29 iunie - Ziua Internațională a Dunării 26 iunie

,,Cântă Dunărea, Dunărea mea! Și Galațiul cântă cu ea!” Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundaţia ,,Andreiana Juventus”, vă invită să admirați expoziția de documente de bibliotecă, prin care marcăm Ziua Internațională a Dunării, prilej pentru cititorii noștri să ne viziteze și să cunoască mai bine importanța și beneficiile acestui fluviu.

Lectură în natură! 26 iunie

Biblioteca Estivală în parteneriat cu Centrul Educaţional StoryLand, primul centru de storytelling pentru copiii din Galaţi, a găzduit ieri 26.06.2019 un eveniment de lectură în natură! Cei mici au fost încântaţi de poveştile şi informaţiile aflate, au fost implicaţi şi s-au simţit la rândul lor mici făuritori de basme! Biblioteca Estivală va fi deschisă tuturor copiilor, iar activităţile desfăşurate în jurul proiectului, vor face din vara celor mici o poveste! Pentru toţi copii este indicat să poată beneficia de practica cititului cu voce tare, fie ei mici sau mari, deoarece cititul cu voce tare promovează limbajul şi abilităţile de comunicare, aşa că ne revedem la Clubul Lectură în natură care se va desfăşura în fiecare zi de luni a săptămâni, între orele 10:30-11:00.

Drapelul și simbolul național românesc 25 iunie – 2 iulie

„Drapelul și simbolul național românesc” este titlul expoziției organizată de Biblioteca V.A. Urechia, în perioada 25 iun. - 2 iul., în sala de lectură Mihai Eminescu din sediul central, dedicată Zilei Drapelului Național Român. Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998 și este sărbătorită în fiecare an de toate autoritățile publice și instituțiile statului român. Simbol național, drapelul i-a însuflețit pe români în momente grele de luptă, dar și de bucurie. Tricolorul roșu-galben-albastru a fost adoptat ca simbol al națiunii române în timpul Revoluției de la 1848.

Paul Păltănea – 95 de ani de la naștere 25 iunie

Remarcabil cercetător, autor de lucrări științifice, doctor în istorie, premiat al Academiei Române și membru al Academiei Internaționale de Genealogie de la Paris, Paul Păltănea rămâne în inima gălățenilor și bibliotecarilor ca OMUL ce a făcut cunoscută publicului larg ,,Istoria orașului Galați de la origini până la 1918”, o lucrare monumentală ce ne amintește permanent de inegalabilul om de cultură. La 95 de ani de la naștere, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, invită toți cititorii să cunoască adevărata valoare a cercetătorului Paul Păltănea.

Arta Oratorică. Puterea cuvântului 25 iunie

Protagoniștii unei activități inedite care a avut ca temă discursurile motivaționale ale personalităților atât din literatură, cât și din alte domenii de activitate, au fost elevii Liceului Tehnologic ,,Paul Dimo” sub îndrumarea doamnei profesor Radu Cătălina. Lucian Blaga, Steve Jobs, Adolf Hitler sunt doar câteva nume sonore, cu viziuni și scopuri diferite. Gazda acestei activități a fost Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”.

29 Iunie -Ziua Internațională a Dunării 25 iunie – 2 iulie

29 Iunie - Ziua Internațională a Dunării a fost sărbătorită pentru prima dată în 2004 și înseamnă solidaritate între popoarele care împart acest bun comun, în ciuda diferențelor de culturi și istorii, având în schimb o dorință comună - responsabilitatea de a proteja această resursă prețioasă. „Dunăre poveste veche” este titlul expoziției organizată cu acest prilej de Biblioteca V.A. Urechia, în foaierul sălilor de lectură de la etajul I din sediul central, în perioada 25 iunie-2 iulie. Vă invităm să ne vizitați!

De ziua internaţională a Iei se deschide Biblioteca Estivală 24 iunie

Luni, 24 iunie 2019, ora 11:00, în Grădina Publică din Galaţi, are loc deschiderea oficială a Bibliotecii Estivale, aflată la cea de a VII-a ediție. Biblioteca Estivală va oferi gălățenilor accesul la servicii de lectură, informare, recreere și va avea următorul program de funcționare: Luni-Vineri: 10:00-18:00; Duminica: 8:00-13:00. Vă aşteptăm cu drag să petrecem împreună zile de vară active și amuzante, într-un ambient plăcut și relaxant.

Stand expozițional: „Portul dunărean simbol al orașului Galați” 24 iunie – 15 iulie

Biblioteca V.A. Urechia sărbătorește Ziua Internațională a Dunării (29 Iunie) printr-o expoziție de fotografii, ce va putea fi vizionată în perioada 24 iunie-15 iulie, la Biblioteca Estivală din Grădina Publică. Vă invităm să rememorați parfumul de altădată al orașului și portului dunărean și să vă plimbați imaginar, pe malurile Dunării, vizionând câteva fotografii, stampe, hărți și alte documente culese din colecțiile bibliotecii.

Galați, cultură și istorie la Dunărea de Jos - expoziție de documente de bibliotecă 24 iunie – 5 iulie

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” vă invită, cu ocazia Zilei internaționale a Dunării, 29 iunie, să vizionați o frumoasă expoziție de documente. Vă așteptăm la sediul nostru din Str. Gării, nr. 1, Gara CFR Călători, etaj 1!

Modificare la programul cu publicul 24 iunie - 8 septembrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați informează că, în perioada 24 iunie - 8 septembrie 2019, își modifică programul de lucru cu publicul, atât la sediul central cât și filiale, astfel: 9:00 - 17:00, de luni până vineri. Duminica, 8:00 - 13:00, numai pentru sediul central din str. Mihai Bravu nr. 16. Programul normal de lucru cu publicul revine la intervalul 8:00 - 20:00 începând cu data de 9 septembrie 2019.

Tabăra de creaţie Axis Libri 2 iulie

În data de 02.07.2019, la ora 10:30, va avea loc deschiderea oficială a Taberei de creație „AXIS LIBRI”, ca eveniment central al Bibliotecii Estivale. În cadrul Taberei de creație se vor organiza ateliere și expoziții pe trei secțiuni de interes: artă, fotografie, creație literară. Întrunirile vor avea loc în perioada 02.07.2019 - 30.08.2019, în fiecare zi de marți, pentru categoria de vârstă 7-10 ani, și vineri, pentru categoria de vârstă 11-16 ani, la sediul Bibliotecii Estivale, situată în Grădina Publică din municipiul Galați. Înscrierile pentru Tabăra de creație se vor face la sediul Bibliotecii „V.A. Urechia” din strada Mihai Bravu nr. 16 și la Biblioteca Estivală. Vă așteptăm în număr cât mai mare să petrecem clipe frumoase împreună.

Cafeneaua Culturală 4 iulie

Clubul de vacanță al adolescenților, Cafeneaua Culturală, va debuta joi, 4 iulie 2019, cu o sesiune de informare si un atelier de demonstrații practice în domeniul practicii yoga - Echilibru si armonie! Iniţiere în Yoga- prezentate de domnişoara Crina-Alexandrina Flutur, instructor Yoga. Tradus din limba sanscrită, cuvântul Yoga semnifică a uni, a atașa, a îmbina. YOGA reprezintă unirea minții, a corpului și a spiritului prin tehnici de respirație și mișcare, iar practica înseamnă concentrare, pentru a ajuta în focusarea minții spre a se elibera de gânduri și a crea mediul prielnic meditației.

Ziua Internațională a Dunării 24-28 iunie

În perioada 24 - 28 iunie, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea", în parteneriat cu Fundaţia „Andreiana Juventus", organizează o frumoasă şi interesantă expoziţie de carte despre frumosul şi eternul fluviu Dunărea, cu ocazia marcării, pe 29 iunie, a Zilei Internaţionale a Dunării. Vă invităm să admiraţi interesantele cărţi expuse la sediul filialei!

Alexandru I. Odobescu – 185 de ani de la naștere 23 iunie

Publicațiile scriitorului, arheologului și omului politic Alexandru I. Odobescu pot fi vizualizate în expoziția situată în incinta Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, la împlinirea celor 185 de ani de la nașterea scriitorului.

Ziua Europeană a Muzicii 21 iunie

Ziua Muzicii Europene este sărbătorită la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” care, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, promovează toate genurile muzicale prin colecția bogată de documente de profil puse la dispoziția publicului doritor de muzică de calitate.

Mihai Eminescu – 130 de ani de la moarte 21 iunie

RECONSTITUIRE ISTORICĂ – EMINESCU, DIRECTOR DE BIBLIOTECĂ – autor Victor Cilincă, scenetă jucată de elevi
BIBLIOTECARII ŞI EMINESCU: colocviu și lectură publică realizate de bibliotecarii de la V.A. Urechia și invitații lor
EMINESCU TRADUS ÎN LIMBA TURCĂ ŞI ÎN LIMBA ENGLEZĂ, invitați Gulten Abdula Nazare și Petru Iamandi.

Inventar Filiala Nr. 1 „Costache Negri” - Bibliotecă Municipală pentru Copii 20 iunie – 20 august

În perioada 20 iunie – 20 august 2019, colecția de documente (cărți, publicații periodice, documente multimedia) a Filialei nr. 1 „Costache Negri” - Bibliotecă Municipală pentru Copii va fi supusă procesului de inventariere. În această perioadă, serviciul de împrumut la domiciliu și acces Internet vor fi sistate. Pe perioada inventarierii, utilizatorii pot returna documentele împrumutate de la filială în intervalul orar 08.00-16.00 la sediul său, cât și la celelalte sedii ale bibliotecii județene (sediul central și filiale) conform programului de lucru cu publicul. Solicităm utilizatorilor bibliotecii să restituie documentele împrumutate de la Filiala nr.1 „Costache Negri” până pe data de 19 iunie 2019, în intervalul orar 08.00-20.00 la sediul filialei. Mulțumim pentru înțelegere!

LUCEAFĂRUL, PRIETENUL COPIILOR 20 iunie

Joi, 20 iunie, ora 10:00 are loc manifestarea LUCEAFĂRUL, PRIETENUL COPIILOR – moment artistic susținut de elevii Liceului Teoretic „Dunărea”, Colegiului Național „Mihail Kogălniceanu”, Liceului CFR, Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu”, Şcolii Gimnaziale Nr. 16, Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Munteanu”, cititorii Secției pentru Copii. Invitați speciali: jurnalistul și scriitorul Victor Cilincă, scriitoarea Mihaela Galu și prof. Gheorghe Nica.

Cum vor fi sărbătoriți Eminescu și alți poeți români în următorii 2000 de ani 19 iunie

Miercuri, 19 iunie, ora 17:00 va avea loc simpozionul: ”Cum vor fi sărbătoriți Eminescu și alți poeți români în următorii 2000 de ani”, cu participarea scriitorilor, traducătorilor și publiciștilor Doru Căstăian, Cezar Amariei, Victor Cilincă, Tudose Tatu, Marius Grama, Tudor Neacșu, Andrei Velea, Octavian Miclescu, Stela Iorga, Petru Iamandi, Vasile Savin. Locul de desfășurare al manifestării este Sala Mihai Eminescu, sediul central.

George Călinescu - 120 de ani de la naștere 19 iunie

Considerat unul dintre cei mai importanți critici literari români din toate timpurile, George Călinescu este aniversat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”” la împlinirea celor 120 de ani de la naștere. Cititorii dornici de a cunoaște opera literară a criticului și istoricului literar sunt așteptați la sediul filialei.

Povestea lui Eminescu merge mai departe 18 iunie

Marți, 18 iunie, ora 17:30 „Povestea lui Eminescu merge mai departe” - întâlnire cu scriitorii: Virgil Nistru Ţigănuș, Corneliu Stoica, Ion Zimbru, Victor Cilincă, Gabriel Gherbăluță, A.G. Secară. Manifestarea va avea loc la sediul central al Bibliotecii, sala Mihai Eminescu.

Pavel Coruț – 70 de ani de la naștere 18 iunie

,,Când pierzi dragostea, pierzi totul. Pierzi visele, speranțele, încrederea, demnitatea....”, mesaj care rezidă din ansamblul romanelor scriitorului român, Pavel Coruț. Documentele ce poartă semnătura cunoscutului scriitor pot fi vizualizate în expoziția de la sediul Filialei nr. 2 ,,Paul Păltănea” care în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă invită la lectură.

Clubul de vacanță BUCURIA! 18 iunie

Marți, 18 iunie 2019, am dat startul la lectură și voie bună, la Clubul de vacanță BUCURIA. Unde? La Filiala nr. 5 „Hortensia Papadat-Bengescu”! „Din 7 în 7” de Holly Goldberg Sloan, este prima carte pe care o citim la club. în aceeași zi, au fost premiați cititorii fideli: Ioana, Ovidiu, Radu, Mihai, Răzvan, Denisa, Serafin, și Alex, care au participat la proiectul „Citește! Ajută! Fii un model!”. Vă place să citiți? Vreți să vă faceți prieteni? Vă așteptăm cu drag, în fiecare zi de marți și de joi, începând cu ora 11:00, la Filiala nr. 5 „Hortensia Papadat-Bengescu” - Bibliotecă Municipală.

120 de ani de la nașterea lui George Călinescu 18-24 iunie

La aniversarea celor 120 de ani de la nașterea lui George Călinescu la 19 iunie 1899, Biblioteca V.A. Urechia vă invită să vizionați expoziția de carte organizată cu această ocazie în foaierul sălilor de lectură de la etajul 1, din sediul central, în perioada 18 - 24 iunie. Critic și istoric literar, poet, romancier, dramaturg, publicist, personalitate covârșitoare a literaturii române, George Călinescu este cunoscut publicului larg drept cel mai important critic și istoric literar în cultura română, fiind autorul unor studii fundamentale despre scriitorii români (Viața lui Mihai Eminescu, Opera lui Mihai Eminescu, Viața lui Ion Creangă, Vasile Alecsandri, Grigore Alexandrescu etc.), dar și autorul monumentalei opere, unică în literatura română și în spațiul european, Istoria literaturii române de la origini până în prezent (1941).

100 de ani de la moartea lui Petre P. Carp 18-24 iunie

Petre P. Carp, criticul, traducătorul, omul politic și diplomatul, fondator al Societății Junimea este comemorat la Biblioteca „V.A. Urechia” la 100 de ani de la moarte, printr-o expoziție de documente din colecțiile proprii, organizată în sala de lectură ”M. Eminescu” în perioada 18 – 24 iunie a.c.. Cu o carieră politică impresionantă, ce s-a desfășurat pe parcursul a 50 de ani, Petre P. Carp a fost martorul renașterii naționale a României și unul dintre cei mai mari oameni de stat ai țării, numărându-se printre cele mai avizate voci din viața politică românească și luptând cu vehemență pentru crezurile sale politice.

Festivalului Luminii 15 iunie

Vă așteptăm sâmbătă, 15 iunie 2019, începând cu ora 17:00, în Grădina Publică unde, în cadrul Festivalului Luminii, eveniment în care Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” este partener, Secția de Împrumut la domiciliu pentru Adulți va organiza unul din cele 10 ateliere tematice - Atelierul Cunoașterii și o expoziție de carte.
Festivalul luminii este un eveniment tradițional încă din 2004, organizat de Cercetașii României care își propune măcar pentru câteva ore să le amintească membrilor comunității locale de bucuria lucrurilor mărunte și, împreună cu partenerii lor, să transforme orașele în care trăiesc într-un spațiu magic, plin de luminițe (gulguțe) în care fiecare dintre noi să redevenim copii și, indiferent de vârstă, să descoperim lucrurile care ne fac fericiți.

Mihai Eminescu – 130 de ani de la moarte 15 iunie

Mihai Eminescu, poetul care ne-a oferit adevărate capodopere literare, și care a făcut din limba română un adevărat obiect de artă, este comemorat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, la împlinirea celor 130 de ani de la moarte. În memoria poetului nepereche, cititori de toate vârstele sunt așteptați la sediul filialei pentru a viziona expoziția de documente.

Mihai Eminescu, poet național și universal – 130 de ani de la moarte 14-20 iunie

Expoziție perioada 14 – 20 iunie: „Mihai Eminescu, poet național și universal – 130 de ani de la moarte” expoziție de documente din colectiile bibliotecii, organizată în foaierul sălilor de lectură, în perioada 14 – 20 iunie. Sunt expuse volume bilingve de poezie și proză ca mărturie a caracterului universal al operei Marelui poet.

Grigore Vieru, bardul basarabean al poeziei României Mari - expoziție de documente de bibliotecă 14 iunie – 30 iunie

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” vă invită, cu ocazia împlinirii a zece ani de la deschidere (15 iunie 2009 – 15 iunie 2019), într-o locație inedită – Gara CFR Călători Galați, să vizionați o frumoasă expoziție de documente în memoria patronului bibliotecii, bardul basarabean Grigore Vieru. Vă așteptăm la sediul nostru din Str. Gării, nr. 1, Gara CFR Călători, etaj 1!

CLUBUL DE VACANȚĂ „CLUBUL CURIOȘILOR”, ediția a IX-a 3 iulie – 28 august

Secția Împrumut la Domiciliu pentru Copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” vă invită, dragi copii, părinți, bunici și cadre didactice, să participați la activitățile de vacanță ale Clubului Curioșilor. Anul acesta, Clubul de vacanță – Clubul Curioșilor se va desfășura în perioada 3 iulie – 28 august, în Grădina Publică Galați, la Biblioteca Estivală a Bibliotecii. Pentru înscriere sunteți așteptați la sediul central, Secția pentru copii. Informații suplimentare puteți obține la nr. de telefon 0236/411037 int. 128.

Club de vacanță: „Vacanța ALTFEL la bibliotecă!”, ediția a VII-a 18-27 iunie

În perioada 01 iulie - 30 august 2019, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”-Bibliotecă Municipală din cadrul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, va desfășura activitățile Clubului de vacanță: „Vacanța ALTFEL la bibliotecă!”: ateliere creative și recreative, ediția a VII-a, sub sloganul „Descoperă, creează, joacă-te, socializează la bibliotecă!”. Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 - 14 ani se pot înscrie la sediul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” cu sediul în Micro 40, str. 1 Decembrie 1918 nr. 25, în incinta Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu”, corp V, etaj 1, în perioada 18-27 iunie. Informații la telefon 0336.100.009; 0737.042.202. Vino alături de noi să petrecem o ALTFEL de vacanță, de neiutat și să continuăm împreună tradiția!

Clubul de vacanță BUCURIA! 18 iunie – 30 august

Îți place să citești? Vrei să-ți faci noi prieteni? Vino la Clubul de vacanță BUCURIA! Unde? La Filiala nr. 5 „Hortensia Papadat-Bengescu” - Biblioteca Municipală! Când? În perioada 18 iunie – 30 august 2019, în zilele de marți și joi ale săptămânii, între orele 11.00-13.00! Te așteptăm să petrecem împreună clipe de neuitat!

Vizită la bibliotecă! 11 iunie

Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” a fost gazda elevilor clasei a X-a B de la Liceul Tehnologic ,,Aurel Vlaicu”. Însoțiți de doamna profesor Neghină Maricica, elevii au primit informații utile cu privire la serviciile oferite de bibliotecă. Mulțumim pentru vizită!

Mugurașii. If I were journal 10 iunie

La Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” au avut loc două lansări, protagoniști fiind, elevi talentați de la Școala Gimnazială ,,Grigore Moisil”. Au fost prezentate: revista școlii ,,Mugurașii” și proiectul ,,If I were journal” din cadrul programului Erasmus, în care s-a reliefat munca unor copii talentați și pasionați de artă. Felicitări elevilor și cadrelor didactice!

Ziua Mondială a Oceanelor 8 iunie

Ziua Mondială a Oceanelor are rolul de a ne reaminti importanța pe care o au oceanele în existența speciei umane. Alături de celelalte instituții de profil, Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” sărbătorește această zi, prin expoziția de documente situată la sediul filialei.

Colocviul Constructorilor de Nave 7 iunie

Biblioteca V.A. Urechia”, Asociația ANCONAV Galați și Asociația Generală a Inginerilor Români, Filiala Galați (AGIR) vă invită vineri, 07 iunie, ora 16:00, la cea de-a 76-a întâlnire a specialiștilor din industria navală română, desfășurată lunar, în cadrul Colocviilor Constructorilor de Nave. În cadrul acestui eveniment, se va vorbi despre: Petroliere de 150.000 tdw, construite in România, Realizarea documentatiei de Basic design, proiect de clasificare si executie, avizarea cu LRS, Construirea si livrarea navei, Primul voiaj, Tragedia navei Independenta, Tragedia navei Unirea și soarta navelor Libertate, Biruinta si Pacea. Întâlnirea va avea loc, la sediul central al bibliotecii, în sala de lectură ”Mihai Eminescu”. Sponsorul activității este Bureau Veritas Galați.

Festivalul Internațional al Cărții AXIS LIBRI – ediție dedicată Anului Cărții 5-9 iunie

În perioada 5-9 iunie 2019, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați împreună cu Consiliului Județean Galați și în colaborare cu Primăria Municipiului Galați, Consiliul Local și Fundația „Andreiana Juventus”, alte instituții de cultură și învățământ gălățean precum și mass-media locală și națională - organizează a XI-a ediție a Festivalului Internațional al Cărții AXIS LIBRI – ediție dedicată Anului Cărții, adresat iubitorilor de carte și lectură atât cititori, cât și creatori, editori și difuzori, pe care îi invită să participe la un program generos prin diversitate și calitate culturală. Deschiderea oficială va avea loc miercuri, 05 iunie 2019, ora 11:00. Dedicat tuturor vârstelor și etniilor, evenimentul va avea loc în Centrul vechi al Galațiului, pe Aleea Domnească (Zona „P”-urilor spre Elice) unde va fi realizat un complex expozițional cu aproximativ 40 de standuri mobile outdoor unde se vor expune ultimele apariții editoriale de la edituri românești și străine. Avem deosebita plăcere și onoare de a vă invita să participați la desfășurarea manifestărilor târgului oferindu-vă: lansări de carte și evenimente dedicate Anului Cărții, ateliere de creație și concursuri cu premii pentru copii și tineret, spectacole, recitaluri de poezie, muzică, tombolă și alte surprize. Vă așteptăm cu mult drag și într-un număr cât mai mare să ne vizitați!

Ziua Mediului Înconjurător 5 iunie

Protejarea mediului înconjurător este o temă larg dezbătută în toate manifestările dedicate acestei zile. Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” aduce în atenția publicului larg o serie de documente cu privire la importanța acțiunilor de protejare a mediului în care trăim.

Ziua Învățătorului 5 iunie

An de an, în această zi, aducem un prinos de recunoștință celor care au contribuit și contribuie la educarea atâtor generații. Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” vă invită să vă bucurați de documente de un real folos în activitățile didactice, și nu numai. Vă așteptăm la sediul filialei!

Ziua Geografiei 5 iunie

Geografia este lumea toată și chiar mai mult de atât! Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” invită cititori de toate vârstele să vizioneze expoziția de documente pentru a afla mai multe informații despre această știință.

Franz Kafka – 95 de ani de la moarte 3 iunie

Reprezentant remarcabil al prozei moderne, cu o influență covârșitoare asupra literaturii postbelice. Franz Kafka este omagiat la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” prin expunerea celor mai importante creații literare ale scriitorului german. Vă așteptăm la sediul filialei!

Nicolae Bălcescu – 200 de ani de la naștere 3 iunie - 1 iulie

Cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la nașterea lui Nicolae Bălcescu, istoric, scriitor și animator al Revoluției pașoptiste din Țara Românească, secția Colecții speciale organizează, în perioada 03.06 – 01.07.2019, la Popasul Bibliofilului, de la sediul central, mezanin, o expoziție omagială ce cuprinde imagini din documentele păstrate în colecțiile Bibliotecii „V.A. Urechia”. Vor fi expuse, alături de câteva portrete, imagini din lucrările sale: Puterea armată și arta militară de la întemeierea Principatului Valahiei până acum. Iași: La Cantora Foaiei Sătești, 1844, Cântarea României. București: Institutul de Editură și Arte Grafice Flacăra, 1914, Românii sub Mihai-Vodă Viteazul. București: Institutul de Arte Grafice Carol Gőbl, 1908 și revista România viitoare, editată de Nicolae Bălcescu la Paris, în anul 1850.

Vizită de documentare 2 iunie

Duminică 02 iunie a.c., Biblioteca „V.A. Urechia” din Galați, a primit vizita unui grup de 26 persoane din Reni, regiunea Odesa (Ucraina). Delegația, formată din angajați ai instituțiilor de cultură din orașul ucrainean (bibliotecari, muzeografi, referenți culturali etc.) și-au dorit să facă cunoștință cu trecutul istoric și cultural al orașului Galați și au avut biblioteca ca principal reper cultural al vizitei propuse în această vizită documentară. Delegația a fost condusă de dna Galina Zgurska, director al Bibliotecii regionale din Reni și președintele Societății culturale „Moștenirea noastră”. Din partea Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” la întâlnire a participat dna Silvia Matei, șef serviciu Săli de lectură, care le-a vorbit oaspeților despre bibliotecă și serviciile oferite utilizatorilor săi.

Ziua Internațională a Ocrotirii Copiilor 1 iunie

Sărbătorim copilăria cu multă bucurie! 1 Iunie este o zi specială, marcată de Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” prin expoziția de documente de bibliotecă, ce aduc un plus de informare cu privire la educația și dezvoltarea corectă a copiilor.

Iunie 1 Iunie

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați atât la Sediul central (Str. Mihai Bravu nr. 16) cât și la celelalte cinci filiale: Filiala Nr. 1 „Costache Negri”, Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea”, Filiala NR. 3 Tehnologia Informației, Filiala Nr. 4 „Grigore Vieru” și Filiala Nr. 5 „Hortensia Papadat-Bengescu”