Pe urmele lui Caragiale... prin imagini – expoziție-concurs de desene 31 ian - 28 feb

În perioada 31.01-28.02.2023, la parterul sediului central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, în holul principal, puteți admira o inedită expoziție – concurs de desene, realizate de copii ai Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” Galați, cu titlul „Pe urmele lui Caragiale... prin imagini”. Expoziția se desfășoară urmare a protocolului de colaborare încheiat între instituțiile noastre.

Bibliotecile - hub-uri de suport pentru refugiați și comunitate 27 ianuarie

Vineri, 27 ianuarie 2023, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, a avut loc a treia întâlnire a Clubului IMPACT pentru adolescenți, din cadrul proiectului „Bibliotecile - hub-uri de suport pentru refugiați și comunitate”. Proiectul este inițiat de Fundația Noi Orizonturi alături de Asociația Comunitățile Viitorului și cu sprijinul financiar din partea Comitetului Internațional de Salvare (International Rescue Committee). .

Idei, provocări, perspective, bună dispoziție și relaxare au conturat o întâlnire frumoasă, în care tema ”Eu și IMPACT” i-a provocat pe adolescenți în a-și exprima opiniile în legătură cu implicarea în comunitate, în activități care să aducă beneficii celor din jur, despre munca în echipă și oportunitatea de a descoperi noi abilități de viață care pot completa cunoștințele învățate.
Felicitări, adolescenți frumoși, pentru vibe-ul molipsitor!

Uniți în cuget și simțiri – moment artistic 25 ianuarie

Miercuri, 25 ianuarie 2023, ora 10,00, la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean, a avut loc o frumoasă activitate dedicată Zilei „Unirii Principatelor Române”. Ne-au încântat cu prezența elevii claselor a III-a B și D ai Școlii Gimnaziale nr. 28, coordonați de Dir. prof. Bucșa Camelia, prof. înv. primar Berdilă Anica și Dediu Camelia, bibliotecar Tănasă Violeta și laborant Savastre Daniela.

La finalul activității ne-am prins într-o horă a frăției pentru a rememora această zi memorabilă de 24 Ianuarie 1859.

Bibliotecile - hub-uri de suport pentru refugiați și comunitate 25 ianuarie

Miercuri, 25 ianuarie 2023, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați a avut loc a cincea întâlnire a participanților Clubului de programare și robotică NeoRobotix Galați din cadrul proiectului ”Bibliotecile - hub-uri de suport pentru refugiați și comunitate”.

Proiectul este inițiat de Fundația Noi Orizonturi alături de Asociația Comunitățile Viitorului și cu sprijinul financiar din partea Comitetului Internațional de Salvare (International Rescue Committee).
Au fost momente frumoase în care ne-am energizat cu jocuri interactive, iar apoi copiii, elevi la Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” Galați au codat lecții noi și interesante de pe platforma code.org. Mulțumim pentru sprijin dnei informatician Luminița Popa, voluntar în cadrul proiectului!

Salonul literar „Axis libri” 20 ianuarie

Salonul literar „Axis libri” al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție a Consiliului Județean Galați, vă invită vineri, 20 ianuarie 2023, orele 17.00, la o întâlnire cu scriitorul Mihail Gălățanu, care își va prezenta cele mai noi cărți („Intravenos”, „Mormântul lui Ovidiu”, „Maestrul absolut. Omul atins de Ființă” și „Așteptând gloria”) și va susține un recital poetic. Toate acestea se vor desfășura la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, Sala Eminescu.

Invitați speciali: scriitorii Ion Avram, Gelu Ciorici-Șipote și Dan Vîță (Tecuci).
Moderator Adi G. Secară - Halil, critic literar și bibliotecar.
Intrarea este liberă, se vor acorda autografe.

„Give me 5 for Eminescu” imaginație și creativitate 19 ianuarie

Cinci desene tematice, cinci poezii preferate, cinci curiozități, cinci informații din viața marelui poet și cinci citate din critica eminesciană au fost prezentate de elevii Liceului Teoretic „Marin Coman”, coordonați de prof. Vlase Maria, Bezma Theodora, Pascal Georgiana și Rădulescu Valentina și elevii Liceului de Turism și Alimentație „Dumitru Moțoc”, coordonați de prof. Onescu Mirela în cadrul activității Give me 5 for Eminescu, în data de joi, 19 ianuarie 2023, ora 12,30, la sediul central, Compartimentul Împrumut la Domiciliu pentru Copii.

Urmașii lui Eminescu astăzi 19 ianuarie

Joi, 19 ianuarie 2023, orele 12.00, la Sediul Colegiului Național „C. Negri”, va avea loc o întâlnire a elevilor și liceenilor cu scriitorii Laurențiu-Ciprian Tudor (Brașov) & Alexandru Lamba (București), dar și cu membri ai Cenaclului Noduri & Semne din Galați, invitați speciali fiind Stela Iorga și A. Velea.

Întâlnirea va avea loc sub titulatura „Urmașii lui Eminescu astăzi”, moderatori fiind bibliotecarul Elvira Alexandrescu, profesorul Cătălina Benea și A.G. Secară. Vor fi lecturi publice, discuții, prezentarea cărților „Loc de oftat” de L.C. Tudor & „Șapte virtuți deșarte și o păcătoasă moarte” de Alexandru Lamba. În deschiderea evenimentului, Maya Ghimpu, de la clasa a V-a B, va susține un mini-recital de pian.

Bibliotecile - hub-uri de suport pentru refugiați și comunitate 19 ianuarie

Vineri, 19 ianuarie 2023, la Filiala nr. 1 ”Costache Negri” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați a avut loc a doua activitate de voluntariat în cadrul proiectului ”Bibliotecile - hub-uri de suport pentru refugiați și comunitate”. Proiectul este inițiat de Fundația Noi Orizonturi alături de Asociația Comunitățile Viitorului și cu sprijinul financiar din partea Comitetului Internațional de Salvare (International Rescue Committee).

Activitate de voluntariat și de iubire de neam s-a desfășurat sub coordonarea dnei bibliotecar școlar Iuliana Balan și a dnelor profesor Doina Enache și Cătălina-Alina Marin. Elevii clasei a III-a, Step by Step, de la Școala Gimnazială nr. 17 Galați au celebrat Mica Unire pe tărâmul cărților, biblioteca răsunând de cântece și poezii, de bucurie și emoție, un prilej minunat de a marca însemnătatea remarcabilei a Zilei de 24 Ianuarie.
Mulțumim pentru implicare dnei Iuliana Balan, voluntar în cadrul proiectului, precum și dnelor profesor!

Salonul literar „Axis libri” 18 ianuarie

Salonul literar „Axis libri” al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție a Consiliului Județean Galați, vă invită miercuri, 18 ianuarie 2023, orele 17.00, la lansarea a două cărți de beletristică, una de poezie, cealaltă de proză. Este vorba de „Loc de oftat”, semnată de Laurențiu-Ciprian Tudor, apărută la Ed. Școala Ardeleană și „Șapte virtuți deșarte și o păcătoasă moarte”, roman de Alexandru Lamba, apărut la Ed. Litera, în colecția „Biblioteca de proză contemporană”.

Invitați speciali: Tudor Neacșu, Marius Grama și A. Velea. Moderatori vor fi Corina-Emanuela Tudorache, managerul Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” Galați și Adi G. Secară - Halil, critic literar și bibliotecar.
Intrarea este liberă, autorii vor susține și o lectură publică și vor acorda autografe.

Eminescu în versuri, cântec și culoare 18 ianuarie

„Eminescu în versuri, cântec și culoare”, un proiect minunat, de poveste, s-a desfășurat în cadrul a două întâlniri online... dincolo de frontiere. Versurile poetului au răsunat în colțuri diferite de lume și au unit inimile elevilor de clasa a IV-a de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Galați, coordonați de prof. Doinița Miron, Școala Gimnazială nr. 26 Galați, coordonați de prof. Daniela Năpârlică, respectiv clasa a III-a de la Școala Gimnazială nr. 1, raionul Coșcalia, Republica Moldova, coordonați de prof. Stînca Vera.

Partener prin universul eminescian a fost Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, care a oferit elevilor informații inedite despre marele poet, cu ajutorul unor documente de bibliotecă de o valoare inestimabilă: cărți Liliput sau gigant, partituri, viniluri, tablouri, planșe.
Astfel, se poate spune că Eminescu rămâne nemuritor nu doar prin măreția operei sale ci și prin faptul că este o sursă inepuizabilă pentru crearea unor resurse deosebite.

Bibliotecile - hub-uri de suport pentru refugiați și comunitate 18 ianuarie

Miercuri, 18 ianuarie 2023, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, a avut loc a patra întâlnire a participanților Clubului de programare și robotică din cadrul proiectului „Bibliotecile - hub-uri de suport pentru refugiați și comunitate”.

Proiectul este inițiat de Fundația Noi Orizonturi alături de Asociația Comunitățile Viitorului și cu sprijinul financiar din partea Comitetului Internațional de Salvare (International Rescue Committee).
Au fost momente frumoase în care ne-am jucat, iar apoi copiii au codat lecții noi și interesante de pe platforma code.org. Mulțumim pentru sprijin dnei informatician Luminița Popa, voluntar în cadrul proiectului!

Omagierea poetului Mihai Eminescu – moment artistic 18 ianuarie

Pentru a continua activitățile din cadrul proiectului Lumea uimitoare a slovelor și totodată pentru omagierea poetului nepereche, astăzi, 18 ianuarie 2023, ora 9,30, elevii cls. a III-a A și C, coordonați de Dir. prof. Bucșa Camelia, prof. înv. primar Gavrilă Elena și Olariu Liliana, bibliotecar Tănasă Violeta și laborant Savastre Daniela ai Școlii Gimnaziale nr. 28 au desfășurat o frumoasă activitate dedicată poetului nepereche, la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”. Mulțumim dragi copii și stimate cadre didactice, pentru implicare și colaborare!

Eminescu, poet național (medalion literar) 17 ianuarie

Când vorbim de opera eminesciană, pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Rediu, creativitatea nu are limite. Elevii și-au imaginat că sunt poeți, aidoma Luceafărului și au încercat să scrie versuri și să fie creativi, folosind acrostihuri și caligrame în versurile dedicate marelui poet. Felicitări elevilor și doamnei profesor Loredana Munteanu pentru acest atelier creativ și pentru frumoasa colaborare!

Omagiu lui Eminescu! 17 ianuarie

Felicitări elevilor clasei a X-a B de la Liceul de Alimentație și Turism „Dumitru Moțoc” și doamnei profesor Nicoleta Di Grandi pentru activitatea desfășurată în colaborare cu Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” cu prilejul aniversării „poetului nepereche”. Versurile prezentate au evidențiat sensibilitatea copiilor față de opera eminesciană, alături de sentimente de dragoste, mândrie și respect.

Din dragoste pentru Eminescu! 17 ianuarie

Din dragoste pentru Eminescu și pentru poeziile sale, elevii Școlii Gimnaziale nr. 26 coordonați de doamna profesor Andreea-Irina Rădulescu, au ales să-l aniverseze pe marele poet prin realizarea unor lucrări artistice inspirate din creația poetică pe care o moștenim cu mândrie. Lucrările pot fi admirate la sediul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”. Felicitări și toată admirația noastră!

Dor de Eminescu – moment artistic 16 ianuarie

Luni, 16 ianuarie 2023, ora 10,30, la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean, a avut loc activitatea „Dor de Eminescu”. Elevii Colegiului Național „Vasile Alecsandri”, coordonați de prof. Nistor Daniela Angelica, prof. Radu Rodica și bibliotecar Ionică Cerasela au realizat o interesantă prezentare PowerPoint despre viața și opera marelui poet Mihai Eminescu, iar elevii Școlii Gimnaziale Nr. 25, coordonați de ...

... Dir. prof. Nina Gurău, prof. Sîrbu Alina, prof. înv. primar Cazacu Smaranda Marcela și bibliotecar Vlădescu Violeta au susținut un frumos program artistic dedicat poetului nepereche. Activitatea s-a încheiat cu un QUIZ Mihai Eminescu, la care toți copiii au răspuns corect.
Felicitări, dragi elevi, profesori, bibliotecari și părinți pentru implicare!

Dor de Eminescu – moment artistic 16 ianuarie

Într-o lume relativă/ Ce-a făcut şi-a desfăcut/ Eminescu-i remuşcarea/ Dorului de absolut… Dacă vă este dor de lirica lui Eminescu, vă invităm luni, 16 ianuarie 2023, ora 10,30, la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean, să participați alături de noi la activitatea „Dor de Eminescu”, susținută de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 25, coordonați de Dir. prof. Nina Gurău, prof. Sîrbu Alina, prof. înv. primar Cazacu Smaranda Marcela și bibliotecar Vlădescu Violeta, în Sala „Mihai Eminescu”. Vă așteptăm cu mare drag!

Despre Eminescu! 16 ianuarie

Cu prilejul aniversării celor 173 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” vă invită să admirați lucrările de grafică realizate cu talent de un grup de elevi de la Școala Gimnazială nr. 28. Îndrumați de doamnele profesor Sorina Vădeanu și Adriana Ilie, elevii au ales să-și exprime recunoștința pentru marele poet și pentru întreaga operă, prin această pasiune comună. Felicitări tuturor!

Omagiu lui Eminescu 15 ianuarie

Consiliul Județean Galați și Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați vă invită la tradiționalul moment omagial adus poetului național Mihai Eminescu, împreună cu alte instituții ale Județului și Municipiului Galați, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Duminică, 15 ianuarie 2023, orele 10.30, în Parcul Mihai Eminescu.

Manifestarea se va deschide cu un concert al Fanfarei Centrului Cultural Dunărea de Jos, vor urma recitaluri de poezie, evocări, alocuțiuni, depuneri de flori. Toate acestea vor avea loc cu participarea oficialităților, scriitorilor și cărturarilor: Florina Zaharia, Sterian Vicol, Ion Zimbru, Victor Cilincă, Gelu Ciorici-Șipote, Violeta Craiu, Luminița Potîrniche, Angela Baciu, Alina Beatrice Cheșcă, Daniela Gumann, Ghiță Nazare, Mioara Baciu, Dan Vîță, Marin Mârza, Constantin Oancă, Săndel Stamate, A.G. Secară, Valeriu Valegvi, Dumitru Marian, Sebastian Golomoz. Un moment liric special va fi susținut de actorul Lică Dănilă de la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”. Nu vor lipsi nici copiii, printre care elevi de la Școlile Gimnaziale Nr. 7 și Nr. 28.

Zilele Eminesciene, la Galați 15 ianuarie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați și Consiliul Județean Galați, alături de Primăria Municipiului Galați, Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Direcția Județeană pentru Cultură, Uniunea Scriitorilor din România - Filiala Sud-Est, Societatea Scriitorilor „Costache Negri”, Cenaclul „Noduri și Semne” și Fanfara „Valurile Dunării” a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” îi invită pe gălățenii mici și mari duminică, 15 ianuarie 2023, la ora 10.30, în Parcul „Mihai Eminescu”, la statuia marelui poet, pentru a-i aduce acestuia un omagiu, la 173 de ani de la naștere, dar și pentru a sărbători împreună Ziua Culturii Naționale.

Manifestările dedicate marelui poet Mihai Eminescu, organizate de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și Consiliul Județean Galați sub titulatura „Zilele Eminesciene, la Galați”, care constau în expoziții, lansări de carte, recitaluri, lecturi publice, momente artistice, întâlniri cu scriitori încep de miercuri, 11 ianuarie, la sediul central al Bibliotecii (Strada Mihai Bravu, nr.16), existând, zilnic, cel puțin un eveniment. (Detalii program).

Eminescu prin ochi de copil! 15 ianuarie

În această perioadă, gândurile tuturor se îndreaptă către Mihai Eminescu, simbolul literaturii române. S-au împlinit 173 de ani de la nașterea poetului, prilej de aniversare pentru elevii Școlii Gimnaziale „Grigore Moisil”, care au prezentat în cadrul activității tematice desfășurată în colaborare cu Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, momentele de emoție și amintire a operei eminesciene și cum înțeleg ei acest univers poetic.

Felicitări elevilor pentru implicare și doamnelor profesor Ionela-Cătălina Emandache, Aurica Cruceanu, Carmen-Virginia Mihălceanu, Alina-Ștefania Drăgan și bibliotecar Emilia-Elena Năstase pentru coordonarea activității culturale și pentru frumoasa colaborare!

În vizită la Bibliotecă! 14 ianuarie

Cu prilejul aniversării poetului nepereche Mihai Eminescu, prichindeii de la Grădinița cu Program Prelungit ,,Camil Ressu” Galați, au vizitat Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” însoțiți de doamna educatoare Arsene Culeta și au descoperit cărțile de povești pentru copii care le-au adus bucuria lecturii în acest univers magic. Vă mulțumim pentru vizită și vă așteptăm la Bibliotecă cu aceeași voioșie și curiozitate!

Bibliotecile - hub-uri de suport pentru refugiați și comunitate 13 ianuarie

Vineri, 13 ianuarie 2023, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” a avut loc a doua întâlnire a Clubului IMPACT pentru adolescenți, din cadrul proiectului „Bibliotecile - hub-uri suport pentru refugiați și comunitate”. Proiectul este inițiat de Fundația Noi Orizonturi alături de Asociația Comunitățile Viitorului și cu sprijinul financiar din partea Comitetului Internațional de Salvare (International Rescue Committee).

Ne-am revăzut cu plăcere, am vorbit despre adolescență și implicare în comunitate, despre pasiuni, despre schimbări, despre resursele pe care le poate oferi un club IMPACT, despre multe alte lucruri frumoase pe care le putem face ÎMPREUNĂ!

Eminescu ne unește! 13 ianuarie

El Moldovei îi e fiul/ Și Munteniei nepot/ L-a-nfiat întreg Ardealul/ Eminescu-i peste tot….” („Dor de Eminescu” de Adrian Păunescu)
Așa l-au simțit pe Mihai Eminescu și elevii Școlii Gimnaziale nr. 28, care s-au unit să aniverseze la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” cei 173 de ani de la nașterea marelui poet al României, fermecați totodată de talentul și măiestria de care a dat dovadă poetul în mânuirea versurilor. Felicitări elevilor și doamnei profesor Jenica Tănase, pentru momentul artistic și pentru dragostea față de Eminescu!

Mihai Eminescu prin ochii preșcolarilor! 13 ianuarie

Grupele mari A și B de la Grădinița cu Program Normal „Otilia Cazimir” l-au omagiat pe poetul Mihai Eminescu în lucrările artistice realizate și dedicate ilustrului poet, cu prilejul împlinirii celor 173 de ani de la nașterea „Luceafărului românesc”, sub îndrumarea doamnelor Luminița Boșneagă, Alina Motcu, Alina Lazăr și Valentina Turcu. Felicitări tuturor pentru îndemânare și talent!

Fascinanta și strania aventură a lui Eminescu în literatura română! 13 ianuarie

De Ziua Culturii Naționale, am pornit împreună cu elevii clasei a IX D de la Liceul de Alimentație și Turism „Dumitru Moțoc” într-o aventură literară pe urmele lui Mihai Eminescu, învăluiți de dragoste, natură, emoție, ca „într-un somn dulce”, așa cum afirma Mircea Eliade și ne-am bucurat, în cadrul activității desfășurată la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, de frumusețea și sensibilitatea poeziilor eminesciene. Felicitări elevilor și dnei profesor Grigoraș Elena-Antoneta pentru această aventură culturală!

Pâine, imagine și cuvânt 13-14 ianuarie

În ziua de 13 ianuarie, orele 18, la sediul Muzeului de Artă Vizuală Galați, în organizarea acestei instituții, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați și în colaborare cu cenaclul Noduri & Semne, va avea loc un eveniment în care artele plastice și literatura vor interfera cu eleganță: Pâine, imagine și cuvânt.

Cu participarea artiștilor plastici și scriitorilor gălățeni, cu invitați speciali Andreea Brătucu (București), Liliana Tofan, Ion Avram și Radu Vartolomei, moderator fiind bibliotecarul și scriitorul Adi Secară. Va fi finisajul expoziției „Pâinea cea de toate zilele” (expoziție de pictură Andreea Brătucu) și o ședință extraordinară a cenaclului.
Intrarea este liberă.
Expoziția Pâinea cea de toate zilele poate fi vizionată până în data de 14 ianuarie 2023 inclusiv, conform programului de vizitare al muzeului.

Bibliotecile - hub-uri de suport pentru refugiați și comunitate 11 ianuarie

Miercuri, 11 ianuarie 2023, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” a avut loc a treia întâlnire de la Clubul de Robotică din cadrul proiectului Bibliotecile - hub-uri suport pentru refugiați și comunitate. proiectul este inițiat de Fundația Noi Orizonturi alături de Asociația Comunitățile Viitorului și cu sprijinul financiar din partea Comitetului Internațional de Salvare (International Rescue Committee).

Ne-am bucurat de revedere și copiii cu curiozitate au descoperit noi provocări pe platforma code.org. Mulțumim pentru sprijin dnei informatician Luminița Popa, voluntar în cadrul proiectului!

Salonul literar „Axis libri” 11 ianuarie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” vă invită, în cadrul Salonului literar „Axis libri”, Miercuri, 11 ianuarie 2023, orele 16.00, la sediul central, din Str. Mihai Bravu nr. 16, la Sala „Mihai Eminescu”, unde va avea loc lansarea cărților „Cristofor al străzilor” și „Să zbori înăuntrul tău”, semnate de Valeriu Valegvi, volume apărute la Editurile Axis Libri Galați (Editură a Bibliotecii Județene gălățene) și Detectiv literar din București.

Prima carte este a treia dintr-o serie de eseuri experimentale, intertextuale, „Să zbori...” este de poezie.
Invitați speciali: Ion Manea, Vasile Leonte, Dan Vîță și Sebastian Golomoz.
Moderatori: Geta Eftimie, director adjunct al Bibliotecii și Adi G. Secară, critic literar și bibliotecar.
Intrarea este liberă.

Tur virtual: Palatul Comisiei Europene a Dunării 10 ianuarie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” vă invită într-o călătorie virtuală în impozantul Palat al Comisiei Europene a Dunării! Începând de anul acesta, un singur click desparte vizitatorii de pretutindeni de primul sediu din lume al Comisiei Europene a Dunării, instituție cu o deosebită însemnătate istorică, un simbol al valorilor, idealurilor și identității europene, care a promovat și asigurat unitatea, pacea și stabilitatea în Europa.

Vă încurajăm așadar să accesați turul virtual realizat de Consiliul Județean Galați, prin Centrul Europe Direct, și să descoperiți atât elemente arhitecturale autentice și deosebite, cât și parte din tezaurul valoros al Bibliotecii noastre, care își desfășoară activitatea în acest Palat, încă din anul 1968.
Palatul a primit, în anul 2022, titlul de Marca Patrimoniului European, din partea Comisiei Europene, devenind astfel primul din Galați care primește această distincție și al doilea din România.

Revista „Axis Libri”, numărul 57 Ianuarie 2023

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, vă oferă în luna cadourilor și a sărbătorilor de iarnă un dar cultural - apariția revistei trimestriale de cultură „Axis Libri”, numărul 57.

Acest număr este dedicat aniversării a 132 de ani de existență a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați - găzduită astăzi de Palatul Comisiei Europene a Dunării care, începând din acest an, deține Marca Patrimoniului European - și împlinirii a 80 de ani de la nașterea inginerului, publicistului, filatelistului și bibliofilului Radu Moțoc, binecunoscut gălățenilor prin faptul că în domeniul științific a elaborat, alături de inginerul Dionisie Dascălu, mai multe instalații navale, pentru care a primit certificate de inventator.
Publicația serială cuprinde în paginile sale descrierea evenimentelor organizate de instituția noastră, activitățile profesionale desfășurate atât la sediul central, cât și la filiale, informații profesionale, prezentări de carte, literatură sub toate formele ei, critică de artă ș.a., dar și întâmplări culturale deosebite desfășurare în spațiul gălățean.
Vă invităm să consultați periodicul, exclusiv on-line, accesând linkul următor: https://www.bvau.ro/axislibri.php?pagina=revista"
Vă dorim, sărbători fericite și cu cei dragi la masa îmbelșugată, sănătate și binecuvântare, zâmbete și bucurii, speranțe și împliniri pe toate planurile!
La mulți ani!

Bibliotecile - hub-uri de suport pentru refugiați și comunitate 9 ianuarie

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” s-a desfășurat a doua activitate inclusă în secțiunea de coding și robotică din cadrul Proiectului „Bibliotecile - hub-uri suport pentru refugiați și comunitate”, inițiat de Fundația Noi Orizonturi alături de Asociația Comunitățile Viitorului, cu sprijinul financiar din partea Comitetului Internațional de Salvare (International Rescue Committee).

Continuăm să ne familiarizăm cu platforma code.org, împreună cu participanții la proiect și ne bucurăm să descoperim noi limbaje de codare în mod util, educativ și distractiv.

Bibliotecile - hub-uri de suport pentru refugiați și comunitate 3 ianuarie

În preajma Crăciunului, activitățile de voluntariat transmit o altfel de emoție, necesară mai mult ca oricând în aceste vremuri incerte. Astfel, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a avut loc o activitate de voluntariat inclusă în cadrul proiectului „Bibliotecile - hub-uri suport pentru refugiați și comunitate”, proiect inițiat de Fundația Noi Orizonturi alături de Asociația Comunitățile Viitorului și cu sprijinul financiar din partea Comitetului Internațional de Salvare (International Rescue Committee).

Elevii Liceului Tehnologic de Alimentație și Turism „Dumitru Moțoc”, alături de doamnele profesor, Di Grandi Nicoleta și Cristea Violeta, voluntare în cadrul proiectului, ne-au adus magia sărbătorilor de iarnă, liniște sufletească și speranța unor vremuri mai bune.

Programul de funcționare al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” revine la normal Ianuarie 2023

Stimați cititori,
Vă informăm că, începând cu data de 3 ianuarie 2023, programul cu publicul al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați (sediul central, Filiala nr. 1 și Filiala nr. 2) va fi 9:00 - 19:00, de luni până vineri. Duminica va fi deschis atât la sediul central, cât și la cele două filiale, în intervalul orar 9:00 – 13:00.
Vă mulțumim pentru că ne sunteți mereu aproape.

Ianuarie la Bibliotecă      

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați atât la Sediul central (Str. Mihai Bravu nr. 16) cât și la filiale: Filiala Nr. 1 „Costache Negri“ (Str. Regiment 11 Siret, Galați; Clubul Sidex «Arcelor Mittal») și Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea“ (Str. 1 Decembrie 1918, nr. 25).

În luna ianuarie, Zi sanitară va fi în data de 27 ianuarie 2023.