CODE Kids

CODE Kids

Proiect educațional pentru copii

Proiectul CODE Kids - Copiii fac coding în bibliotecile publice este dedicat dezvoltării de competențe de programare vizuală și STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) în rândul copiilor din mediul rural, incluzând 6 biblioteci publice din județ (Vânători, Valea Mărului, Ghidigeni, Schela, Cudalbi, Măstăcani)

Detalii despre proiect

Clubul de șah „Axis Libri”

Povești la rampă

Proiect educațional pentru copii.

Clubul de șah „Axis Libri” - este un proiect educațional pentru copii, care se derulează la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”, în cadrul Secției pentru copii, încă din anul 2014.

Detalii despre proiect

Povești la rampă:
Clubul de lectură și teatru

Povești la rampă

Proiect educațional pentru copii.

Proiect educațional pentru copii, Povești la rampă: Clubul de lectură și teatru este inițiat de Secția Împrumut la Domiciliu pentru Copii din cadrul Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”, Galați și se va derula pe parcursul anului 2019.

Detalii despre proiect

Tinerii şi mediul virtual:
conexiuni periculoase

...

Proiectul este destinat copiilor și tinerilor cu vârsta 10-18 ani.

Proiectul „Tinerii și mediul virtual: conexiuni periculoase” are ca scop familiarizarea acestora cu noţiuni care să contribuie la siguranţa on-line, prin sfaturile specialiștilor menite să asigure un comportament virtual responsabil și benefic.

Detalii despre proiect

Pe aripi de poveste

...

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul Pe aripi de poveste!
Își propune să faciliteze accesul la cultură a copiilor din mediul rural gălățean, să promoveze literatura pentru copii și să încurajeze lectura de plăcere prin organizarea de activități cultural-educative.

Detalii despre proiect

Bătălia cărților - Ed a II-a

...

Concurs național de lectură, susținut de ANBPR (filiala Galați)

Copiii cu vârsta între 8 - 13 ani și adolescenții cu vârsta între 14 - 18 ani sunt invitați să participe la concursul de lectură Bătălia cărților, organizat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”. Doritorii se pot înscrie la sediul central și la filialele bibliotecii în perioada 1 aprilie – 31 mai.

Detalii despre proiect

Proiectul "Înflorim Europa"

...

Proiect european ce se desfășoară în perioada aprilie - iunie 2017

Proiect "Înflorim Europa" - "Europe in flowers" iniţiat de artistul belgian Frank Liefooghe, cu coordonarea Casei de Cultură Belgo-Română din Bruxelles „Arthis” şi susţinut de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi Biblioteca Judeţeană „V. A. Urechia” coordonator local.

Detalii despre proiect

infOlanda

...

Proiect privind mobilitatea forței de muncă, demarat de Guvernul olandez

Proiectul InfOlanda: întrebați un bibliotecar!
Se desfășoară în județele: Galați, Sibiu, Bacău, Mureș, Maramureș, Timiș, Brăila, Suceava și pe parcursul celor 7 luni de implementare vor fi informați membrii a peste 200 de comunități.

Detalii despre proiect

Raftul cu inițiativă

...

Pro Vobis - Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat

Program pilot realizat în cadrul proiectului ”Raftul cu inițiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci”, implementat de Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat), cu finanțare din Granturile SEE 2009­2014, în cadrul fondurilor ONG în România.

Detalii despre proiect

Bătălia cărților

...

Concurs național de lectură, susținut de ANBPR (filiala Galați)

Copiii cu vârsta între 11 - 13 ani și adolescenții cu vârsta între 14 - 18 ani sunt invitați să participe la concursul de lectură Bătălia cărților, organizat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”. Doritorii se pot înscrie la sediul central și la filialele bibliotecii în perioada 1 aprilie – 31 mai.

Centru de excelență

...

Finanțator: Fundația Bill & Melinda Gates (prin Fundația IREX România)

Proiectul „Centru de excelență care oferă servicii pentru adulți, cu vârsta cuprinsă între 41 și 60 de ani“, propus de Biblioteca noastră este câștigător al concursului „Bibliotecile Județene: Centre de excelență“ organizat de IREX în cadrul programului Biblionet.

Ești informat, ești protejat!

...

Finanțator: Biblioteca „V.A. Urechia“
 

Proiectul „Ești informat, ești protejat“ reprezintă o campanie de informare în domeniul educației sexuale pentru adolescenți.
 
 
 

O lume mai bună, împreună!

...

Finanțator: Biblioteca „V.A. Urechia“
 

Proiectul „O lume mai bună, împreună!“ reprezintă o campanie de sensibilizare a opiniei publice gălățene în ceea ce privește solicitanții de azil ce tranzitează orașul nostru.
 
 

Biblionet

...

Finanțator: Fundația Bill & Melinda Gates (prin Fundația IREX România)

Biblionet este un program de finanțare ce se întinde pe cinci ani și care facilitează românilor accesul gratuit la informație, prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne în România.
 
 

Click@platformă online

...

Finanțator: Electronic Information for Libraries (EIFL)

Acest proiect a fost finanțat de către organizația nonprofit Electronic Information for Libraries (EIFL) în cadrul programului de formare Mortenson Global Libraries Lideri și Inovatori 2011, la care a participat bibliotecara Dediu Titina Maricica.
 

Businessman-ul din noi

...

Finanțator: Fundația IREX România

Biblioteca „V.A. Urechia“ a câștigat de curând la ultima sesiune de proiecte organizat și finanțat de Fundația IREX, în cadrul Concursului „Instruiește-ți comunitatea“. Tema anunțată de către IREX pentru această sesiune a fost Educație pentru viața cotidiană.

Utilizăm setul de caractere UTF-8