Antoine de Saint-Exupéry – 75 de ani de la moarte 31 iulie

Nu cunoaştem decât ceea ce îmblânzim”, spunea un personaj dintr-un roman cunoscut, ce poartă semnătura scriitorului Antoine de Saint-Exupéry. La împlinirea celor 75 de ani de la moartea scriitorului, Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”, vă invită să vizionați expoziția de documente, ce i-au adus scriitorului recunoaștere și satisfacții literare.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 31 iulie

Socializare, distracție și relaxare, la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”. Copiii se bucură de activități interesante, care îi ajută să-și dezvolte noi abilități, alături de noi prieteni.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 31 iulie

Miercuri, 31 iulie 2019, la Biblioteca Estivală din Grădina Publică, a avut loc o nouă întrunire a membrilor Clubului Curioșilor. Astăzi au avut cuvântul micii campioni, care și-au prezentat medaliile și trofeele obținute la diverse concursuri sportive. Cu cele mai multe medalii s-au prezentat Daria Robu, Raluca Boboc și Ștefania Vrânceanu. În partea a doua a activității, copiii au interacționat și au învățat jocuri noi explicate de bunici.

Tabăra de creație Axis Libri 30 iulie

Astăzi, 30 iulie a.c., având ca tematică realizarea unor vaze cu flori prin diferite metode, având la bază tehnica „Colajului”, am avut vizitatori de la Agenția de Servicii Sociale „Alternativa” însoțiți de doamna Ramona Atanasiu. Ajutați pe alocuri de părinți, însoțitori și voluntarii bibliotecii, micii creatori s-au bucurat jucându-se cu materialele primite. Au fost urmați de alți copii mai mari care au folosit mijloace puțin mai complexe, având rezultate la fel de frumoase. Vă invităm să vizionați expoziția și vă așteptăm să participați cu entuziasm la activitățile organizate de bibliotecă!

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 30 iulie

Imaginația nu are limite, la clubul de vacanță ce se desfășoară la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”! Câteva paste făinoase, aracet, acuarele, răbdare și multă îndemânare în realizarea unor tablouri inedite. Felicitări tuturor!

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 29 iulie

La clubul de vacanță inițiat de Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”, copiii s-au bucurat de vremea frumoasă și au făcut sport și mișcare în aer liber. Activitatea sportivă s-a desfășurat sub îndrumarea Sensei Aura Ledaru de la Clubul Sportiv Sakura Kiai, iar gazda acestei activități a fost Liceul Tehnologic ,,Dumitru Moțoc”.

Skirtbike 28 iulie

Duminică, 28 iulie 2019, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” a fost alături, ca partener, evenimentului Skirtbike, organizat în Grădina Publică, de clubul de ciclism Bikeworks, eveniment ce şi-a propus să promoveze sportul în rândul doamnelor si domnișoarelor. Parada la care au fost prezente sute de bicicliste a fost un adevărat spectacol (colega noastră Monalisa Gheorghiu ne-a reprezentat cu succes) și a fost urmată de o tombolă unde biblioteca a oferit pachete cu cărți minunate!

Alexandre Dumas (fiul) – 195 de ani de la naștere 27 iulie

Scriitorul Alexandre Dumas (fiul) este cunoscut de cititori, datorită operei autobiografice ,,Dama cu camelii”, care i-a adus autorului recunoaşterea valorii şi aprecierea publicului larg. Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”, vă invită să vizionați expoziția de documente și să vă bucurați totodată de poveștile de dragoste, scrise cu pasiune de dramaturgul francez.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 26 iulie

Sport și sănătate, la clubul de vacanță ce se desfășoară la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”. Activitatea în aer liber a fost benefică pentru toți participanții programului de vară ,,Vacanța ALTFEL la bibliotecă”. Mulțumim Sensei Aura Ledaru, de la Clubul Sportiv Sakura Kiai Galați și Liceului Tehnologic ,,Dumitru Moțoc”, gazda acestei activități.

Aldous Leonard Huxley – 125 de ani de la naștere 26 iulie

Cunoscut pentru romanele, eseurile, povestirile și literatura de călătorie, Aldous Leonard Huxley a dat dovadă de o abilitate fantastică de a manevra ideile și de a pune cititorii pe gânduri. La împlinirea celor 125 de ani de la nașterea scriitorului, Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”, invită publicul larg, să lectureze adevărate capodopere ale literaturii engleze.

Tabăra de creație Axis Libri 26 iulie

Vineri, la atelierul de creație, tematica a fost „COLAJUL”. Puțin fetru, bețișoare din bumbac, culori și multă imaginație, puse împreună, au dat naștere unor copaci în floare, unor buchete de liliac și unor rame florale. Creațiile s-au alăturat expoziției Bibliotecii estivale, pe care o puteți admira la înălțime, sub acoperișul cortului care ne găzduiește în Grădina Publică. Vă așteptăm!

Cafeneaua Culturală - Atelier Hand Made 25 iulie

Joi, 25 iulie 2019, ora 10:30, la clubul de vacanță al adolescenților, Cafeneaua Culturală, ce se desfășoară în Grădina Publică, la Biblioteca Estivală, în cadrul unui Atelier handmade, sub îndrumarea bibliotecarilor şi voluntarilor bibliotecii, au fost create zeci de flori din hârtie. Copiii au foarte încântați să descopere ce lucruri minunate pot realiza cu ajutorul mânuțelor și a unei fâșii de hârtie, florile realizate de ei fiind dintre cele mai diverse iar la finalul activităţii au ornat tavanul Bibliotecii Estivale.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 24 iulie

Miercuri, 24 iulie 2019, ora 10,30, în Grădina Publică, la Biblioteca Estivală a avut loc întâlnirea săptămânală a membrilor Clubului de vacanță pentru copii, Clubul Curioșilor. Cei mici au avut parte de cele mai interesante jocuri de dezvoltare personală cu actrița Ramona Păuc, de la Teatrul de păpuși „Gulliver”.

Tabăra de creație Axis Libri – Atelier handmade: Cum să faci o ramă foto 23 iulie

Marți, 23 iulie 2019, la Biblioteca Estivală din Grădina Publică a avut loc Tabăra de creație Axis Libri, cu tema: Cum să faci o ramă foto. Dacă e marţi, e atelier de creaţie la Biblioteca Estivală. Rame foto cu seminţe, mărgeluţe, sfoară și culori au fost concepute de mânuţe dibace (ajutate pe alocuri de părinţi și inimoși voluntari) și au poposit pentru scurt timp la expoziţia Bibliotecii Estivale, după care au plecat să înveselească locuinţele creatorilor. În partea a doua a atelierului, cei mai îndemânatici au făcut lampioane din hârtie colorată. Daca v-au plăcut creaţiile, nu ezitaţi să veniţi în fiecare vineri și marţi la 10.30 în Grădina Publică! Vă așteptăm cu drag și entuziasm!.

Ernest Miller Hemingway – 120 de ani de la naștere 19 iulie

Romancier, nuvelist, prozator, dar și unul dintre cei mai cunoscuți scriitori americani din întreaga lume, Ernest Miller Hemingway, este aniversat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,Andreiana Juventus”, printr-o expoziție de documente. Vă așteptăm la sediul filialei să vă bucurați de întreaga operă a scriitorului.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 22 iulie

Cele 30 și ceva de grade de afară, nu au împiedicat participanții de la clubul de vacanță, să se bucure din plin de activitățile sportive, sub îndrumarea Sensei Aura Ledaru, de la Clubul Sportiv Sakura Kiai Galați. Inițiatorul acestui program de vară este Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”, iar gazda desfășurării activităților sportive a fost Liceul Tehnologic ,,Dumitru Moțoc”.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 19 iulie

Pasta slime a constituit ingredientul distracției din cadrul clubului de vacanță care s-a desfășurat la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,Andreiana Juventus”. O activitate care a adus noi cunoștințe și imaginație debordantă. Bravo, copii!

Tabăra de creație Axis Libri - Descoperă-ți măiestria mâinilor 19 iulie

Vineri, 19 iulie 2019, la Biblioteca Estivală din Grădina Publică a avut loc Tabăra de creație Axis Libri, cu tema: Descoperă-ți măiestria mâinilor. Mulți dintre participanți și-au dezvoltat creativitatea confecționând cu dibăcie brățări și alte podoabe din mărgele, pe care le-au dăruit mămicilor și bunicilor, iar alții și-au expus talentul artistic pe foaia de hârtie, realizând planșe frumos colorate pe care le-au expus la Biblioteca Estivală. Vă așteptăm în continuare în fiecare zi de marți și de vineri, începând cu ora 10:30, pentru a participa la atelierele din cadrul Taberei de creație, ateliere menite să dezvolte abilitățile de comunicare, vizuale și, nu în ultimul rând, artistice ale participanților noștri.

Bibliotecarii donează sânge 18 iulie

În urma apelului făcut de conducerea Centrului Regional de Transfuzii Galați, privind deficitul de sânge, bibliotecarii din Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” s-au mobilizat și vor participa la o acțiune de donare de sânge, atât de necesar celor aflați în suferință. Impresionați de drama pe care o trăiesc cei care au nevoie de transfuzii de sânge, iar spitalele nu au cantitățile necesare, angajații Bibliotecii se vor prezenta începând de mâine, 18 iulie 2019, la Centrul de Transfuzii Galați, pentru a face o faptă bună. Acțiunea va continua pe parcursul următoarelor două săptămâni. Pe această cale, îndemnăm toți cititorii Bibliotecii să ni se alăture și să meargă în număr cât mai mare la Centrul de Transfuzii, pentru a întinde o mână de ajutor celor aflați în nevoie.

Cafeneaua Culturală - Atelier Hand Made – Cum să faci o ramă foto 18 iulie

Joi, 18 iulie 2019, ora 10:30, la clubul de vacanță al adolescenților, Cafeneaua Culturală, ce se desfășoară în Grădina Publică, la Biblioteca Estivală, a avut loc un Atelier Hand Made – Cum să faci o ramă foto. Participanții au confecționat o ramă foto pe care au și primit-o în dar, sub îndrumarea cadrelor didactice, a bibliotecarilor și a voluntarilor bibliotecii.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 18 iulie

Culori, sclipici, aracet,...în concluzie, fenomenul slime, a fost prezent la clubul de vacanță ce se desfășoară la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,Andreiana Juventus”. Copiii au descoperit un hobby accesibil, ce aduce multă distracție.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 17 iulie

Au descoperit, au creat, s-au jucat şi au socializat la bibliotecă! Un club de vacanță pe gustul copiilor, doar la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”. Felicitări tuturor pentru ideile creative!

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 17 iulie

Miercuri, 17 iulie 2019, la Biblioteca Estivală din Grădina Publică, a avut loc o nouă întrunire a membrilor Clubului Curioșilor. Tema întâlnirii de astăzi a fost „Arta de a picta”. Sprijin în realizarea acestei activități am avut din partea voluntarilor Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”, cadrelor didactice: prof. Miruna Drăgușin de la Universitatea „Dunărea de Jos”, prof. înv. primar Bărbătescu Nineta și bibliotecar Tănase Victorița de la Școala Gimnazială Nr. 28, prof. înv. primar Mormenche Doina de la C.N.A.I.C. și elevii școlilor gălățene. La final, Robu Daria și Horneț Maria au prezentat cartea doamnei Claudia Partole -„Motanul cel cu șapte vieți...”.

Biblioteca în vacanța de vară! 17 iulie

La Filiala nr. 4 „Grigore Vieru”, în cadrul proiectului pentru copii și adolescenți Biblioteca în vacanța de vară, copiii se joacă și citesc povești istorice sub îndrumarea bibliotecarilor și a educatorilor de la Centrul de zi La Vale..

Tabăra de creație Axis Libri - Descoperă-ți măiestria mâinilor 16 iulie

Marți, 16 iulie 2019, la Biblioteca Estivală din Grădina Publică a avut loc Tabăra de creație Axis Libri, cu tema: Descoperă-ți măiestria mâinilor. Copiii și-au dezvoltat creativitatea confecționând cu dibăcie brățări și alte podoabe din mărgele, pe care le-au dăruit mămicilor și bunicilor.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 16 iulie

Vacanța este ALTFEL la bibliotecă, când copiii sunt fericiți și inventivi! Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”, vine cu noi surprize pentru participanții clubului de vacanță. Ne bucurăm împreună de distracție și relaxare, la bibliotecă!

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 15 iulie

În cadrul clubului de vacanță ce se desfășoară la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”, copiii au răspuns unei noi provocări: realizarea florilor multicolore. Pe lângă povești și veselie, copiii au demonstrat că pot fi creativi. Felicitări tuturor!

Iris Murdoch - 100 de ani de la naștere 15 iulie

Scriitoarea irlandeză Iris Murdoch, face parte din categoria femeilor extraordinare, care au multe povești de spus. Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naștere, Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”, vă invită să vizionați expoziția de documente, care au avut bucurat de-a lungul timpului numeroși cititori.

Anton Pavlovici Cehov – 115 ani de la moarte 15 iulie

Oamenii nu observă dacă e iarnă sau vară, atunci când sunt fericiți”...,un sentiment pe care îl retrăim lecturând operele scriitorului rus Anton Pavlovici Cehov. La împlinirea celor 115 ani de la moarte, Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”, invită publicul iubitor de literatură rusă, să descopere titluri consacrate, ce poartă semnătura cunoscutului dramaturg.

Constantin Noica - 110 ani de la naștere 12 iulie

La împlinirea celor 110 ani de la nașterea filosofului, poetului și eseistului Constantin Noica, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, vă invită să descoperiți lucrările cunoscutului filosof, în expoziția de documente de la sediul filialei. Vă așteptăm cu drag!

Tabăra de creație Axis Libri - Vise în culori/Peisaje 12 iulie

„Vise în culori/ Peisaj” a fost tema atelierului de pictură de vineri, 12 iulie 2019, organizat la sediul Bibliotecii Estivale, situată în Grădina Publică din municipiul Galați. Participanți au fost copiii cu vârsta de 6-12 ani. Aceștia au fost inițiați în tainele picturii, lucrările lor intrând în competiția ce va fi premiată la sfârșitul lunii. Mult succes tuturor! .

Cafeneaua Culturală - Spaghete și bezele 11 iulie

Joi, 11 iulie 2019, ora 10:30, la clubul de vacanță al adolescenților, Cafeneaua Culturală, ce se desfășoară în Grădina Publică, la Biblioteca Estivală, a avut loc un Atelier intitulat Spaghete și bezele. Atelierul a avut ca temă construirea unor prototipuri de structuri. Având la dispoziție materiale cu adevărat de bază: 27 de spaghete, 1 rolă cu scotch și o bezea, participanții s-au întrecut în construirea unei structuri-turn care să rămână în picioare, să fie transportabilă și să susțină în vârf o bezea. Felicitări participanților pentru imaginație, bună dispoziție și lucrul în echipă!.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 10 iulie

Miercuri, 10 iulie 2019, a avut loc o nouă întâlnire a membrilor Clubului de vacanță pentru copii, Clubul Curioșilor. Ne-au onorat cu prezența mult îndrăgitele scriitoare de carte pentru copii, doamnele Vera Crăciun și Olimpia Sava. Volumul „Notițe pentru mai târziu”, apărut la Editura Olimpias, în 2019, a stârnit curiozitatea celor mici, care au fost dornici să cumpere cartea. La final am făcut o horă mare, fiind inspirați de muzica populară care răsuna în toată Grădina Publică. La club au mai participat și micuții de la Centrul PsiLand, Galați, coordonați de doamnele: Chirac Alice, Chetran Violeta și Dumitrașc Ana-Maria.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 10 iulie

Pentru participanții clubului de vacanță, ce se desfășoară la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, jocul Speed Stacks a necesitat atenție, concentrare și o bună coordonare ochi-mână. Tabloul acestei activități de îndemânare a fost completat de multă distracție. Mulțumim pentru demonstrație dnului profesor Tudorel Burlui și elevului Sebastian Cușbă. Felicitări tuturor pentru atenție și implicare!

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 9 iulie

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, se desfășoară adevărate momente de magie. A venit timpul să-i introducem pe copii în lumea magiei și iluzionismului, cu ajutorul artistului și magicianului Dan Bucfing. Mulțumim pentru aceste clipe magice!

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 8 iulie

Concentrare și rapiditate în mânuirea unor pahare speciale. Speed Stacks este jocul care a stârnit curiozitatea și concentrarea copiilor la clubul de vacanță, ce se desfășoară la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”. Despre secretele și beneficiile acestui joc inedit, ne-a vorbit dnul profesor Burlui Tudorel. Mulțumim pentru demonstrație elevilor Alexandra Galben și Sebastian Cușbă.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 8 iulie

Hocus-pocus preparatus! Magie la bibliotecă...! În cadrul clubului de vacanță, ce se desfășoară la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”, copiii au avut parte de un adevărat spectacol de magie, care a stârnit uimire și hohote de râs. Împreună ne-am bucurat de prezența unui artist complet și complex, iluzionistul Dan Bucfing, care ne-a făcut ziua minunată!

Lecturi de vacanță! expoziție de documente de bibliotecă 8 iulie - 30 august

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” vă invită să vizionați în perioada 8 iulie – 30 august 2019 expoziția documente de bibliotecă Lecturi de vacanță! Vă așteptăm la sediul nostru din Str. Gării, nr. 1, Gara CFR Călători, etaj 1!

Biblioteca în vacanța de vară! 5 iulie

La Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” a avut loc astăzi, 5 iulie 2019, ora 10.00, deschiderea proiectului pentru copii și adolescenți Biblioteca în vacanța de vară! șah, lectură și jocuri pentru copiii din cartierul Valea orașului. În cadrul proiectului vor avea loc activități de educație nonformală săptămânal, marți, între orele 14.00 - 15.00, la sediul filialei din Strada Gării, nr. 1, etajul 1, la Centrul Comunitar de Zi „La Vale”, precum și la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”. Vor participa copii care frecventează Centrul de Zi al Fundației Cuvântul Întrupat, sub îndrumarea educatorilor, bibliotecarilor și voluntarilor.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 5 iulie

Implicare, concentrare și multă, multă răbdare. La final, ....satisfacție maximă!!! Este ceea ce au simțit copiii care au participat la activitatea din cadrul clubului de vacanță ce se desfășoară la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”. Felicitări tuturor!

Cafeneaua Culturală 4 iulie

Clubul de vacanță al adolescenților, Cafeneaua Culturală, va debuta joi, 4 iulie 2019, cu o sesiune de informare si un atelier de demonstrații practice în domeniul practicii yoga - Echilibru si armonie! Inițiere în Yoga- prezentate de domnișoara Crina-Alexandrina Flutur, instructor Yoga. Tradus din limba sanscrită, cuvântul Yoga semnifică a uni, a atașa, a îmbina. YOGA reprezintă unirea minții, a corpului și a spiritului prin tehnici de respirație și mișcare, iar practica înseamnă concentrare, pentru a ajuta în focusarea minții spre a se elibera de gânduri și a crea mediul prielnic meditației.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 4 iulie

Ne place în lumea colorată a fluturilor! O activitate pe placul copiilor, ce s-a desfășurat la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” și care a necesitat multă atenție, imaginație și creativitate. Felicitări, copii minunați, pentru implicare și dorința de a învăța în mod plăcut, lucruri utile.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 3 iulie

În activitatea din cadrul clubului de vacanță, ce se desfășoară la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”, soarele și fluturele curcubeu, au constituit adevărate provocări pentru copii. Răbdarea și îndemânarea au fost cuvintele de ordine în desfășurarea activității și realizarea celor două elemente. Felicitări tuturor!

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 3 iulie

Miercuri, 3 iulie 2019, la Biblioteca Estivală, în Grădina Publică, a avut loc deschiderea oficială a Clubului de vacanță pentru copii, Clubul Curioșilor. Ne-au încântat cu un super concert membrii Trupei de rock „Blue Bandanas” de la Colegiul Național „Mihail Kogălniceanu” și doamna profesor Mădălina Mihai de la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”. În partea a doua a programului, doamna Letiția Buruiană, trainer QilinGong, a susținut un Atelier de tehnici qigong. Prezente la eveniment au fost și cadrele didactice voluntare: prof. Agripina Crihană, prof. înv. primar Crucianu Mirela, bibliotecar Mariana Patron și bibliotecar Tănase Victorița și elevii voluntari ai Bibliotecii.

CLUBUL DE VACANȚĂ „CLUBUL CURIOȘILOR”, ediția a IX-a 3 iulie – 28 august

Secția Împrumut la Domiciliu pentru Copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” vă invită dragi copii, părinți, bunici și cadre didactice să participați la activitățile de vacanță ale Clubului Curioșilor. Anul acesta, Clubul de vacanță – Clubul Curioșilor se va desfășura în perioada 3 iulie – 28 august în Grădina Publică Galați, la Biblioteca Estivală a Bibliotecii. Pentru înscriere sunteți așteptați la sediul central, Secția pentru copii. Informații suplimentare puteți obține la nr. de telefon 0236/411037 int. 128.

Școala de vară dunăreană, ediția a IV-a 2 - 3 iulie

În perioada 1-6 iulie 2019, o delegație a românilor și a prietenilor lor din Republica Moldova și Ucraina, la invitația Asociației DANUBIANA Galați, în cadrul Proiectului Transfrontalier „școala de vară dunăreană”, ediția a IV-a, având ca temă „Anul Cărții”, va fi prezentă în Galați, participând la o serie de manifestări cultural-artistice organizate de Asociația Danubiana și Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați. Programul manifestărilor ce se vor desfășura în sala Mihai Eminescu a Bibliotecii, în zilele de 2 și 3 iulie a.c., conține o serie de activități ce constau în vizite în bibliotecă și Filila nr. 4 ”Grigore Vieru”, momente artistice susținute de elevi din școlile gălățene, lansări de carte, întâlniri cu scriitori gălățeni și alte surprize ce vor fi dezvăluite pe parcurs. Deschiderea evenimentului va avea loc marți, 2 iulie, ora 9:30. Vă așteptăm cu drag!

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 2 iulie

Veselie, încântare și bună dispoziție! Așa a debutat prima activitate din cadrul clubului de vacanță ,,Vacanța ALTFEL la bibliotecă” ce se desfășoară la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”. Copiii ne-au convins și de această dată că le place să-și petreacă vacanța la bibliotecă!

Emil Gârleanu – 105 ani de la moarte 2 iulie

Scriitorul Emil Gârleanu este omagiat la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”, la împlinirea celor 105 ani de la moarte. Expoziția de documente ce poartă semnătura cunoscutului scriitor poate fi vizionată la sediul filialei.

Tabăra de creație Axis Libri 2 iulie

În data de 02.07.2019, la ora 10:30, va avea loc deschiderea oficială a Taberei de creație „AXIS LIBRI”, ca eveniment central al Bibliotecii Estivale. În cadrul Taberei de creație se vor organiza ateliere și expoziții pe trei secțiuni de interes: artă, fotografie, creație literară. Întrunirile vor avea loc în perioada 02.07.2019 - 30.08.2019, în fiecare zi de marți, pentru categoria de vârstă 7-10 ani, și vineri, pentru categoria de vârstă 11-16 ani, la sediul Bibliotecii Estivale, situată în Grădina Publică din municipiul Galați. Înscrierile pentru Tabăra de creație se vor face la sediul Bibliotecii „V.A. Urechia” din strada Mihai Bravu nr. 16 și la Biblioteca Estivală. Vă așteptăm în număr cât mai mare să petrecem clipe frumoase împreună.

Călătorie prin fermecătoarele orașe ale Europei: Reprezentări grafice din secolul al XIX-lea 1 - 31 iulie

Expoziția Călătorie prin fermecătoarele orașe ale Europei: Reprezentări grafice din secolul al XIX-lea este un itinerariu, o întoarcere în timp pentru a admira splendori arhitecturale și minunate vederi panoramice din marile metropole europene: Paris, Roma, Londra, Barcelona, Madrid, din romanticele: Rouen, Lyon, Lisabona, Florența, Palermo, sau din sobrul Stockholm, imortalizate de artiștii timpului. Expoziția va fi organizată la Popasul Bibliofilului, sediul central, mezanin, în perioada 01.07 – 31.07.2019.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 1 iulie

Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”, a deschis oficial Clubul de vacanță ,,Vacanța ALTFEL la bibliotecă”, ediția a VII-a. Din partea Bibliotecii Județene ,,V.A.Urechia”, ne-am bucurat de prezența doamnei director Corina Emanuela Dobre și a doamnei director adjunct Geta Eftimie. Nu au lipsit partenerii noștri: Librăria Teonick, Clubul Sportiv Sakura Kiai, Crucea Roșie Română, cadre didactice și voluntarii filialei, care ne sprijină necondiționat în desfășurarea acestui program de vacanță. Împreună, garantăm copiilor o vacanță de neuitat, distracție maximă și activități inedite!

„Vacanța ALTFEL la bibliotecă!”: club de vacanță 1 iulie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” - Bibliotecă Municipală din cadrul Bibliotecii Județene „V. A. Urechia” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” organizează luni, 01 iulie 2019, ora 11.00, festivitatea de deschidere a Clubului de vacanță „Vacanța ALTFEL la bibliotecă!”: ateliere creative și recreative, ediția a VII-a 2019, sub sloganul ...Descoperă, creează, joacă-te, socializează la bibliotecă!... Partenerul Clubului de vacanță este S.C. Teonick Exim S.R.L. Galați. Evenimentul va avea loc la sediul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, din cartier Micro 40, str. 1 Decembrie 1918 nr. 25 (în incinta Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu”, corp V, etaj. 1), telefon 0336.100.009; 0737.042.202.

Biblioteca în vacanța de vară! - șah, lectură și jocuri pentru copiii din cartierul Valea orașului 1 iulie – 30 august

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru”, în parteneriat cu Fundația Cuvântul Întrupat, Centrul Comunitar de Zi „La Vale”, va derula proiectul ludico-educativ Biblioteca în vacanța de vară!, în perioada 1 iulie – 30 august 2019. Activitățile vor avea loc săptămânal, marți, între orele 14.00 - 15.00, la sediul Bibliotecii din Strada Gării, nr. 1, etajul 1 și, alternativ, la Centrul Comunitar de Zi „La Vale”. Vor participa copii care frecventează Centrul de Zi al Fundației Cuvântul Întrupat. Educatorii, bibliotecarii și voluntarii implicați în proiect vor iniția pentru copii următoarele activități de educație nonformală: inițiere șah, lecturi de vacanță, codul bunelor maniere: joc de roluri - reguli de comportare în societate, jocuri și filme educative pe calculator, miniexpoziții - monografii tematice din colecțiile bibliotecii.

Proiectul de vară „Vacanța ALTFEL la bibliotecă!”: club de vacanță, ediția a VII-a, 2019 1 iulie - 29 august

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” - Bibliotecă Municipală din cadrul Bibliotecii Județene „V. A. Urechia” Galați în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” organizează luni, 01 iulie 2019, ora 11.00, festivitatea de deschidere a Clubului de vacanță: „Vacanța ALTFEL la bibliotecă!”: ateliere creative și recreative, ediția a VII-a, 2019, sub sloganul ...Descoperă, creează, joacă-te, socializează la bibliotecă!... Acesta va cuprinde patru secțiuni: Creativitate...cu de toate, Sport și mișcare...cu surprize, Pictură și modelaj și Jocuri ondoor și outdoor, în fiecare zi de marți: orele 09.00-13.00 - pentru copiii cu vârste 6-9 ani și joi: orele 09.00-13.00 pentru copiii cu vârste 10-14 ani. Activitățile se vor desfășura în perioada 02 iulie - 29 august 2019, în spațiul modern al Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” și sunt destinate tuturor copiilor cu vârste cuprinse între 6-14 ani din Galați și nu numai.
Partenerul Clubului de vacanță este S.C. Teonick Exim S.R.L. Galați.
Evenimentul va avea loc la sediul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, din cartier Micro 40, str. 1 Decembrie 1918 nr. 25 (în incinta Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu”, corp V, etaj. 1), telefon 0336.100.009; 0737.042.202.

Iulie 1 Iulie

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați atât la Sediul central (Str. Mihai Bravu nr. 16) cât și la celelalte cinci filiale: Filiala Nr. 1 „Costache Negri”, Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea”, Filiala NR. 3 Tehnologia Informației, Filiala Nr. 4 „Grigore Vieru” și Filiala Nr. 5 „Hortensia Papadat-Bengescu”