Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 29 august

Ultima activitate din cadrul clubului de vacanță de la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” s-a încheiat într-o atmosferă de bună dispoziție și amuzament. Echipele formate au încercat să facă față competiției celor patru jocuri cu pahare și baloane ce s-au desfașurat sub forma unei întreceri contra cronometru. Felicitări tuturor!

Cafeneaua Culturală 29 august

Selfiuri (fotografii) făcute în locuri cu grad ridicat de periculozitate, violență, siguranța contului de facebook, infracțiuni, siguranța pe internet, trafic de persoane... sună alarmant, dar acestea au fost subiectele dezbătute în cadrul Cafenelei Culturale de joi, 29 august 2019. Ne-au onorat cu prezența: din partea Inspectoratului de Poliție Județean Galați, doamna comisar Pană Cristina, de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Galați, domnul subcomisar Mereuță Ionel și din partea Inspectoratului de Jandarmi Galați, d-nul Moșescu Alexe. Invitații au expus idei relevante despre disciplină, reguli, drepturi, obligații ale oamenilor într-o societate civilizată, provocându-i pe tinerii participanți să răspundă la întrebări, ceea ce a determinat caracterul interactiv al acțiunii. Mulțumim pentru implicare și pentru informațiile deosebit de interesante despre fața nevăzută a lumii în care trăim!

Biblioteca în vacanță de vară! 28 august

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” în parteneriat cu Fundația Cuvântul Întrupat, Centrul Comunitar de Zi „La Vale”, a desfășurat, în perioada iulie - august 2019 Proiectul ludico-educativ Biblioteca în vacanță! Au participat copii şi adolescenţi din cartierul Valea orasului alături de educatori, bibliotecari și voluntari. Împreună am lecturat poveşti cu tâlc şi am vizionat filme din colecţiile multimedia ale bibliotecii, am jucat şah şi ne-am împrietenit. Mulţumim partenerilor noștri pentru participare şi implicare! Vă aşteptăm cu drag la bibliotecă!

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 28 august

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, buna dispoziție a venit la pachet. Moment artistic, creativitate, îndemânare și multă veselie. De toate acestea s-au bucurat participanții clubului de vacanță „Vacanța ALTFEL la bibliotecă”!

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 28 august

Miercuri, 28 august 2019, la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”, Galați, a avut loc încheierea activităților de vacanță din cadrul Clubului Curioșilor. În deschidere, trupa de rock „Blue Bandanas” de la Colegiul Național „Mihail Kogălniceanu” și elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 „Fîrțănești” au susținut un moment artistic. Activitatea s-a încheiat cu festivitatea de premiere a cadrelor didactice voluntare, a membrilor Clubului Curioșilor și a elevilor voluntari. Mult succes în noul an școlar!

Rodica Ojog-Brașoveanu – 80 de ani de la naștere 28 august

Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” invită publicul larg, să vizioneze expoziția de documente ce cuprinde cele mai fascinante romane poliţiste și istorice din literatura română, semnate de scriitoarea Rodica Ojog Brașoveanu.

Johann Wolfgang Goethe - 270 de ani de la naștere 28 august

Poet german, ilustru gânditor și om de știință, una dintre cele mai de seamă personalități ale culturii universale, Johann Wolfgang Goethe este aniversat la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”, la împlinirea celor 270 de ani de la naștere.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 27 august

Clubul de vacanță inițiat de Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” continuă cu alte activități. Momentul acordării primului ajutor și priceperea celui care intervine în salvarea victimei, au fost cele două teme explicate pe larg copiilor, de domnul director Gheorghiţă Hogea de la Asociaţia „Crucea roşie” Filiala Galaţi.

Tabăra de creație Axis Libri 27 august

Marți, 27 august 2019, la Biblioteca Estivală din Grădina Publică a avut loc festivitatea de premiere a activităților din cadrul Taberei de creație „Axis Libri”, eveniment central al Bibliotecii Estivale. Participanții au primit în dar cărți și diplome de participare la atelierele organizate pe toată perioada vacanței de vară în cadrul Taberei de creație Axis Libri. Multumim participanților pentru implicare și creativitatea de care au dat dovadă, și le dorim succes în noul an școlar.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 27 august

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, copiii se bucură de atelierele de creație. Cu multă muncă, răbdare și tenacitate, cei mici au învățat cum pot realiza cu câteva materiale, lucrări spectaculoase. Felicitări tuturor pentru îndemânare!

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 26 august

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” s-a desfășurat o nouă activitate din cadrul clubului de vacanță intitulată ,,Acordarea primului ajutor”. Despre tehnicile de prim-ajutor le-a vorbit copiilor, domnul director Gheorghiţă Hogea de la Asociaţia „Crucea roşie” Filiala Galaţi.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 26 august

În ultima săptămână a lunii august, copiii înscriși la clubul de vacanță ce se desfășoară la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „,Andreiana Juventus”, au avut parte de noi provocări. Hârtie colorată, un foarfec și puțină îndemânare, și copacul a fost gata! O idee pentru toate anotimpurile! Felicitări tuturor!

Jorge Luis Borges – 120 de ani de la naștere 24 august

Scriitorul și eseistul J.M.Coetzee afirma că: „,Jorge Luis Borges, mai mult decât oricine, a renovat limbajul ficțiunii și a deschis calea către o generație remarcabilă de romancieri americani spanioli”. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, vă invită să descoperiți lucrările extrem de culte și fascinante ale scriitorului Jorge Luis Borges, și să vizionați expoziția de documente situată la sediul filialei.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 23 august

O nouă activitate care s-a desfășurat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, a adus bucurie în sufletul copiilor care s-au jucat pictând. Tehnica obținerii unui spectru cromatic le-a fost destăinuită copiilor de dna Gina Popa de la Atelierul de dezvoltare a creativității prin tehnici artistice și olărit „Acces Vizual Art” Galați, care a fost și astăzi alături de noi. Mulțumim pentru coordonarea activității talentatei artiste și domnișoarei Chiurtu Ana-Maria!

Scriitorul Radu Mircea Iacoban, omagiu poetului Grigore Vieru 22 august

Scriitorul Radu Mircea Iacoban, în trecere prin Galați, a poposit incognito și la Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” din Gara CFR Călători Galați. Domnia sa a menționat că este singura gară din țară care are o bibliotecă și că aceasta poartă numele poetului basarabean Grigore Vieru. La întâlnirea pe care o va avea duminică, 31 august 2019, la Chișinău cu doamna Raisa Vieru va menționa și de biblioteca din această locație inedită ce este un monument viu închinat memoriei bardului Grigore Vieru.

Poetul Grigore Vieru devenise o legendă în România, imediat după apariția primei cărți de poezii. A fost o adevărată minune ca un poet trăitor în Moldova din stânga Prutului să fie tipărit în Moldova din dreapta Prutului în 1978. Minunea s-a petrecut la Iași. Este meritul directorului din acea vreme al Editurii „Junimea”, Mircea Radu Iacoban, de a fi deschis, primul, drumul cunoașterii poemelor lui Grigore Vieru în lumea literaților și iubitorilor de poezie din țară, care s-au înmulțit în mod miraculos, după excepționala primire cu care a fost întâmpinată Steaua de vineri. Legenda Vie/ Țăranu Ion. În: Revista română, nr. 1(55) 2009, p. 6- 7

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 22 august

Fiecare pictură este un act de creație și necesită anumiți pași. Despre secretele unei noi tehnici de pictură, pictura pe pânză, le-a vorbit și demonstrat copiilor doamna Gina Popa, artist în cadrul Atelierului de dezvoltare a creativității prin tehnici artistice și olărit „Acces Vizual Art” Galați. Această întâlnire a fost inclusă în cadrul clubului de vacanță ce se desfășoară la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”.

Cafeneaua Culturală - Nichita Stănescu 22 august

În data de 22 august 2019, la Biblioteca Estivală, Nichita Stănescu a fost elogiat de doi tineri pasionați de viața și opera sa poetică, de teoriile, jocurile, abilitățile și stările sale sufletești – Bălan Silvia-Medeea, elevă în clasa a VI-a B la Colegiul Național „Costache Negri” din Galați, și Mititelu Alexandru-ștefan, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați. Aceștia au impresionat publicul participant la activitatea dedicată lui Nichita Stănescu, din cadrul Clubului Cafeneaua Culturală, vorbindu-ne despre cele mai semnificative momente din viața sa, despre profunzimea iubirilor sale, despre viciile care l-au inspirat și l-au distrus deopotrivă. La final, au fost recitate poezii de o intensitate remarcabilă din lirica geniului creator de limbă română și stil românesc.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 21 august

La clubul de vacanță de la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, copiii se bucură de jocurile copilăriei și de activități inedite care îi învață ce înseamnă spiritul de echipă și de competiție.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 21 august

Miercuri, 21 august 2019, la Biblioteca Estivală, în Grădina Publică, a avut loc o altă activitate a Clubului de vacanță pentru copii, Clubul Curioșilor. În prima parte a programului, copiii și-au împărtășit impresiile de călătorie cu titlul ”Unde ne-am petrecut vacanța”, iar prof. înv primar Dicu Georgiana, Școala Gimnazială ”Sf. Trei Ierarhi” Hanu Conachi, a prezentat membrilor cublului și celor interesați o nouă sesiune de tehnici de origami. În partea a doua au fost prezentate recomandările de lectură din colecțiile noi ale Secției Copii.

Tabăra de creație Axis Libri 20 august

În cadrul Taberei de creație Axis Libri, copiii au ocupat mesele Bibliotecii Estivale și s-au distrat cu jocuri de echipă, jocuri educaționale și distractive oferite de către Biblioteca Estivală doritorilor de voie bună. După maratonul de jocuri , parte dintre ei, cu răbdare și îndemânare au confecționat diferite figurine origami, creații ce au fost expuse ulterior în cadrul Bibliotecii Estivale. Vă așteptăm marți, 27 august pentru festivitatea de premierea a copiilor și tinerilor participanți la Tabăra de creație Axis Libri, care s-a desfășurat pe tot parcursul verii, cu câte două întâlniri săptămânale, activități pline de voie bună, distracție, creație și îndemânare.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 20 august

Jocul de mimă este un joc iubit și îndrăgit de toți copiii. Cei mici ne-au demonstrat că au talent actoricesc și au încercat să imite foarte bine anumite personaje din poveștile copilăriei. Gazda acestei minunate activități a fost Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”. Felicitări tuturor!

Nicolae Balotă – 5 ani de la moarte 20 august

Eseist, critic, istoric și teoretician literar român, Nicolae Balotă este comemorat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, la împlinirea celor 5 ani de la moarte. Cititorii filialei și nu numai, sunt invitați să vizioneze expoziția de documente și să descopere un „om de lume” așa cum a fost numit de criticul și istoricul literar Alex Ștefănescu.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 19 august

Mima este jocul interactiv care a adus multă distracție și veselie în rândul copiilor înscriși la clubul de vacanță „Vacanța ALTFEL la bibliotecă”, ce se desfășoară la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”. Tabloul perfect al distracției a fost completat de realizarea unor castele din spaghete, ce s-a dovedit o adevărată provocare pentru cei mici.

Mircea Sântimbreanu – 20 de ani de la moarte 19 august

Scriitor cunoscut în mod deosebit pentru literatura dedicată copiilor, Mircea Sântimbreanu a creat o operă vastă, care se remarcă prin farmec literar, fantezie debordantă și dialoguri amuzante. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” omagiază acest scriitor care a reușit să ajungă la inimile copiilor, și vă invită să vizionați expoziția de documente destinate cu precădere publicului tânăr.

Redeschidere Filiala nr. 1 „Costache Negri” – Biblioteca Municipală pentru Copii 19 August

Filiala nr. 1 „Costache Negri” – Biblioteca Municipală pentru Copii își reia activitatea cu publicul, începând de luni 19 august 2019 în intervalul orar 9 – 17. Vă așteptăm cu drag!

Modificare program cu publicul 15-16 August

Având în vedere art. 139 din Codul Muncii și HG 557/2019 în zilele de 15-16 august 2019 Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați este închisă.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 14 august

Copiii înscriși la clubul de vacanță de la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, nu simt cum trece timpul. Jocurile de cunoaștere și de socializare s-au numărat printre jocurile preferate de copii. Felicitări tuturor pentru dorința de autodepășire!

YouthMun, proiectul prin care tinerii își dezvoltă abilitățile de a comunica în limba engleză, la a doua ediție 12-15 septembrie

Youth United Nations Galați organizează o conferință, în perioada 12-15 septembrie 2019, în care își propune să adune liceenii gălățeni și studenții pentru a discuta probleme de interes internațional, simulând structura și regulamentul Organizației Națiunilor Unite (ONU). Timp de patru zile, participanții, cunoscuți ca și delegați sau reprezentanții națiunilor, vor discuta asupra unor teme noi, de la combaterea sclaviei moderne si intervenția străină în războaiele civile până la disputa arctică. Evenimentul se va desfășura la Facultatea de Inginerie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 13 august

Pentru copiii înscriși la clubul de vacanță de la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, fiecare joc a avut farmecul lui. Pe lângă organizare și reguli clare, nu au lipsit distracția și veselia, ingrediente importante pentru o zi de neuitat!

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 13 august

Miercuri, 14 august 2019, la Biblioteca Estivală, în Grădina Publică a avut loc o altă activitate a Clubului de vacanță pentru copii, Clubul Curioșilor. În prima parte a programului, dna bibliotecar prof. Letiția Buruiană a citit copiilor prezenți o poveste, a făcut recomandări de lectură din colecțiile noi ale Secției Copii și a susținut o nouă lecție de tehnici de relaxare Qigong. În partea a doua, prof. înv primar Dicu Georgiana, Școala Gimnazială ”Sf.Trei Ierarhi” Hanu Conachi a prezentat membrilor clubului și celor interesați, tehnici de origami.

Ion Muscalu – 70 de ani de la naștere 13 august

Ion Muscalu, un nume de referință în proza românească actuală, este aniversat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, la împlinirea celor 70 de ani de la naștere. Cititorii filialei sunt invitați să facă un popas literar și să vizioneze expoziția de documente ce aparțin cunoscutului prozator.

Biblioteca în vacanță de vară! 13 august

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru”, Biblioteca „V.A. Urechia”, Serviciul Săli de Lectură, Compartimentul Multimedia au invitat copiii, pedagogii și voluntarii Centrului de zi La vale să vizioneze un film la Sala Multimedia. Copiii s-au bucurat că permisul de bibliotecă oferă accesul gratuit la vizionarea filmelor din colecțiile multimedia. La sediul Fundației Cuvântul Întrupat, Centrul de zi La vale am poposit într-o grădină de basm, amenajată de personal și voluntari, cu lecturi în comunitate. Biblioteca Fundației a primit din partea unei cititoare inimoase cărți pentru copii.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 12 august

A început săptămâna jocurilor la clubul de vacanță ce se desfășoară la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”. Copiii au învățat elemente noi, extrem de utile pentru dezvoltarea lor, au interacționat și au câștigat încredere în forțele proprii, datorită celor mai cunoscute și distractive jocuri.

Panait Istrati - 135 de ani de la naștere 10 august

“Cât de târziu ne învață viața să prețuim sentimentele la adevărata lor valoare”, mărturisea cu regret Panait Istrati. Pentru cititorii bibliotecii nu este târziu să trăiască bucuria lecturii unor adevărate capodopere literare lăsate de scriitorul brăilean. La împlinirea celor 135 de ani de la nașterea scriitorului, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă invită să admirați expoziția de documente ce poartă semnătura cunoscutului scriitor.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 9 august

Cele mai simpatice ciupercuțe au fost realizate la clubul de vacanță inițiat de Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”. Încheiem o săptămână cu mult spor și voie bună! Mulțumim voluntarilor filialei! Felicitări tuturor!

Cafeneaua Culturală - Fake news 8 august

«Senzațional! N-o să-ți vină să crezi! Și nici n-ar trebui, pentru că probabil ai în față o știre falsă. Unde? La televizor, pe Facebook, pe site-urile de știri și cam pe oriunde, zilele astea. Știrile false nu vin cu un semn roșu pe ele, deși uneori țipă „incredibil” de tare la tine.»
Joi, 08 august 2019, ora 10:30, la clubul de vacanță al adolescenților, Cafeneaua Culturală, ce se desfășoară în Grădina Publică, la Biblioteca Estivală, a avut loc „Sesiunea de informare cu privire la informațțile regăsite pe motoarele de căutare ale internetului – Fake news. Ce să credem și ce nu?”, prezentată de doamna Larisa Cernat, bibliotecar în cadrul Secției de Împrumut la domiciliu pentru Adulți, participant în acest an la un curs cu aceeași temă susținut de Hermina G. B. Anghelescu, Profesor la Facultatea de Biblioteconomie și știința Informării (School of Library & Information Science), Wayne State University, Detroit, Michigan - SUA și Joanna M. Burkhardt profesor titular / bibliotecar la Bibliotecile Universității din Rhode Island...

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 7 august

Miercuri, 7 august 2019, la Biblioteca Estivală, în Grădina Publică a avut loc o altă activitate a Clubului de vacanță pentru copii, Clubul Curioșilor. În prima parte a programului, prof. Letiția Buruiană, trainer QilinGong, a susținut o lecție demonstrativă despre originea și beneficiile practicilor de Qigong, membrilor clubului, bibliotecarilor, elevilor voluntari ai Bibliotecii, părinților, bunicilor și cadrelor didactice prezente. În partea a doua, prof. Jugaru Lucian de la Clubul de Șah Galați a susținut o lecție de șah pentru cei interesați.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 8 august

Ciupercuțe vesele și copii harnici, la clubul de vacanță ce se desfășoară la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”. Bravo, copii!

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 7 august

O nouă activitate cu noi ciupercuțe. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” a fost gazda atelierului de creație, unde copii inimoși și talentați se bucură de o ALTFEL de vacanță, la bibliotecă.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 6 august

O zi perfectă la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”. „Ciupercuța fermecată” este un accesoriu ideal de decorat și de creat o poveste, artiști fiind copiii de la clubul de vacanță „Vacanța ALTFEL la bibliotecă”. Felicitări tuturor!

Tabăra de creație Axis Libri 6 august

Marți, 06.08.2019, după o scurtă încălzire și un mic joc de mișcare, copiii au ocupat mesele bibliotecii și s-au distrat cu jocurile de echipă pe care Biblioteca Estivală le-a pus cu bucurie la dispoziție doritorilor de voie bună. Împreună cu bibliotecarii și voluntarii aflați la Biblioteca Estivală, copiii au confecționat flori din materiale reciclabile, materiale pe care le vom găsi expuse toată săptămâna la Biblioteca Estivală. Vă așteptăm până la sfârșitul lunii să vă distrați și să vă petreceți timpul într-un mod educativ alături de noi la Biblioteca Estivală din Grădina Publică, Galați.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 5 august

„Noi suntem ciupercuțe / Frumoase și drăguțe”. O nouă activitate din cadrul clubului de vacanță s-a desfășurat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” și care a necesitat multă răbdare și îndemânare. Felicitări copiilor pentru realizarea ciupercuțele fermecate!

Veronica Micle – 130 de ani de la moarte 3 august

Deși a publicat un volum de poezii, nuvele și traduceri în revistele vremii, Veronica Micle este cunoscută publicului larg datorită relației cu Mihai Eminescu. S-au împlinit 130 de ani de la moartea poetei, iar în semn de omagiu, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă invită să vizionați expoziția de documente și să descoperiți în colecția filialei lucrările frumoasei poete.

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 2 august

Îndemânarea și buna dispoziție au fost prezente și în această activitate, care a încheiat o săptămână plină de surprize, pentru copiii înscriși la clubul de vacanță de la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”. Felicitări, micilor artiști!

Proiect Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 1 august

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, fiecare obiect sau accesoriu realizat de copiii înscriși la clubul de vacanță, este unic și special. Ideile creative și imaginația sunt două elemente care le aduc copiilor satisfacție maximă. Bravo, copii!

Salutări din România: Expoziție de cărți poștale ilustrate din Colecțiile speciale ale Bibliotecii „V.A. Urechia” 1 august - 2 septembrie

În luna august, Popasul Bibliofilului de la sediul central, mezanin, va găzdui expoziția Salutări din România: Expoziție de cărți poștale ilustrate din Colecțiile speciale ale Bibliotecii „V.A. Urechia”. Expoziția va fi deschisă în perioada 01.08 – 02.09.2019.

Cafeneaua Culturală - Ghicește titlul cărții 1 august

Joi, 01 august 2019, ora 10:30, la clubul de vacanță al adolescenților, Cafeneaua Culturală, ce se desfășoară în Grădina Publică, la Biblioteca Estivală, a avut loc concursul de mimă – „Ghicește titlul cărții”. Acest concurs a constituit o adevărată provocare pentru adolescenți, ei punându-și în valoare talentul și imaginația..

August 1 August

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați atât la Sediul central (Str. Mihai Bravu nr. 16) cât și la celelalte cinci filiale: Filiala Nr. 1 „Costache Negri”, Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea”, Filiala NR. 3 Tehnologia Informației, Filiala Nr. 4 „Grigore Vieru” și Filiala Nr. 5 „Hortensia Papadat-Bengescu”