginica și elevii Liceului Tehnologic „Dumitru Moțoc”, Galați, coordonați de Prof. Onescu Mirela și Căpățână Simona.

Cartea primăverii 25 martie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, împreună cu Fundația „Andreiana Juventus” a fost gazda unei activități inedite, în care elevii clasei a I-a B, de la Școala Gimnazială „Grigore Moisil”, îndrumați de doamna profesor învățământ primar Chiscoci Loredana-Doinița, și-au prezentat propriile creații, inedite cărți de primăvară, în care frumosul anotimp a fost ilustrat prin desene, poezii și ghicitori. Felicitări copii!

Enciclopedia ilustrată a copiilor 25 martie - 15 aprilie

În perioada 25 martie - 15 aprilie 2019, la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”, parter, va putea vi vizionată o interesantă expoziție de documente din colecțiile Secției pentru Copii.

Arta și poezia în viața mea 25 martie

Luni, 25.03.2019, cu începere de la ora 8:00, în Sala „Mihai Eminescu” a Bibliotecii „V.A. Urechia” va avea loc activitatea literar artistică „Arta și poezia în viața mea”, la care vor participa elevii clasei a VIII-a A, specializarea muzică, din cadrul Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin” însoțiți de dl. diriginte prof. Cacenschi Iulian. Manifestarea, care se desfășoară urmare a protocolului de colaborare încheiat între Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” Galați, va marca două evenimente importante: Ziua Internațională a Poeziei și Ziua Internațională a Cărții pentru Copii.

Proiectul “Code Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice!” 23 martie

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundaţia „Andreiana Juventus” s-a dat startul Proiectului național „Code Kids - Copiii fac coding în bibliotecile publice”. Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Galaţi este partener în acest proiect, la care participă elevi cu vârste între 10 și 14 ani, dornici să descopere limbajul programării pe calculator. Felicitări tuturor pentru implicare!

Omagiu lui Creangă 22 martie

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundaţia „Andreiana Juventus”, elevii clasei a IV-a de la Şcoala Gimnazială nr.1 Rediu, îndrumaţi de prof. înv. primar Petrea Mihaela, au adus un omagiu scriitorului Ion Creangă prin prezentarea unei scenete inspirată din povestea „Soacra cu trei nurori”. Programul artistic a fost urmărit cu mult interes de preşcolarii grupei „Steluţele” de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Arlechino”, însoţiţi de doamna educatoare Orban Andreea.

Vizită la Bibliotecă! 22 martie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundaţia „Andreiana Juventus” a fost gazda unei vizite a piticilor de la Grădiniţa cu Program Prelungirit „Ion Creangă", însoţiţi de doamna director Samoilă Gabriela și doamnele educatoare Mogoş Ruţa și Andrişoiu Valerica. Copiii ne-au pregătit și o expoziție de desene ce poate fi admirată la sediul filialei. Felicitări tuturor!

Atelier handmade la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” 22 martie

Elevii clasei a IX-a B de la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” ne-au surprins cu talentul lor. Nu este prima activitate de acest gen, însă răbdarea și îndemânarea elevilor în realizarea acestor lucrări handmade, au fost peste așteptările noastre. Felicitări elevilor și doamnelor Neghină Mariana, Ciocan Emanuela şi bibliotecar Catan Elena-Cătălina pentru aceste obiecte handmade care încântă privirea!

Clubul de Șah „Axis Libri” 22 martie

Vineri, 22 martie 2019, ora 16.00 – la sediul central, Secția pentru Copii a avut loc o nouă întâlnire a membrilor Clubului de Șah „Axis Libri”, cu domnul instructor Adrian Smărăndoiu. Următoarea întâlnire va fi pe data de 5 aprilie 2019, ora 16.00.

BiblioASTRONOM 21 martie

O nouă întâlnire în lumea Universului, joi 21 martie 2019 la Filiala nr. 1„Costache Negri” – Biblioteca Municipală pentru Copii a Bibliotecii „V.A. Urechia” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”. În călătoria noastră prin Sistemul Solar ne-au fost alături elevii clasei II-a A, de la Școala Gimnazială ,,Constantin Gheorghe Marinescu”, însoțiți de doamna prof. Laura Tăbăcaru. Copiii au aflat curiozităţi despre soare, despre planete, au descoperit cum se naşte o stea, ce sunt constelaţiile şi galaxiile, ce este un astronaut, etc. Mulțumim, doamnei muzeograf Iuliana Cantoneanu pentru fascinanta oră de astronomie!

Copilărie, iubire, poezie 21 martie

Astăzi, 21 martie 2019, biblioteca noastră a răsunat de glasurile cristaline ale copiilor, de la Colegiul Naţional „Costache Negri”, coordonaţi de către doamnele prof. Ecaterina Bălan și Elvira Alexandrescu, care au dorit să omagieze „Ziua Mondială a Poeziei” pe tărâmul cărţilor.Ne-am lăsat purtați de frumusețea momentului oferit de distinsele invitate, de drăgălăşenia şi inocenţa micilor noștri actori. Sufletul ne-a vibrat de bucurie, emoţie, frumos, vers... Într-un cuvânt, POEZIE. Activitatea s-a desfășurat la Filiala nr. 1 „Costache Negri” – Biblioteca Municipală pentru Copii a Bibliotecii „V.A. Urechia” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”.

Salonul Literar „Axis Libri” 21 martie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 21 martie 2019, ora 17:00, la Salonul Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: „Çiçek kokulu kadînlar (Femeile cu miros de flori)”, autor GÜLȘAH SÜDER UZUNMEHMETOĞLU; „Patruzeci și unu. Eu, surdo-mutul”, autor ROMEO AURELIAN ILIE; „Poet chemând derviș...”, autor ADI SECARĂ-HALIL; „O Simonă”, autor SIMONA TOMA și „Eva printre degete”, autor VALERIU VALEGVI. În deschiderea evenimentului dra Alexandra Lupoae, elevă a Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin” la secția muzică, va susține un microrecital artistic. Moderatori vor fi Geta Eftimie, directorul adjunct al Bibliotecii și A.G. Secară, scriitor. Intrarea este liberă pentru toți cei interesați. Vă așteptăm cu drag!

Venim cu drag la Bibliotecă! 21 martie

Cu bucurie şi nerăbdare, preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Arlechino”, însoţiţi de profesor Mitu Mihaela au poposit la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, unde au descoperit personajele preferate în cărţile de povești. Mulţumim pentru vizită!

Vizită la Bibliotecă! 21 martie

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundaţia „Andreiana Juventus” au răsunat glasurile voioase ale copiilor de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 56, care au vizitat filiala noastră. Preşcolarii au fost însoţiţi de cadrele didactice Hondrilă Lăcrămioara, Nistor Ana-Maria, Munteanu Florentina şi Negru Mirela, cărora le mulţumim pentru vizită.

Ziua Internațională a Poeziei 21 martie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundaţia „Andreiana Juventus” a marcat Ziua Internațională a Poeziei, prin expoziția de documente de bibliotecă, care atestă contribuția remarcabilă a poeților și scriitorilor la îmbogățirea culturii și spiritualității universale.

Caravana scriitorilor și poeților români 21 martie

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundaţia „Andreiana Juventus”, elevii Şcolii Gimnaziale „Miron Costin” ne-au încântat cu o caravană literară, în care au fost trecuți în revistă poeți și scriitori români, fiecare elev prezentând opera literară a scriitorului preferat. Copiii au fost îndrumați de doamnele profesor Modiga Marinela, Dragomir Mirela şi bibliotecar Sosai Luminiţa.

Mircea Eliade - Magul unei generații 21 martie

Elevii clasei a IX-a de la Liceul Tehnologic „Dumitru Moțoc” au avut ocazia să vizioneze un documentar din seria „Mari români”, autor Dragoș Bucurenciu, prilej de a descoperi și cunoaște mai bine trecutul literar al scriitorului Mircea Eliade. Despre viața și opera cunoscutului scriitor le-a vorbit și dna profesor Elena Grigoraș. Gazda acestei activități interactive a fost Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundaţia „Andreiana Juventus”.

Vizită în lumea cărților! 20 martie

Vizita elevilor clasei a IX-a de la Liceul Tehnologic de Transporturi şi Căi Ferate Galaţi, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, a fost de bun augur, elevii primind informații utile privind serviciile moderne oferite de bibliotecă. Elevii au fost îndrumați de profesor Mădălina Novac.

Vizită la Bibliotecă! 20 martie

Prichindeii Grădiniţei cu Program Prelungit „Otilia Cazimir”, ne-au demonstrat ce mult iubesc cărțile cu povești. Vizita la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” nu a fost întâmplătoare, cei mici fiind impresionați de numărul cărților frumos ilustrate și așezate cuminți pe rafturi. Copiii au fost însoţiţi de profesor Boşneaga Luminiţa.

Descoperirea şi folosirea aplicaţiei digitale „Kahoot!” 20 martie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” a fost gazda unei activităţi interactive şi de actualitate. Protagoniști au fost elevii clasei a IX-a C de la Liceul Tehnologic „Paul Dimo” care sub îndrumarea doamnei profesor Radu Cătălina-Geanina, au discutat și analizat această platformă gratuită de învățare, bazată pe joc și tehnologie educatională.

În vizită la Bibliotecă! 19 martie

Prichindeii Grădiniței cu Program Prelungit „Arlechino” au pășit cu veselie în lumea minunată a cărților și a poveștilor. Gazdă primitoare a fost Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”. Copiii au fost însoțiți de cadrele didactice Asăvoae Mihaela și Pamfil Monica. Mulțumim pentru vizită și vă mai așteptăm!

Vizita elevilor de la Liceul „Jean Renou” din Franța 19 martie

În cadrul programului de cooperare descentralizată dintre Consiliul Regional Aquitaine și Consiliul Județean Galați, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ a primit marți 19 martie a.c. vizita unui grup de 12 elevi și profesori francezi aflați într-un schimb de experiență în orașul nostru. Evenimentul a fost organizat de Liceul de Arte ”Dimitrie Cuclin” Galați care îi are ca invitați pe oaspeții de la Liceul ”Jean Renou” din Franța. În cadrul vizitei, dna Geta Eftimie, director adjunct al Bibliotecii V.A. Urechia a făcut o scurtă incursiune în istoricul, fondul documentar și serviciile pe care biblioteca le oferă publicului său. Vizitatorii s-au arătat impresionați de numărul mare de documente pe care biblioteca le deține și valoarea lor de patrimoniu, descoperind și relațiile culturale care au existat de-a lungul istoriei între România și Franța.

Alecu Russo: 200 de ani de la naștere 15 martie

Să ne amintim de Alecu Russo, este invitația lansată cititorilor de Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” la aniversarea celor 200 de ani de la nașterea poetului, prozatorului și criticului literar, care a lăsat neamului românesc adevărate capodopere literare.

Clubul de Șah „Axis Libri” 15 martie

Vineri, 15 martie 2019, ora 16.00, la sediul central Secția pentru copii, a avut loc întâlnirea săptămânală a membrilor clubului de Șah „Axis Libri”, coordonați de domnul ing. Adrian Smărăndoiu.

Salonul Literar „Axis Libri” 14 martie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 14 martie 2019, ora 17:00, la Salonul Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: „Orbeții”, autor TANIA NICOLESCU, ”Dus-întors”, autor TĂNASE CARAȘCA și ”Sfârșit de mileniu” și ”File de istorie”, autor VICTOR HENRICH BAUMAN. Moderatori vor fi Geta Eftimie, directorul adjunct al Bibliotecii și A.G. Secară, scriitor. Intrarea este liberă pentru toți cei interesați. Vă așteptăm cu drag!

Vizită la Bibliotecă (Școala Gimnazială Nr. 28) 12 martie

Marți, 12 martie 2019, ora 9.00 elevii claselor a IV-a A și a IV-a B, coordonați de prof. înv. primar Berdilă Anica și Dediu Camelia de la Școala Gimnazială Nr. 28 au participat la o vizită de prezentare a Bibliotecii Județeane „V.A.Urechia”. Elevii au primit informații despre condițiile de înscriere la bibliotecă, despre serviciile oferite de aceasta. Ei au vorbit despre carte și lectură și au vizionat un film la Sala Multimedia..

Vizită la Bibliotecă (Școala Gimnazială Nr. 28) 11 martie

Luni, 11 martie 2019, ora 9.00 elevii clasei a IV-a D, coordonați de prof. înv. primar Gavrilă Elena-Dorela și elevii clasei a IV-a C, coordonați de prof. înv. primar Olariu Liliana de la Școala Gimnazială Nr. 28 au poposit la Biblioteca Județeană „V.A.Urechia”. Elevii au primit informații despre condițiile de înscriere la bibliotecă, despre serviciile oferite, au răsfoit cele mai interesante cărți din colecțiile Secție pentru copii și au vizionat un film la Sala Multimedia.

Bibliomărțișoare astronomice 7 martie

Ghioceii clasei a III-a B, de la Școala Gimnazială nr. 3, coordonați de doamna prof. Liliana Ciupitu au transmis gânduri de primăvară, împletite cu mesaje sensibile și delicate pentru Mama la Filiala nr. 1 „Costache Negri” – Biblioteca Municipală pentru Copii a Bibliotecii „V.A. Urechia” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, joi 7 martie 2019. Apoi, au călătorit printre stele și constelații în Atelierul lui Mărțișor, folosind ca baghete magice – hârtia colorată, imaginația și fantezia. În frumusețea cerului albastru de martie, ne-am plimbat prin univers, am cules zâmbete și am creat bibliomărțișoare astronomice. Activitatea a fost coordonată de doamna muzeograf Iuliana Cantoneanu. Primăvară minunată!

Salonul Literar „Axis Libri” 7 martie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 07 martie 2019, ora 17:00, la Salonul Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: „Trimisul special”, autor George Arion și „Sidex – o viață de om”, autor Petru Todoran. Moderatori vor fi Theodor Parapiru, scriitor și Geta Eftimie, directorul adjunct al Bibliotecii. Intrarea este liberă pentru toți cei interesați. Vă așteptăm cu drag!

Mărțișorul sărbătorit în universul cărților 6 martie

Miercuri, 6 martie 2019, la Filiala nr. 1 „Costache Negri” – Biblioteca Municipală pentru Copii a Bibliotecii „V.A. Urechia” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, elevii clasei a X-a A, de la Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”, coordonați de doamna profesor Aurora Vlase ne-au oferit un buchet de mărțișoare literare și muzicale. Apoi, adolescenții noștri frumoși au călătorit pe tărâmul imaginației și au adunat în coșul inimii toate florile Primăverii, folosind ca baghetă magică hârtia colorată, culoarea şi creativitatea. La finalul activității, am sărbătorit împreună venirea „Zânei Florilor” cu muzică, dans, zâmbete și voie bună, printre raze dulci de soare. Dragi elevi, vă dorim sa aveți o primăvară senină, cu dorințe împlinite, alai de flori și fluturi jucăuși, care să vă cuprindă sufletele!

Cititorul din peșteră – prezentare de carte 6 martie

La Filiala nr. 1 „Costache Negri” – Biblioteca Municipală pentru Copii a Bibliotecii „V.A. Urechia” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, miercuri, 6 martie 2019, elevii clasei a VII-a din cadrul Liceului Teoretic ,,Emil Racoviță", alături de doamna profesor Ștefania Sandu și de doamna bibliotecar Gina Mocanu ne-au condus într-o minunată aventură: drumul cărții, prin ilustrarea unor aspecte descoperite de ei în opera ,,Cititorul din peșteră" scrisă de Rui Zink. Astfel, ghidați de pasionatul Anibalector, copiii ne-au purtat printre simbolurile cărții, evidențiind rolul esențial al lecturii și puterea cuvintelor de a crea lumi. Esența activității a readus în planul central ideea că o carte poate fi asociată principului modern: dacă mama devine nucleul formării noastre de la care primim rădăcinile, cartea ne completează zborul încifrând atâtea lumi în puterea unei litere.

Ion Creangă – mărțișorul literaturii române 6 martie

Miercuri, 06 martie 2019, orele 11:00, la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, Galați, în Sala „Mihai Eminescu” a avut loc prima activitate din cadrul proiectului educativ „Copilăria – lume de miracole și de uimire a creației”. Proiectul este coordonat de Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” în parteneriat cu Biblioteca Județeană „V.A.Urechia”, Casa Corpului Didactic și Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță”. Prezenți la activitate au fost elevii Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 25, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 26 și elevii Colegiului Național „C. Negri”, Galați. Invitat special a fost domnul scriitor Marin Năstase.

SMART pentru AUTISM 4 martie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ și Asociația de Sprijin pentru Părinții și Copii cu Autism - APCA Galați vă invită luni, 04 martie 2019, ora 15:00, la Conferința de lansare a proiectului „SMART pentru AUTISM”, desemnat câștigător în competiția „RO SMART în Țara lui Andrei”. Proiectul reprezintă cea mai mare reușită a APCA din cei 7 ani de luptă pentru recuperarea și integrarea copiilor cu autism din județul Galați. Evenimentul are loc în sala Mihai Eminescu din sediul central al bibliotecii. Intrarea este liberă pentru toți cei interesați. Vă așteptăm cu drag!

Mărțișorul, tradiție și simbol 1 martie

Vineri, 1 martie 2019, la Filiala nr. 1 „Costache Negri” – Biblioteca Municipală pentru Copii a Bibliotecii „V.A. Urechia” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, elevii clasei a IV-a B, de la Școala Gimnazială nr. 7, împreună cu doamna prof. Silviana Parvana, au desfăşurat o activitate frumoasă, din cadrul proiectului „Mărțișorul, tradiție și simbol”, un proiect minunat, din suflet, pentru suflet. Au vorbit despre mărţişor, au transmis mesaje sensibile pentru Mama, au cântat și au dansat, într-o atmosferă de sărbătoare.

Primăvara, sărbătorită în universul cărților 1 martie

Parfumul, culoarea, iubirea și veselia au fost ingredientele de vineri, 1 martie 2019. Un tablou minunat de Primăvară, creat de zambilele clasei a VIII-a, de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, coordonate cu dăruire de doamna prof. Felicia Damian şi doamna bibliotecar Gina Mocanu. Elevele au călătorit pe tărâmul imaginației, folosind ca baghetă magică – hârtia colorată, ideile, creativitatea și fantezia. Primăvară minunată! Activitatea s-a desfășurat la Filiala nr. 1 „Costache Negri” – Biblioteca Municipală pentru Copii a Bibliotecii „V.A. Urechia” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”.

„CODE Kids -Copiii fac coding în bibliotecile publice”- sesiune de instruire în cadrul proiectului 1 martie

La întâlnire vor participa 7 bibliotecari coordonatori din județul Galați: Cornelia Munteanu (Biblioteca Comunală Vânători), Silvia Macovei (Biblioteca Comunală Valea Mărului), Mihaela Gudană (Biblioteca Comunală Ghidigeni), Fănica Prună (Biblioteca Comunală Schela), Daniela Drugan (Biblioteca Comunală Cudalbi), Mihaela Buțurcă (Biblioteca Comunală Măstăcani), Șoltuz Cătălina (Filiala nr. 2 a Bibliotecii „V.A. Urechia”), 14 copii Ambasadori și reprezentanții Bibliotecii Județene Galați. Obiectivul acestei instruiri care va dura 3 zile este ca participanții să se familiarizeze cu activitățile specifice proiectului, iar în mod special cu coordonarea cluburilor de coding, fiind prevăzute și activități de formare în coding.

Colocviul Constructorilor de Nave 1 martie

Biblioteca „V.A. Urechia”, Asociaţia ANCONAV Galaţi şi Asociaţia Generală a Inginerilor Români, Filiala Galaţi (AGIR) vă invită vineri, 01 martie, ora 16:00, la cea de-a 73-a întâlnire a specialiștilor din industria navală română, desfășurată lunar, în cadrul Colocviilor Constructorilor de Nave. În cadrul acestui eveniment, vor fi comemorați câțiva dintre specialiștii care au fost deschizători de drumuri și formatori a numeroase generații de ingineri. Vor fi prezentate scurte biografii ale celor care ne-au părăsit: dr. ing. Gelu Kahu, prof.dr. Valeriu Ceangă, prof. dr. ing. Costică Alexandru, ing. Postelnicu Mircea, ing. Dan Alexandru Micu, ing. Lorand Fazekaș, ing. Drăgănescu Constantin. Dumnezeu să-i odihnească! Întâlnirea va avea loc, la sediul central al bibliotecii, în sala de lectură „Mihai Eminescu”. Sponsorul activității este Bureau Veritas Galați.

Fascinanta lume a teatrului: Fotografii din Colecțiile speciale ale Bibliotecii „V.A. Urechia” 1 martie - 1 aprilie

În luna martie, Popasul Bibliofilului de la sediul central, etaj 1, mezanin, va găzdui expoziția Fascinanta lume a teatrului: Fotografii din Colecțiile speciale ale Bibliotecii „V.A. Urechia”. Documentele vor fi expuse în perioada 01.03.2019 – 01.04.2019.

Martie 1 Martie

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați atât la Sediul central (Str. Mihai Bravu nr. 16) cât și la celelalte cinci filiale: Filiala Nr. 1 „Costache Negri”, Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea”, Filiala NR. 3 Tehnologia Informației, Filiala Nr. 4 „Grigore Vieru” și Filiala Nr. 5 „Hortensia Papadat-Bengescu”