Brandul cultural gălățean „AXIS LIBRI“ a generat manifestări pline de substanță, stil și valoare, rod al contribuției unui impresionant număr de colaboratori, personalități culturale gălățene, din țară și străinătate.

Considerăm că este o datorie de onoare să promovăm, să ne angajăm ca, urmând îndemnul istoricului Vasile Alexandrescu Urechia:

să fiți apărătorii Bibliotecii „Urechia“ și să reclamați conservarea și înmulțirea ei

să ne amplificăm eforturile pentru promovarea valorii colecțiilor, facilitând o mai bună cunoaștere a lor și, implicit, un grad superior de receptare din partea utilizatorilor, să susținem și să încurajăm valorile culturale locale, oferindu-le astfel iubitorilor și creatorilor de frumos, o tribună autentică de la care să se poată oricând exprima.

Revista culturală „Axis Libri”

Structura echipei de redacție a Revistei „Axis Libri”:

  • Director: Corina-Emanuela Tudorache

  • Redactor-Şef: Adi George Secară

  • Secretar de redacție: Catrina Căluian

    Redactori:

  • Cătălina Popa

  • Camelia Toporaș

  • Camelia Bejenaru

  • Ioana-Monica Chicu

  • Anca Georgescu

Salonul literar „Axis Libri”

Salonul literar „Axis Libri” este o manifestare cultural-artistică organizată de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați, care își propune să realizeze: lansări de carte, dezbateri literare, recitaluri de muzică și poezie etc.

Scopul Salonului literar „Axis Libri” este de a promova cartea și lectura, creativitatea și schimbul cultural în comunitatea literară, printr-o bogată paletă de evenimente culturale: lansări de carte, lecturi publice, dezbateri literare sau pe teme majore de actualitate, cu recitaluri de muzică și poezie, oferind oportunități de punere în valoare a potențialului artistic atât din arealul Dunării de Jos, cât și din țară și străinătate.

Salonul își desfășoară reuniunile, de regulă, în ambientul Sălii de lectură „M. Eminescu” de la sediul central, iar începând cu anul 2024, acesta se desfășoară în orașul sau județul Galați, grație partenerilor Bibliotecii, sub titulatura „Cu Salonul Axis Libri prin oraș”.

Editura „Axis Libri”

Componentă în structura funcțională a Bibliotecii, Editura „Axis Libri“ își propune să pună în valoare și să susțină activitatea Salonului literar cu același nume, precum și autorii locali din regiune.

Festivalul „Axis Libri”

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați împreună cu Consiliului Judeţean Galați și în colaborare cu Primăria Municipiului Galaţi, Consiliul Local şi alte instituții de cultură și învățământ gălățean precum și mass-media locală și națională a organizat a XI-a ediţie a Festivalului Internațional al Cărții AXIS LIBRI – ediție dedicată Anului Cărții, adresat iubitorilor de carte și lectură atât cititori, cât şi creatori, editori şi difuzori, pe care îi invită să participe la un program generos prin diversitate şi calitate culturală.

Festivalul „Axis Libri” ediția a XI-a.

Axis Logo
Axis Logo
Revista Axis Libri

Revista „Axis Libri”: Revistă de cultură trimestrială >editată de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”

Revista Axis Libri Cont Scribd