Eminescu – poetul nepereche 16 ianuarie

Miercuri, 16 ianuarie 2019, ora 10,00 - la sediul central, Secția pentru copii, a avut loc activitatea „Eminescu–poetul nepereche”, cu prichindeii de la Grădinița particulară „Clever Kids”, coordonați de Director educator Dănăilă Daniela. Copiii au recitat poezii de Mihai Eminescu și au răsfoit cele mai frumoase cărți din colecțiile secției.

Farmecul limbajului eminescian 15 ianuarie

Cu ocazia împlinirii a 169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, Biblioteca „V.A. Urechia” a organizat marți, 15 ianuarie, în foaierul Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați, expoziția: ”Farmecul limbajului eminescian”. Expoziția a fost parte din programul manifestărilor organizate de Biblioteca ”V.A. Urechia” și Teatrul Național de Operă și Operetă ”Nae Leonard”, pentru marcarea Zilei Culturii Naționale la Galați.

Inventariere Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea” 1 februarie - 1 martie

În perioada 01 februarie - 01 martie 2019, colecția de documente (cărți, publicații periodice, documente multimedia) a Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” - Bibliotecă Municipală va fi supusă procesului de inventariere. În această perioadă, serviciul de împrumut la domiciliu și acces Internet vor fi sistate. Pe perioada inventarierii, utilizatorii pot returna documentele împrumutate de la filială în intervalul orar 08.00-16.00 la sediul său, cât și la celelalte sedii ale bibliotecii județene (sediul central și filiale) conform programului de lucru cu publicul. Solicităm utilizatorilor bibliotecii să restituie documentele împrumutate de la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” până pe data de 31 ianuarie în intervalul orar 08.00-20.00 la sediul filialei. Mulțumim pentru înțelegere!

Al. I. Cuza și Unirea Principatelor Române! 21-31 ianuarie

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru”, vă invită să vizionați Al. I. Cuza și Unirea Principatelor Române, expoziție de documente de bibliotecă și eseuri realizate de elevii Colegiului Național ”AL. I. Cuza” sub îndrumarea prof. Luminița Lupu și bibliotecar Livia Elena Enea. Vă așteptăm în perioada 21 – 31 ianuarie 2019 la sediul nostru din Str. Gării, nr. 1, Gara CFR Călători, etaj 1!

Eminescu, ziditorul limbii române 15 ianuarie

Marți, 15 ianuarie 2019 începând cu ora 12:00 se va desfășura la Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard“ - Spectacolul omagial dedicat ZILEI CULTURII NAȚIONALE - „Eminescu, ziditorul limbii române“. Participă: artiști ai Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, actori ai Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, scriitori gălățeni precum și Fanfara „Valurile Dunării” a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

Revedere cu Eminescu – moment festiv 15 ianuarie

Marți, 15 ianuarie 2019, ora 10:00 la sediul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, în sala care-i poartă numele, va avea loc un moment festiv dedicat „poetului nepereche al poeziei românești“ - la 169 de ani de la nașterea Sa, intitulat Revedere cu Eminescu. Vă așteptăm să ne fiți alături!

Dor de Eminescu – moment artistic 15 ianuarie

Marți, 15 ianuarie 2018, ora 11,00 la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”, Secția pentru Copii a avut loc o activitate dedicată „Luceafărului poeziei românești”. Prezenți la manifestare au fost elevii clasei a IV-a de la Școala Gimnazială Nr. 18, coordonați de prof. înv. primar Constandache Ionica și Chiriac Alis și preșcolarii de la Grădinița „Nanny”, coordonați de prof. înv. primar Chetran Violeta. Copiii au cântat și au recitat poezii din lirica eminesciană.

Ziua Culturii Naționale, ediția a IX-a 15-31 ianuarie

În perioada 15 - 31 ianuarie 2019 vor avea loc la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ o serie de manifestări și expoziții, reunite sub denumirea „Eminescu – ziditorul limbii române”, pentru a marca 169 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu, ziua de 15 ianuarie fiind declarată în anul 2010 ca fiind Ziua Culturii Naționale. Manifestările vor avea loc atât la Sediul Central al Bibliotecii, la cele patru filiale: Filiala nr. 1 „Costache Negri“, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea“, Filiala nr. 4 „Grigore Vieru“ și Filiala nr. 5 „H.P. Bengescu” , precum și la Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard“.

Modificare de program - filiale 15 ianuarie

Marți, 15 ianuarie 2019, în intervalul orar 12:00 - 14:00 filialele Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” vor fi închise pentru public. Vă invităm să participați la Spectacolul omagial dedicat ZILEI CULTURII NAȚIONALE - „Eminescu, ziditorul limbii române“ care se va desfășura la Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard“ începând cu ora 12:30. Intrarea este liberă.

Eminescu, poetul națiunii române! 14-31 ianuarie

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” vă invită, cu ocazia zilei Culturii Române, să vizionați Eminescu, poetul națiunii române! expoziție de documente și eseuri realizate de elevii Colegiului Național ”AL. I. Cuza” sub îndrumarea prof. Stanciu Violeta și bibliotecar Livia Elena Enea. Vă așteptăm în perioada 14 - 31.01.2019 la sediul nostru din Str. Gării, nr. 1, Gara CFR Călători, etaj 1!

Nemuritorul Eminescu la 169 de ani de la naștere 12-20 ianuarie

Cu ocazia împlinirii a 169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, Biblioteca „V.A. Urechia” invită publicul gălățean la vizionarea expoziției: „Nemuritorul Eminescu la 169 de ani de la naștere”, organizată în foaierul sălilor de lectură, în Sediul central, etajul I. Publicul gălățean poate admira o selecție de documente aflate în colecțiile Bibliotecii „V.A. Urechia”, din opera marelui poet. Expoziția este deschisă în perioada 12-20 ianuarie.

Ecaterina Teodoroiu, eroina de la Jiu 12-20 ianuarie

Cu ocazia împlinirii a 125 de ani de la nașterea celei care a fost numită Eroina Românei Mari, Biblioteca V.A. Urechia vă invită să vizionați în perioada 12-20 ianuarie, expoziția ce-i este dedicată Ecaterinei Teodoroiu, eroina de la Jiu. Născută pe meleaguri gorjene la 14 ianuarie 1894, Ecaterina Teodoroiu se înscrie în galeria româncelor eroine alături de alte femei tinere din diverse epoci, animate de dragostea de ţară şi spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă în situaţii extreme. Expoziția ce poate fi vizionată în Sala Mihai Eminescu, din Sediul central conține și manuscrisul inedit al unei scrisori trimisă de Ecaterina Teodoroiu, comandantului său locotenent Popescu.

Haruki Murakami - 70 de ani de la naștere 12 ianuarie

Filiala nr. 2 ”Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ”Andreiana Juventus”, aniversează 70 de ani de la nașterea scriitorului japonez Haruki Murakami, printr-o frumoasă expoziție de carte. Vă invităm să descoperiți titlurile autorului care se găsesc în colecțiile filialei!

Popas la lectură 8 ianuarie

La început de an, Filiala nr. 2 ”Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ”Andreiana Juventus”, îi invită pe iubitorii de lectură la un popas în lumea cărților pentru a regăsi noutățile editoriale din cadrul filialei.

Alexandra Ripley - 85 de ani de la naștere 7-13 ianuarie

Mare scriitoare americancă, Alexandra Ripley, este omagiată în cadrul Filialei nr. 2 ”Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ”Andreiana Juventus”, cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la naștere, prin organizarea de expoziţii cu cărţile acesteia, în perioada 07-13 ianuarie 2019.

Program Bibliotecă 4 ianuarie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați anunță că programul Bibliotecii cu publicul revine la normal începând cu 7 ianuarie 2019.

Binecuvântare și botez cu apă sfințită 3 ianuarie

Joi 03 ianuarie 2019, orele 10,00 Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” a fost binecuvântată și botezată cu apă sfințită (aghiazmă) de un sobor de preoți de la Biserica „Vovidenia” : preoții Octavian și Gabriel Pelin. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Unirea Principatelor Române: Portrete și documente istorice 3-31 ianuarie

Expoziția Unirea Principatelor Române: Portrete și documente istorice cuprinde documente din colecțiile Bibliotecii „V.A. Urechia” despre actul politic fundamental ce a stat la baza constituirii statului național român – Unirea Moldovei cu Țara Românească de la 24 ianuarie 1859. Expoziția este deschisă la Popasul Bibliofilului de la sediul central, mezanin, în perioada 03.01.2019 – 31.01.2019.

La mulți ani, 2019! 1 ianuarie 2019

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați atât la Sediul central (Str. Mihai Bravu nr. 16) cât și la celelalte cinci filiale: Filiala Nr. 1 „Costache Negri”, Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea”, Filiala NR. 3 Tehnologia Informației, Filiala Nr. 4 „Grigore Vieru” și Filiala Nr. 5 „Hortensia Papadat-Bengescu”.

Utilizăm setul de caractere UTF-8