Modificare program cu publicul 9 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați informează că, în perioada 9 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020, programul de funcționare cu publicul al Bibliotecii se va desfășura pe o singură tură astfel: Sediul Central: 9:00 – 17:00; duminică – 8:00 – 13:00. Filiala nr. 1 „Costache Negri”: luni, miercuri și vineri – 9:00 – 17:00; marți și joi – 11:00 – 19:00; duminică – 8:00 – 13:00. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” – 9:00 – 17:00. Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” – închis-inventar; Filiala nr. 5 „H.P. Bengescu” – 10:00 – 18:00. Excepție fac următoarele zile: 20 decembrie 2019 – zi sanitară – închis pentru public; 25 - 29 decembrie 2019 - închis și 5 ianuarie 2020 – duminică – închis; 1 – 3 ianuarie 2020 – închis. Programul normal al bibliotecii, atât la sediul central cât și la filiale, va începe pe data de 06.01.2020.

Moș Crăciun caută ajutoare 20 decembrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” a desfășurat, în perioada 6-18 decembrie 2019, o campanie de suflet pentru copiii din municipiul și județul Galați, care provin din familii defavorizate. Campania s-a încheiat în data de 20 decembrie, la ora 11:00, când, la sediul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, copiii au primit cadourile direct de la Moș Crăciun, după care au mers într-o vizită la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță”, iar ziua s-a încheiat cu un cadou gustos în mall și cu un film 3D de care au fost super încântați. Organizatorii campaniei aduc mulțumiri pentru sprijin și generozitate persoanelor care au fost dispuse să contribuie la bucuria făcută copiilor nevoiași, dar și partenerilor și susținătorilor: Smile Academy, bookingpedia.ro, Maria′s Ladybugs, Baloane Heliu Galați, Kids Zone Galați și mulți, mulți alții. Le mulțumim personal pentru implicare: d-lui Costel Fotea, președinte C.J. Galați; d-lui Florin Toma, director al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”; Teatrului de Păpuși „Gulliver”; d-lui Vali Viorel Sandu, manager al Centrului Cultural „Dunărea de Jos”; d-lui Mădălin Șerban, manager al Complexului Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” și d-lui primar al comunei Măstăcani, Dănuț Ilie.

Salonul Literar „Axis Libri” 19 decembrie

Ultima ediţie din acest an, din 19 decembrie 2019, a Salonului cultural-literar AXIS LIBRI, ce se desfăşoară la Biblioteca Judeţeană V.A. Urechia Galaţi, la ora 17:00, va avea următoarele lansări de carte: Katia Nanu & Vlad Vasiliu, O revoluţie pentru fiecare sau după treizeci de ani, Ed. Axis libri, Galaţi, 2019 şi Andrei Velea, #Agora. Democraţia nu a fost niciodată mai sexy, Ed. Brumar, Timişoara, 2018. O piesă de teatru document şi un roman. Invitaţi speciali: scriitorul şi jurnalistul Violeta Ionescu şi activistul civic şi voluntarul Laura Ghecenco. Moderatori: Corina Emanuela Dobre, Geta Eftimie şi Adi G. Secară. În deschiderea evenimentului, marcând cei 30 de ani trecuţi de la Revoluţia din 1989, Mariana Iorga va susţine un mini recital cu piese din repertoriul lui Valeriu Sterian.

În așteptarea lui Moș Crăciun! 18 decembrie

A venit rândul elevilor de la Liceul de Alimentație și Turism ,,Dumitru Moțoc”, care au poposit la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”, să ne colinde și să ne aducă bucuria sărbătorilor creștine. Frumoși copii, frumoase colinde și atmosferă de sărbătoare la Bibliotecă! Mulțumim colindătorilor și domnilor profesori Grigoraș Antoaneta și Grigoraș Iulian , care ne-au adus bucurie în suflet și ne-au amintit de copilărie și de vremurile de altădată!

În așteptarea lui Moș Crăciun! 18 decembrie

Un grup de colindători de la Liceul Teoretic ,,Mircea Eliade”, coordonați de doamna învățătoare Coman Alexi, ne-au adus bucuria apropierii Crăciunului prin cele mai frumoase și autentice colinde! Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu ,,Fundația Andreiana Juventus”, a fost gazdă bună și primitoare pentru acești colindători. Vă dorim ca Moșul să vă aducă daruri multe și să vă bucurați alături de cei dragi!

Am venit să colindăm…! 18 decembrie

În preajma sărbătorilor de iarnă, dăruim mai multă iubire și căldură sufletească celor dragi! Am simțit atmosfera de sărbătoare, la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu ,,Fundația Andreiana Juventus”, datorită elevilor claselor a VIII-a A, și D, și clasa a VI-a C, de la Școala Gimnazială ,,Grigore Moisil”. Coordonați de dna prof. Cruceanu Viorica, elevii ne-au încântat cu un program de colinde românești.Vă mulțumim pentru acest frumos program și vă dorim sărbători minunate și îmbelșugate!

În așteptarea lui Moș Crăciun! 18 decembrie

Elevii clasei a IV-a A de la Şcoala Gimnazială ,,Sfântul Nicolae” Vânători, ne-au adus bucuria Crăciunului, prin urările de bine şi frumoasele colinde interpretate cu drag, la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu ,,Fundația Andreiana Juventus”. Coordonatorii acestei activităţi au fost prof. înv. primar Feraru Lenuţa şi prof. Pîrlog Nicoleta. Vă dorim sărbători liniștite!

Colinde, colinde 17 decembrie

Sărbătorile de iarnă sunt magice pentru toată lumea, dar mai ales pentru cei mici, care îl aşteaptă nerăbdători pe Moş Crăciun. Prichindeii de la Grădinița „Arlechino” și Grădinița „Otilia Cazimir” ne-au adus magia Crăciunului prin frumoasele colinde interpretate cu drag. Veseli şi cu voci cristaline, prichindeii ne-au încântat cu melodiile şi sceneta lor, iar noi am redevenit pentru o clipă copii. Sărbători fericite!

În așteptarea lui Moș Crăciun! 17 decembrie

La Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu ,,Fundația Andreiana Juventus”, continuăm să ne bucurăm de frumusețea colindelor românești, cântate de elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Șendreni. Mulțumim pentru acest program magic și pentru lucrările artistice de sezon! Sărbători binecuvântate, dragii noștri!

Moșul drag la noi în prag! 17 decembrie

Preșcolarii Grădiniței cu P.P. ,,Tedi” au participat la cea de-a VII-a ediție a Concursului Interjudețean intitulat ,,Tradiții de Crăciun”. Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu ,,Fundația Andreiana Juventus”, are onoarea să găzduiască vernisajul expozitiei cu tema ,,Moșul drag la noi în prag” ce cuprinde lucrări realizate de acești minunați copii. Felicitări și sărbători îmbelșugate!

În așteptarea lui Moș Crăciun! 17 decembrie

În aceste zile, ne bucurăm de frumusețea colindelor românești! La Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” trec pragul grupuri de colindători. Cu inima deschisă și sufletul curat, elevii Școlii Gimnaziale nr. 34 ,, Mihai Viteazul”, însoțiți de dna prof. Ana Luca și dnul prof. Gagiu Daniel, ne-au colindat în prag de sărbătoare. Mulțumim pentru programul de colinde!

În așteptarea lui Moș Crăciun! 17 decembrie

La Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”, au răsunat cele mai frumoase colinde de Crăciun, cântate de steluțele de la Grădinița cu P.P. ,,Arlechino”, sub îndrumarea dnei Andreea Orban. Moșul să vă aducă multă bucurie și daruri pe măsura dorințelor voastre, dragi copii!

În așteptarea lui Moș Crăciun! 17 decembrie

Vă invităm la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” să admirați expoziția de lucrări artistice realizate de preșcolari talentați de la Grădinița cu Program Prelungit ,,Arlechino”. În realizarea acestor lucrări, copiii au fost coordonați de doamnele educatoare Orban Andreea, Mitu Mihaela, Lucaci Loredana, Ailinca Aura, Condurachi Mariana, Tabacaru Iulia și Gagu Marieta. Felicitări tuturor și sărbători minunate!

În așteptarea lui Moș Crăciun! 16 decembrie

Gazdă bună și voioasă, primiți colindători? Cu inimile deschise, bibliotecarii Filialei nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” i-au întâmpinat pe elevii Liceului Tehnologic ,,Carol I”, care au adus mai aproape prin colinda lor de suflet, sfintele sărbători creștine. Sărbători binevântate tuturor!

Obiceiuri și tradiții de Crăciun! 16 decembrie

Vineri, 13 decembrie, ora 16.00, la Teatrul Național de Operă și Operetă ,,Nae Leonard”, ne-am bucurat alături de părinți, bunici și copii, de un spectacol plin de culoare și diversitate. Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” a avut onoarea și deosebita plăcere să fie invitată la acest show magic, organizat de Școala Gimnazială ,,Grigore Moisil”.Vă mulțumim pentru această zi încărcată de emoție și bucurie și vă dorim ca sfintele sărbători de Crăciun să vă aducă liniște în suflet, cadouri multe și momente minunate alături de cei dragi!

Feeria sărbătorilor de iarnă! 16 decembrie

Vă invităm la sediul Filialei nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”, să vă bucurați de expoziția de lucrări artistice realizate de un grup de elevi talentați de la Școala Gimnazială ,,Grigore Moisil”. Elevii au fost coordonați de doamnele profesor Pangrati Emanuela-Maria, Grecu Maria-Mariana, Rotaru Adriana-Noxi, Chiscoci Loredana-Doinița și Ilisan Daniela-Aurora.

Sărbătorile de iarnă la români 16 decembrie

Odată cu Sărbătorile de iarnă, ne bucurăm de cele mai frumoase tradiții și obiceiuri românești, și dăruim mai multă iubire și căldură sufletească. Vă așteptăm cu mic cu mare, la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” pentru a cunoaște adevăratele sărbători creștine trecut și prezent, în expoziția de documente specifice acestei perioade. Expoziția poate fi vizionată în perioada 16-31 decembrie la sediul filialei.

Magia sărbătorilor de Crăciun 16 decembrie

Într-o atmosferă de poveste, Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”, invită micii utilizatori în lumea magică a Crăciunului. Dragi copii, în perioada 16-31 decembrie, vă propunem o incursiune prin lumea magică a poveștilor de Crăciun, unde puteți descoperi, în expoziția de documente situată la sediul filialei, cele mai consacrate cărți de Crăciun.

Cenaclul literar „Destine Junior” - la ceas aniversar 15 decembrie

Duminică, 15 decembrie 2019, ora 10.00, la Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” în Sala „Mihai Eminescu” se va desfășura un eveniment aniversar pentru a marca doi ani de la înființarea Cenaclului literar „Destine Junior”, coordonat de poeta Vera Crăciun. Vor participa elevii Școlilor Gimnaziale nr. 17, nr. 28, nr. 20, nr. 11, nr. 43 și elevii școlilor gimnaziale din Rediu, Foltești și Liești precum și profesorii coordonatori. Invitat special va fi doamna Olimpia Sava, editor și scriitor de carte pentru copii. Vă așteptăm cu drag!

În așteptarea lui Moș Crăciun - expoziție 13 decembrie

Iată ce pot face, două mâini dibace! Expoziția cu ornamente de Crăciun realizată de elevii Școlii Gimnaziale „Miron Costin” poate fi admirată la sediul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”. Vă așteptăm cu drag!

În așteptarea lui Moș Crăciun – Proiect cultural-educațional 13 decembrie

La Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” au răsunat cele mai frumoase colinde românești. Preșcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Tedi” ne-au colindat și ne-au încântat cu un program minunat de colinde creștine. Felicitări dragi copii și sărbători minunate și îmbelșugate!

Salonul Literar „Axis Libri” 12 decembrie

În cadrul Salonului cultural-literar Axis libri, aflat la a 300-a ediție de la înființare, de joi, 12 decembrie 2019, orele 17.00, NICOLAE TZONE va susține un recital din cea mai nouă carte a sa, în curs de apariție, „DUNĂRE KILOMETRUL 510 / o poveste de viață de moarte și de naștere/ cum nu au mai fost și nici nu vor mai fi altele”…Cu un doctorat în Geo Bogza și avangarda românească, Nicolae Tzone va susține și o conferință despre avangarda românească, dar și despre poeți importanți, precum Nichita Stănescu, Gherasim Luca, Mihail Gălățanu, Ion Vinea, Constant Tonegaru, Daniel Bănulescu și alții, publicați la editura care în anul 2020 va împlini 30 de ani. Moderatori vor fi Corina Emanuela Dobre, manager al Bibliotecii Județene V.A.Urechia, și Adi G. Secară.
În deschiderea activității de joi, va fi un program scurt de colinde și o scenetă, „Rob them gently”, în interpretarea trupei de teatru anglofon „Rainbow”, a Colegiului Economic Virgil Madgearu, coordonatori profesori Mihaela Căpățînă și Adina Zaharia.

Felicitări pentru Crăciun 11 decembrie

Elevii de la Școala Specială „Emil Gârleanu”, coordonați de doamnele prof. Aurelia Grosu și Lăcrămioara Vîntdevară au participat, miercuri, 11decembrie 2019, la atelierul de creație „Felicitări pentru Crăciun”. Copiii au realizat cu migală felicitări pentru părinți, punând o părticică din sufletul lor în fiecare creație. Felicitări, dragi copii! Activitatea s-a desfășurat la Filiala nr. 1 Costache Negri - Biblioteca Municipală pentru Copii a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” Galați.

Întâlnire cu poetul Nicolae Tzone 11 decembrie

Miercuri, 11 decembrie, orele 12.00, la Filiala nr. 1 Costache Negri, (în colaborare cu Fundația Andreiana Juventus Galați), se vor prezenta cele mai noi apariții ale Editurii Vinea, invitată specială fiind poeta gălățeană Luminița Potîrniche, care își va lansa cartea apărută la această editură, „Războiul de marți”! Nicolae Tzone va avea o lectură publică, liceenii de la Colegiul Național „Costache Negri” făcând cunoștință astfel, printre altele, cu… Nicolae Magnificul și Dona Juana, două personaje memorabile!

Literatura ca mod de viață 11 decembrie

Miercuri, 11 decembrie, la ora 14:30, sub patronajul Casei Corpului Didactic și al Liceului Tehnologic „Carol I”, se va organiza simpozionul „Literatura ca mod de viață”, Biblioteca Județeană V.A.Urechia organizând și o expoziție cu cărți de la Editura Vinea aflate în colecțiile sale. Nicolae Tzone va lectura din cărțile sale, toate traduse în limbi de circulație internațională, „Nicolae Magnificul”, „Viața cealaltă și moartea cealaltă”, „Capodopera maxima”. Moderator va fi scriitorul și cronicarul literar Adi G. Secară.

În așteptarea lui Moș Crăciun -expoziție 11 decembrie

Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” îmbracă mantie de sărbătoare! Alături de bradul filialei, puteți admira expoziția cu felicitări de Crăciun realizate de spiridușii Grădiniței nr. 56. Felicitări copiilor pentru creativitate și să vă aducă Moșul darurile pe care le doriți!

Laureați ai Premiului Nobel 10 decembrie

Oameni de știință, scriitori și militanți pentru pace, au fost prezentați de elevii Liceului Tehnologic ,,Aurel Vlaicu” în activitatea intitulată ,,Laureați ai Premiului Nobel” care s-a desfășurat la sediul Filialei nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”. Am asistat la o activitate educativă și interactivă, coordonată de doamnele profesor Tudorancea Anișoara, Vasile Mădălina, Snop Mariana și doamna bibliotecar Catan Cătălina.

În așteptarea lui Moș Crăciun – Proiect cultural-educațional 10 decembrie

„Fiți așadar mai buni / Credeți în minuni de Crăciun!”, ne-au îndemnat micuțele steluțe de la Grădinița cu P.P. „Arlechino”, însoțiți de d-na educatoare Cătălina Panaite și de la Grădinița cu P.P. ,,Otilia Cazimir”, coordonați de d-nele educatoare Chiurtu Carmen, Lazăr Alina și Pupăză Aurelia. Ce poate fi mai frumos decât deschiderea inimilor acestor spiriduși ai Moșului, care au poposit la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” să ne transmită fiecaruia dintre noi binecuvântarea si miracolul Crăciunului!

Ziua Internațională a Drepturilor Omului 10 decembrie

În fiecare an, sărbătorim pe 10 decembrie, Ziua Internațională a Drepturilor Omului. Această zi a fost marcată la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”, prilej de informare a publicului larg cu privire la activitatea apărătorilor drepturilor omului din întreaga lume, care acționează pentru a pune capăt discriminării și încălcării în mod repetat a drepturilor și libertăților omului.

Ziua Constituției Române 8 decembrie

Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”, a marcat Ziua Constituției Române. Acest act fundamental al statului român, reglementează drepturile, libertățile și îndatoririle fundamentale ale cetățenilor și autorităților publice fundamentale. Expoziția de documente de profil vine să aducă un plus de informare tuturor utilizatorilor care ne trec pragul.

Cercul Pedagogic al Învățătorilor 7 decembrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați găzduiește sâmbătă 7 decembrie 2019, între orele 9,30-12,30 Cercul Pedagogic al Învățătorilor, setul D, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Galați, Școala Gimnazială ”Gh. Munteanu”, Structura Școlii Gimnaziale nr. 18 Galați. Cercul se va desfășura în sala de lectură „Mihai Eminescu” din sediul central al bibliotecii și va avea ca temă: „2019, Anul Cărții – Experiențe de promovare a cărții în învățămânul primar”.

Moș Crăciun caută ajutoare 6 decembrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” va desfășura, în perioada 6-18 decembrie 2019, o campanie umanitară pentru copii, din municipiul și județul Galați, care provin din familii defavorizate. Scopul campaniei umanitare este de a implica comunitatea gălățeană în această acțiune și de a aduce bucuria Crăciunului în sufletul copiilor care provin din familii lipsite de posibilități. Această campanie e modul în care noi putem îndeplini măcar o mică parte din dorințele acestor copii pentru care un cadou poate face diferența pentru un Crăciun fericit. Dacă și tu vrei să fii ajutor de Moș Crăciun, vino la sediul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” din Galați sau telefonează la nr. 0742425505, persoană de contact Gabriela Istrate, și află cum poți deveni parte din magie. O mână de copii mai puțin norocoși au nevoie de tine! Contribuția ta poate face diferența într-o familie fără posibilități. Colectăm jucării, cărți, rechizite și hăinuțe pentru copii, iar condiția este ca toate să fie noi! Copiii vor primi cadourile direct de la Moș Crăciun, în data de 20 decembrie, la ora 11:00, la sediul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” după care vor primi în dar o vizită la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” și un mic cadou gustos la McDonald's. Un dar adevărat și ușor de oferit este acela care vine din suflet, pe care îl oferi cu bucurie și care, prin faptul că l-ai oferit, îți aduce împlinire și mulțumire. Alege să închei anul 2019 cu o faptă bună!

Colocviile Constructorilor de Nave 6 decembrie

Biblioteca Județeană V.A. Urechia”, Asociația ANCONAV Galați și Asociația Generală a Inginerilor Români, Filiala Galați (AGIR) vă invită vineri, 6 decembrie, ora 16:00, la o nouă întâlnire a specialiștilor din industria navală română. La cea de-a 79-a întâniri desfășurată în cadrul Colocviilor Constructorilor de Nave se va discuta despre Navele portcontainer 430 TEU, proiect ICEPRONAV nr. 1280, constructor, Santierul Naval Galați, prezentarea fiind făcută de Ing. Marian Mocanu, iar Violeta Ionescu, redactor de carte, ne va prezenta volumul ”O VIAȚĂ MEREU ÎN TRANZIȚIE”, autor prof. univ. Liviu Stoicescu, membru al Academiei de Științe Tehnice din România. Întâlnirea va avea loc la sediul central al bibliotecii, în sala de lectură ”Mihai Eminescu”. Sponsorul activității este Bureau Veritas Galați.

Salonul Literar „Axis Libri” 5 decembrie

Salonul Literar „Axis Libri” al Bibliotecii Județene V.A. Urechia va găzdui, în data de 5 decembrie, la ora 17:00, o întâlnire cu poetul și publicistul Nicolae Grigore Mărășanu, care va susține un recital poetic și își va lansa și trilogia Comedia Valahă (Iubiri și Martiraje, vol. I, Baladele din Ţara Crucii, vol. II și Eudaimonia, memoria pierdută, vol. III ), apărută la Editura Istros a Muzeului Brăilei „Carol I”. Invitat special al ediției de salon va fi criticul și istoricul literar Viorel Coman. Moderatori: Geta Eftimie și scriitorul și criticul literar Adi G. Secară.

Ziua Internațională a Voluntarului 5 decembrie

Ziua Internațională a Voluntarului Asociația ”Tinerii și Viitorul” a organizat, la Biblioteca Județeană ”V. A. Urechia”, de Ziua Internațională a Voluntarului, un eveniment de suflet în cadrul căruia și-a premiat voluntarii și a mulțumit partenerilor și colaboratorilor pentru sprijin. La mulți ani, dragi voluntari, prieteni și parteneri!

Zaharia Stancu – 45 de ani de la moarte 5 decembrie

Talentul și ușurința de a scrie, l-au propulsat pe Zaharia Stancu printre ,,marii români ai literaturii”. Opera domniei sale impune prin cantitate și originalitate, dovadă activitatea literară de-a lungul timpului, care a atras multe critici dar în egală măsură și cititori care i-au apreciat operele. Publicul cititor este invitat la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”, la un popas expozițional cu tiluri ce aparțin poetului și prozatorului Zaharia Stancu, și care izbutesc să ne emoționeze și astăzi.

Datini și obiceiuri de iarnă 4 decembrie

Vin sărbătorile de iarnă, cu cele mai frumoase datini și obiceiuri, care aduc multă bucurie în casele oamenilor de pretutindeni. Pentru elevii clasei a XI-a de la Liceul Tehnologic ,,Paul Dimo” această activitate care s-a desfășurat la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”, a trezit nostalgia și emoția sărbătorilor petrecute lângă cei dragi. Elevii au primit informații despre datini și obiceiuri din alte zone ale țării de la doamnele profesor Cristea Maricica și Moisii Marinela-Narcisa.

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități - Expoziția „Idei Meșteșugite” 3–31 decembrie

În perioada 3 – 31 decembrie 2019, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați prin Centrul de zi pentru persoane adulte cu handicap de tip „Alzheimer”, Centrul de Zi pentru persoane adulte cu handicap „Luceafărul” și Centrul de zi pentru persoane adulte cu handicap „Pentru voi” organizează expoziția „Idei Meșteșugite”. Expoziția va cuprinde lucrări realizate de beneficiarii centrelor în cadrul orelor de art terapie și va marca „Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități”, sărbătorită pe data de 3 decembrie. Vernisajul expoziției va avea loc în data de 3 decembrie 2019, la ora 10:30, la sediul central al Bibliotecii, în holul mare, la parter, iar cei prezenți vor putea afla mai multe despre abilitățile artistice ale acestor persoane și cum le permit acestea integrarea socială. La aceste eveniment vor fi prezenți beneficiari ai centrelor și aparținătorii acestora, reprezentanți ai celor două instituții organizatoare și alți colaboratori parteneri.

Felicitări de altădată: Cărți poștale ilustrate din colecțiile Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” 2 dec 2019 - 6 ian 2020

În luna decembrie, secția Colecții speciale organizează, la Popasul Bibliofilului, de la sediul central, etaj I, mezanin, expoziția Felicitări de altădată: Cărți poștale ilustrate din colecțiile Bibliotecii „V.A. Urechia”. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 02.12.2019 – 06.01.2020.

Inventar – sediul central – compartimentele de împrumut la domiciliu 2 decembrie 2019 - 13 martie 2020

În perioada 02 decembrie 2019 - 13 martie 2020, colecția de documente (cărți, publicații periodice, documente multimedia) a compartimentelor de împrumut la domiciliu de la sediul central (atât pentru copii cât și pentru adulți) va fi supusă procesului de inventariere. În această perioadă, serviciul de împrumut la domiciliu va fi sistat.
Pe perioada inventarierii, utilizatorii pot returna documentele împrumutate în intervalul orar 09.00-17.00 la sediul central, dar și la filialele bibliotecii conform programului de lucru cu publicul.
Rugăm utilizatorii bibliotecii să restituie documentele împrumutate de la sediul central al bibliotecii conform termenului stabilit la data împrumutului.
Mulțumim pentru înțelegere!
Menționăm că celelalte servicii ale sediului central: săli de lectură, multimedia, internet și referințe vor fi deschise pentru public și vor funcționa în program normal.

Ziua Națională a României 1 decembrie

RO

„Din moși strămoși noi ne-am dorit Unirea / Popor vrednic, viteaz și temerar”... Suntem un popor cu o istorie demnă, cu diplomați și conducători care nu au plecat capul în fața dușmanilor. Pentru sacrificiul lor și al eroilor neamului, pentru România modernă de astăzi, suntem datori să aducem recunoștință veșnică celor care au înfăptuit marea Unire. Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” vă invită să cunoașteți istoria poporului nostru și să vă bucurați de o colecție de documente care ne fac mândri că suntem români!

Decembrie 1 decembrie

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați atât la Sediul central (Str. Mihai Bravu nr. 16) cât și la celelalte cinci filiale: Filiala Nr. 1 „Costache Negri”, Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea”, Filiala Nr. 4 „Grigore Vieru” și Filiala Nr. 5 „Hortensia Papadat-Bengescu”