Biblioteca Estivală: Săptămâna „Joc și joacă”24-28 iulie

Ateliere de creație și de ... recreație: „De la mic la mare - întâlnire între generații”
La Biblioteca Estivală , dacă e vineri, e tir cu arcul, deci veselie, atenție și control împreună cu domnul instructor Sorin Stroia, de la Asociația „Kavalkada”. Beneficiile acestui sport sunt foarte multe, fiind o activitate terapeutică, dar și cu numeroase beneficii cum ar fi: mărirea puterii de concentrare, reducerea stresului, dezvoltarea atenției și îndemânării.

Tot vineri, Biblioteca Estivală a fost vizitată de copiii de la Grădinița „Clever Kids” și de la Grădinița „Pro Veritas”, care împreună cu bibliotecarii, profesorii, bunicii și părinții și-au pus imaginația la încercare și au creat cele mai frumoase colaje, desene, origami și felicitări pe care le vor dărui celor dragi.

Vacanța ALTFEL la bibliotecă!: club de vacanță, ediția a X-a27 iulie

Pentru copiii înscriși la clubul de vacanță ce se desfășoară la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, invitația „Hai la joacă!” a fost pe gustul participanților care și-au consumat astfel energia și s-au bucurat de zilele de vacanță prin jocuri de echipă fairplay, voie bună și veselie. Am reușit și în această săptămână să construim împreună cu copiii o lume aparte, plină de culoare și veselie în care ingredientele principale au fost jocurile atât de îndrăgite chiar și de noi adulții. Felicitări tuturor pentru implicare!

Vacanța ALTFEL la bibliotecă!: club de vacanță, ediția a X-a27 iulie

Spiritul de vacanță ne aduce și în această vară un amestec de emoții, trăiri, experiențe, amintiri, ce pot fi simțite doar în universul activităților relaxante și distractive din cadrul Clubului de vacanță „Vacanța ALTFEL la Bibliotecă” . Atelierele creative constituie adevărate provocări pentru copiii dornici să-și descopere sau să-și dezvolte anumite abilități.

Implicarea, răbdarea, creativitatea și spiritul de echipă, au stat la baza primelor activități în care copiii români și ucraineni au realizat diferite accesorii ce le vor aminti cu plăcere de activitățile desfășurate la Bibliotecă.
Bucuria voastră este și bucuria noastră! Noi vă urăm bun venit și să aveți o vacanță minunată alături de echipa de bibliotecari de la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”!

Cafeneaua Culturală – club de vacanță pentru adolescenți27 iulie

Ce vrei să devii când ai să fii mare? Astronaut, pictor, doctor, avocat, polițist, cântăreață etc, obișnuiam să răspundem cu entuziasm în anii de grădiniță. Pe măsura ce trece timpul, nevoia unui răspuns devine realitate, iar realizarea unui vis din copilărie urmează să ne definească felul în care ne vom forma ca oameni independenți.

Întâlnirea de astăzi s-a dovedit a fi extrem de captivantă cu invitați de diferite profesii ce le-au împărtășit voluntarilor din experiența lor și drumul pe care l-au parcurs pentru a își realiza o carieră în domeniul ales.
Din domeniul medical i-am avut ca invitați pe doamna Debita Mihaela - medic primar boli infecțioase și epidemiologice și doamna Carmen Stan - asistent coordonator camera de gardă, ambele din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Galați, care ne-au povestit despre sacrificiile făcute și despre felul în care se împletește umanul în exercitarea profesiei medicale.
Domnul Mircea Cătălin Bădin, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați, ne-a explicat ce implică meseria sa și ce înseamnă să porți un echipament de la 10 până la 30 de kilograme în cadrul unei intervenții. Important de menționat este și faptul ca, în ultimii ani, se regăsesc din ce în ce mai multe femei în structurile Jandarmeriei, iar acestea îndeplinesc aceleași funcții și participă la aceleași misiuni ca și colegii lor.
Iar dacă până aici nu v-am convins, sigur invitata noastră Marta Cînipă, coach și consilier parental te poate ajuta să îți creionezi responsabil viitorul, să îți învingi temerile și să faci cele mai bune alegeri.
Mulțumim invitaților pentru deschiderea cu care au răspuns invitației noastre și pentru ceea ce ne-au împărtășit și sperăm că, împreună, v-am putut forma o idee despre ce înseamnă să muncești pentru visele tale și cum să faci cele mai bune alegeri.

Clubul BiblioVACANŢA – „Botanică distractivă”27 iulie

Copiii înscriși la clubul BiblioVACANȚA au avut parte, joi, 27 iulie 2023, de o zi plină de aventură și învățare la atelierul de botanică distractivă. Ne-am întâlnit cu entuziasm la bibliotecă, unde ne-am pregătit umbreluțele pentru drumul spre muzeu. Deși vremea nu a fost tocmai favorabilă, ploaia nu a reușit să ne strice buna dispoziție. Cu zâmbetul pe buze și inimile deschise spre cunoaștere, am pornit în explorarea fascinantă a lumii plantelor. În Grădina Botanică, ne-a așteptat doamna muzeograf Olga Mormocea, ghidându-ne cu pasiune și blândețe prin minunata colecție de plante și flori.

Atelierul a fost plin de întrebări, râsete și momente de bucurie. Copiii au avut ocazia să atingă, să miroasă și să descopere plantele într-un mod interactiv și educativ. Interesanta activitate ne-a deschis ochii spre frumusețea naturii și a stârnit în noi curiozitatea de a învăța mai mult. Doamna muzeograf, vă mulțumim pentru atelierul de botanică minunat! A fost o zi plină de veselie și învățare. Ne-ați făcut să iubim și mai mult plantele.

Sesiune de informare și prevenire pentru voluntarii bibliotecii26 iulie

Ce faci dacă ți se propune la o petrecere să consumi etnobotanice sau droguri? Te confrunți cu bullying-ul sau cyberbullyingul? Când știi că ești dependent de droguri și cum îți influentează acest lucru viața personală? Acestea au fost câteva din întrebările adresate de tineri la întâlnirea ce s-a desfășurat astăzi, 26.07.2023, la ora 10.30, la sediul bibliotecii.

Le-au răspuns, motivat și exemplificat: comisar șef Trandafir Marius de la „ Brigada de Combatere a Crimei Organizate Galați”, comisar șef Butoiu Andrei de la „ I.P.J Galați-Biroul de Siguranță Școlară” și Tănase Cristina, coordonator „ Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Galați”.
Scopul acțiunii a fost acela de prevenire și de informare a adolescenților asupra fenomenelor ce au început să ia amploare în școli printre care: bullying-ul, agresiunea sexulă, consumul de droguri, traficul de droguri, dar și consecințele ce le au acestea în viața de zi cu zi. Adolescenții, care au fost implicați sau au auzit despre astfel de cazuri, au fost sfătuiți să se adreseze cu încredere autorităților competente cu mențiunea că fiecare caz va fi tratat confidențial și cu mare seriozitate.

Clubul de vacanță: Clubul Curioșilor26 iulie

Suntem mici și drăgălași;/În pădure, pe imaș,/Pe câmpie sau ogor/Ne rotim frumos în zbor... Ce poate fi mai frumos decât un fluturaș? Așa am încheiat astăzi ultima activitate, din cadrul Clubului de vacanță pentru copii „Clubul Curioșilor” , cu o lecție inedită despre fluturi, susținută de doamna profesor Cristinela Sandu.

Copiii curioși de la After School „ProVeritas”, Fundația „Familia” și Centrul de zi „Prietenii Școlii” au descoperit lumea fascinantă a evoluției unui fluturaș, au realizat un puzzle și cele mai frumoase desene. La final, la Sala Multimedia, copiii au vizionat un film de desene animate despre fluturi și au răspuns la cele mai amuzante ghicitori, pe aceeași temă.
Vacanță plăcută, dragi copiii, și, nu uitați, vă așteptăm în continuare la bibliotecă!

Clubul BiblioVACANŢA – „Atelier de TIR CU ARCUL”26 iulie

Miercuri, 26 iulie 2023, la Filiala nr. 1 „Costache Negri” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, copiii înscriși la Clubul de vacanță au participat la o activitate interesantă, o aventură de neuitat, în atelierul de tir cu arcul! Invitatul nostru special, domnul instructor sportiv Sorin Stroia, un adevărat maestru al arcului, ne-a călăuzit în această aventură deosebită și ne-a învățat tainele arcului și ale concentrării. Cu fiecare săgeată trasă, am simțit cum devenim ca niște adevărați arcași, pregătiți să nimerim țintele cu precizie.

Am prins gustul îndeletnicirii acestei arte nobile și am aflat că arcul nu înseamnă doar distracție, ci și responsabilitate și concentrare. Grație domnului instructor, am învățat să fim atenți la fiecare mișcare și să avem grijă de siguranța noastră și a celor din jur.Vă mulțumim, domnule instructor Sorin Stroia, pentru o zi minunată și plină de învățături prețioase!Bravo, copii! V-ați descurcat minunat!

Clubul BiblioVACANȚA: Dinţi sănătoşi, copii fericiţi25 iulie

Marți, 25 iulie 2023, ne-am aventurat într-o lume magică a dinților sănătoși, alături de invitatul nostru special, doamna doctor stomatolog Oxana Molnic.Totul a început cu o carte fermecată,"Până și monștrii se spală pe dinti!", autori Jessica Martinello și Grégoire Mabire, lecturată la umbra copăcelului nostru. Am întâlnit monștri prietenoși și am învățat că și ei își îngrijesc dinții cu mare grijă. Apoi, împreună cu doamna doctor, am descoperit secretele unui zâmbet strălucitor, am aflat cum să ne periem dinții corect și să avem mare grijă de ei.

În atelierul nostru plin de culoare, am făcut periuțele să danseze și am inventat mișcări haioase pentru a ne spăla dinții. Am învățat că un zâmbet frumos e cel mai bun cadou pe care îl putem oferi celor din jur, iar grija și igiena dentară ne transformă în eroi ai dinților sănătoși! Cu zâmbete strălucitoare și inimi pline de bucurie, ne-am luat rămas bun de la doamna doctor și i-am promis că vom avea grijă de dințișorii noștri. A fost o aventură minunată, plină de zâmbete și veselie. Activitatea s-a desfășurat la Filiala nr. 1 „Costache Negri” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați.

Demonstrație - Echipa de robotică Byte Force25 iulie

Marți, 25 iulie, elevii din echipa de robotică Byte Force , de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, alături de team leaderul lor Andrei Maftei, au susținut, în fața voluntarilor bibliotecii, o demonstrație în care au prezentat atât structura și activitatea echipei de robotică, cât și produsul acesteia, Robotul Perseus .

Cu acest produs au câștigat în anul 2022: Locul 4 Think Award și căpitani de alianță la etapa regională a competiției „First Tech Challenge”, Locul 11 Judge Award la etapa națională a competiției „First Tech Challenge” și poziția 8 în clasamentul mondial la numărul de puncte obținute în perioada autonomă.
Le mulțumim și le urăm mult succes în continuare!

Biblioteca Estivală: Săptămâna „Joc și joacă”24-28 iulie

Joc și joacă , aceasta e tema săptămânii propusă la Biblioteca Estivală din Grădina Publică . Bibliotecari, copii, părinți, bunici, toți au abordat-o cu interes, astfel că, preț de câteva ore, griji și probleme s-au transformat în chiote vesele sau zâmbete nostalgice. Jocurile de rol, de creație sau de mișcare propuse copiilor s-au dovedit extrem de atractive, universul ludic în care au fost invitați fiind unul plin de provocări, prilej de a învăța lucruri noi, de a câștiga prieteni și experiențe.

Recital de poezie24 iulie

Consiliul Județean Galați și Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați vă invită luni, 24 iulie 2023, ora 10.30, în Grădina Publică , în cadrul manifestărilor culturale ale Bibliotecii Estivale , la un Recital de poezie susținut de BRISTENA GEORGIANA MANTU și invitații săi, recitalul fiind urmat de convorbiri despre poezia contemporană, la care vor participa, printre alții, scriitorii Daniela Gumann, Săndel Stamate, Viorel Dinescu, Sterian Vicol, dar și ceilalți scriitori care vor fi prezenți.

Poezia Bristenei Georgiana Mantu, consideră criticul literar A.G.Secară, este o creație de o autenticitate aparte, fiind singulară la noi mai ales prin influența exercitată de psihosinteză, disciplina creată și dezvoltată de Roberto Assagioli. Dar iubitorul de poezie se poate gândi la o înrudire spirituală inevitabilă cu mari maeștri spirituali ai Orientului, dar și ai Occidentului, cu Rumi, Adyashanti, cu Walt Whitman, cu William Blake, Nichita Stănescu, poeta fiind stabilită de ani buni în Anglia.

Biblioteca Estivală - Atelierul de tir cu arcul21 iulie

La Biblioteca Estivală din Grădina publică astăzi a fost mare veselie. Copiii, ajutați de voluntarii bibliotecii și de bunici, au colorat, au jucat lego, puzzle, șah, s-au jucat, au modelat cu plastilină și au învățat să tragă cu arcul. Atelierul de tir cu arcul, activitate susținută de domnul Sorin Stroia, instructor sportiv arc istoric, Asociația „Kavalkada" Galați, este una terapeutică pentru copii, care le dezvoltă concentrarea, atenția, controlul și îi ajută să-și învingă fricile.

Copiii au învățat poziția corectă, metoda de tragere cu arcul și cum să țintească prin metoda instinctivă. Beneficiile trasului cu arcul sunt nenumărate, iar printre acestea enumerăm: reducerea stresului, mărirea puterii de concentrare și îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Clubul BiblioVACANȚA: MINTE SĂNĂTOASĂ ÎN CORP SĂNĂTOS20 iulie

Joi, 20 iulie 2023, în curtea bibliotecii a avut loc un atelier extraordinar pentru copii, grație doamnei Iulia Mihai, profesor la Colegiul Național „Costache Negri" și instructor fitness/aerobic - Lady's Fit Gym. Am descoperit cât de important este să ne menținem sănătoși, într-un mod plin de voie bună și jocuri captivante. Invitata noastră ne-a prezentat toate avantajele sportului și ale mișcării într-un mod interactiv și amuzant.

Am învățat despre importanța exercițiilor fizice, despre cum ne ajută să ne dezvoltăm frumos, armonios, să ne menținem în formă, și despre cum ne poate îmbunătăți starea de spirit și concentrarea. A fost o activitate plină de energie, jocuri distractive și chiar câteva dansuri amuzante. Am învățat mișcări noi, am descoperit cum să ne bucurăm de un stil de viață sănătos și activ.

Cafeneaua Culturală – club de vacanță pentru adolescenți20 iulie

Joi, 20 iulie 2023, începând cu ora 10:30, la sediul central al Bibliotecii, s-a desfășurat o nouă întâlnire a adolescenților în cadrul Clubului de vacanță „Cafeneaua Culturală”. Tema acestei întâlniri a fost „Pericolul și prevenirea consumului de droguri”. Obiectivele acestei întâlniri au fost creșterea nivelului de conștientizare în rândul tinerilor a consecințelor consumului și traficului de droguri, ...

... precum și dezvoltarea unor abilități de viață necesare luării unor decizii informate, corecte și responsabile în legătură cu problematica drogurilor. Alături de noi au fost doamna Comisar Șef Poliție Angela Ene și doamna psiholog Angelica Dumitriu din cadrul Agenției Naționale Antidrog, și Inspector Principal de Poliție Răzvan Mocanu din partea Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.
Le mulțumim invitaților pentru informațiile de interes furnizate în cadrul acestei activități și tinerilor pentru atenția acordată subiectului.

Biblioteca Estivală: Ce poți face cu o poveste?20 iulie

Astăzi, 20 iulie 2023, la Biblioteca Estivală, a fost o întâlnire de poveste cu scriitoarea Ramona Sonu, alias Ramy′s. După prezentarea cărților, autoarea, cu ajutorul prafului de zâne, i-a transpus pe copii în lumea mirifică a poveștilor cu zâne și prinți. Fiecare copil și-a imaginat ce ar face pentru ca planeta să rămână verde și oamenii să fie mai buni.

Clubul BiblioVACANȚA: Atelier de prim ajutor19 iulie

Miercuri, 19 iulie 2023, la Filiala nr. 1 „Costache Negri” a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, a fost o zi specială, plină de învățături extraordinare și de prietenii minunate! Micuții noștri cititori au devenit adevărați super-eroi ai primului ajutor! Mulțumim din suflet pentru sprijinul acordat domnului director Gheorghiță Hogea, Crucea Roșie - Filiala Galați, doamnei profesor Daniela Panaite, Elizei și Mirunei, două voluntare inimoase, eleve ale Colegiului Național „Costache Negri”.

Vă prezentăm povestea magică a zilei de aventuri a clubului Bibliovacanța, unde copiii dornici și plini de curiozitate au devenit adevărați super-eroi ai primului ajutor! Cu mare atenție, participanții au ascultat învățăturile prețioase ale invitatelor noastre, gata să absoarbă tot ce e mai important într-o misiune de salvare. Au învățat să aplice pansamente cu dibăcie, să fie calmi și curajoși, să îmbrățișeze și să aline inimile triste. Ziua a fost plină de distracție, râsete și jocuri. Felicitări! A fost o activitate memorabilă!

Clubul de vacanță: Clubul Curioșilor19 iulie

Miercuri, 19 iulie, la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean, a avut loc o nouă activitate din cadrul Clubului de vacanță – Clubul Curioșilor. Tema de astăzi a fost „ Jocurile copilăriei”. Plini de entuziasm și voie bună, elevii Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”, coordonați de cadrele didactice, ne-au încântat cu un program artistic, după care ne-am jucat și ne-am amuzat cu cele mai cunoscute jocuri ale copilăriei.

În Sala Multimedia a Bibliotecii, am desfășurat partea a doua a activității, cu domnul profesor Corneliu Goldu, care i-a antrenat pe copii să gândească logic și să răspundă corect la întrebările din jocul „Cum e corect?”. Cei atenți au primit cadou câte un joc.
Mulțumim, dragi copii, că ați fost, astăzi, la bibliotecă într-un număr atât de mare, mulțumim cadrelor didactice partenere!

Clubul BiblioVACANȚA, ediția a VIII-a18 iulie

Marți, 18 iulie 2023, ora 10.00 , la sediul Filialei nr. 1 „Costache Negri” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, va avea loc deschiderea Clubului BiblioVACANȚA . În perioada 18 iulie – 10 august 2023, în zilele de marți, miercuri și joi, copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani sunt așteptați, la sediul din Str. Regiment 11 Siret, Nr. 2 A (lângă Orășelul Copiilor)[Contact], telefon: 0336102037, pentru o nouă rundă de activități.

Dragi copii, Biblioteca noastră vă propune, o incursiune recreativă prin ateliere de lectură, jocuri, astronomie...și multe alte surprize.Vă invităm să ne fiți alături și anul acesta pentru noi provocări și experiențe inedite!
Vă așteptăm cu drag!

Clubul BiblioVACANȚA, ediția a VIII-a18 iulie – 10 august

Aflat la cea de-a VIII-a ediție, Clubul BiblioVACANȚA își așteaptă toți simpatizanții, mai mari sau mai mici, la o nouă rundă de activități, în perioada 18 iulie – 10 august 2023 , în zilele de marți, miercuriși joi. Copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani sunt așteptați, la sediul Filialei nr. 1 „Costache Negri”, Str. Regiment 11 Siret, Nr. 2 A (lângă Orășelul Copiilor) [Contact], telefon: 0336102037, pentru înscrierea la Clubul de vacanță.

Biblioteca noastră vă propune, dragi copii, o incursiune recreativă prin Ateliere de lectură, jocuri, film, pictură, astronomie, limbi străine... și multe alte surprize.
Vă invităm să ne fiți alături și anul acesta pentru noi provocări și experiențe inedite!
Vă așteptăm cu drag!

Biblioteca Estivală: Săptămâna verde17 iulie

Astăzi, 17 iulie 2023, la Biblioteca Estivală din Grădina Publică, a debutat o nouă săptămână de activități și anume „Săptămâna verde”. Prima întâlnire a săptămânii a avut în prim plan importanța reciclării selective a deșeurilor pentru ca cei mici să înțeleagă impactul nostru, al oamenilor, asupra mediului înconjurător. Împreună am aflat: ce, de ce, cum se reciclează și am conștientizat că tot ce folosim lasă o urmă (de multe ori ireversibilă ) asupra planetei noastre.

Alături de voluntarii noștri, copiii au desenat, au colorat, au citit cărți și au învățat despre semnificația culorilor: albastru, verde, galben și roșu, în procesul de reciclare și despre procesul care implică transformarea deșeurilor în materiale și obiecte noi cu scopul de a reduce risipa.
Felicitări tuturor participanților pentru implicare, receptivitate și pentru că vă doriți ca planeta noastră să devină una mai curată!

Vacanța ALTFEL la bibliotecă!: club de vacanță, ediția a X-a17 iulie

Luni, 17 iulie, ora 11.00, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, va avea loc deschiderea Clubului de vacanță intitulat „Vacanța ALTFEL la bibliotecă!” în cadrul căruia se vor desfășura ateliere recreative gratuite indoor și outdoor, destinate copiilor cu vârsta între 7-14 ani.

Evenimentul va avea loc la sediul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” din cartier Micro 40, str. 1 Decembrie 1918 nr. 25, corp V, etaj 1 (lângă Liceul de Turism și Alimentație „Dumitru Moțoc”).
Informații suplimentare puteți obține la nr. de telefon: 0336.100.009; 0737.042.202sau pe pagina de Facebook a filialei.
Bucuria vacanței își face loc și în inimile noastre și suntem nerăbdătoare să vă oferim și în acest an, vacanța mult visată!

Vacanța ALTFEL la bibliotecă!: club de vacanță, ediția a X-a17 iulie - 25 august

În perioada 17 iulie - 25 august 2023, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, se va desfășura programul de vacanță intitulat „ Vacanța ALTFEL la bibliotecă!” ce cuprinde: ateliere creative, recreative, culinare și sportive, menite să le stimuleze participanților abilitățile practice și să petreacă un timp de calitate în mod plăcut la bibliotecă.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 7 - 14 ani se pot înscrieîn perioada 10-16 iulie 2023 , la sediul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” cu sediul în micro 40, strada 1 Decembrie 1918 nr. 25, corp V, etaj 1 (lângă Liceul de Turism și Alimentație „Dumitru Moțoc”). Informații la telefon 0336.100.009; 0737.042.202sau pe pagina de Facebook a filialei.
Dragi copii, vacanța aceasta se anunță magică, cu activități vesele și variate care vor constitui adevărate provocări pentru voi. Așa că, nu mai stați pe gânduri și veniți să ne bucurăm împreună de o vacanță de neuitat!

Salonul literar „Axis Libri”13 iulie

Consiliul Județean Galați și Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați, în colaborare cu Cenaclul „Noduri & Semne”, vă invită joi, 13 iulie 2023, la ora 15:30 , în Grădina de Vară a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați sau, în funcție, de vreme, la Sala „Mihai Eminescu” a Bibliotecii, la lansarea cărții „Benone Barbu – Adevărul din legendă” , combinație de monografie, istorie de familie, reportaj, așadar o carte non-conformistă scrisă de fiica eroului-personaj, Marcela Barbu.

Împreună cu autoarea, ADRIANA RADU, MIRCEA SÂRBU și A.G. SECARĂ vor prezenta volumul, convorbirile despre eroi și istorie, adevăr și legende fiind moderate de GETA EFTIMIE, director adjunct al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați.
Intrarea este liberă.

Biblioteca Estivală - Atelier de lectură „Ce poți face cu o poveste”13 iulie

Un scaun poate fi o operă de artă? Cum pot fi pictate sentimentele? Cum desenăm un sunet? Atelierul de lectură „Ce poți face cu o poveste” , care s-a desfășurat astăzi, 13 iulie, între orele 10.00 – 12.00 , în Grădina Publică, a avut în prim plan, cartea zilei, „Arta pe înțelesul copiilor”.

Discuțiile libere pe baza lecturii au încurajat creativitatea și imaginația copiilor și ne-au ghidat să explorăm răspunsurile, soluțiile la întrebările și dilemele marilor artiști dar și ideile, semnificațiile, rolurile și funcțiile artei.
Pe finalul atelierului, invitata noastră, scriitoarea Vera Crăciun, a creat o atmosferă antrenantă prin programul de poezie, dans, muzică și voie bună, în stilul personal, autentic și efervescent.

Cafeneaua Culturală – club de vacanță pentru adolescenți13 iulie

Joi, 13 iulie 2023, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, a organizat, în cadrul Clubului de vacanță pentru adolescenți „Cafeneaua Culturală”, evenimentul „Dans și muzică”. Invitatele acestei întâlniri au fost talentatele și ambițioasele fete din cadrul Cercului de „Gimnastică ritmică” de la Palatul Copiilor din Galați, coordonat de inimoasa doamnă profesoară Geanina Felea, care ne-au uimit cu grația și sincronizarea perfectă a mișcărilor.

Astăzi, a fost despre emoții, sensibilitate, sentimente, revedere, voie bună, veselie, distracție și surprize plăcute. Vă mulțumim din suflet, copii talentați și părinți dedicați și implicați!
Nici voluntarii noștri nu s-au lăsat mai prejos și au participat cu mințile lor ascuțite la un joc educativ de echipă. Câștigătorii au avut parte de surprize frumoase!

Clubul de vacanță: Clubul Curioșilor12 iulie

Astăzi, 12 iulie 2023, începând cu ora 10,00, curtea Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean, a fost asediată de detectivii de emoții, împreună cu Martha Cînipă, consilier parental. După ce au ascultat povestea „Șepci de vânzare” de Esphyr Slobodkina, copiii au descoperit cele mai interesante stări pe care ți le poate da emoția.

Cu multă ingeniozitate și răbdare, micuții au fost antrenați în cele mai amuzante jocuri de rol, de mimă, jocul „Țară, țară, vrem emoții”. Ne-au fost alături doamnele învățătoare Nia Secară și Monica Păduraru de la Șc. Gimnazială nr. 7, care le-au dăruit copiilor baloane cu fețe zâmbitoare și au jucat împreună „Rețeaua prieteniei”.
În partea a doua a activității, copiii interesați au participat la Sala Multimedia la un Atelier „Pawsitive Cattitude”, alături de doamnele profesoare Cristina Bosoi, Sorina Vădeanu, Maria Mocanu, Luminița Mirică-Bobiț și bibliotecar Tănase Violeta de la Școala Gimnazială nr. 28.
Au mai fost prezenți prichindeii de la Ace-After School Center of Education, însoțiți de doamnele Brigitte Boboc și Tatiana Boazu, și copiii de la Centrul de zi „Prietenii Școlii” cu doamnele Monica Bâclea și Maria Gheorghe.
A fost o zi minunată, plină de distracție și activități interesante! Vă mulțumim și vă așteptăm în continuare, atât la sediul central, cât și la Biblioteca Estivală, în Grădina Publică.

Biblioteca Estivală - Săptămâna artelor10 - 14 iulie

Tabăra de creație „Axis Libri”
Prima zi a Bibliotecii Estivale a fost cu mult râs, zâmbete, artă și culoare. Alături de prof. Miruna Cărăușu am aflat mai multe despre artă, despre culori și despre pictori celebri, apoi am desenat flori de floarea-soarelui, am dansat și ne-am jucat. Vă așteptăm alături de noi! Toată săptămâna aceasta descoperim, învățăm, desenăm și aflăm lucruri mai puțin știute din lumea artei.

Biblioteca Estivală10 iulie - 1 septembrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați și Consiliul Județean, cu sprijinul Primăriei Municipiului Galați, organizează, în Grădina Publică , în perioada 10 iulie – 1 septembrie 2023 , de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 14.00 , un program estival de vacanță dedicat tuturor categoriilor de public, dar în mod special copiilor și adolescenților, ...

... cărora dorim să le oferim, pe lângă Cluburile de vacanță, care vor funcționa la sediul central și filiale, un mod plăcut de petrecere a timpului liber cu activități interactive, distractive și bineînțeles educative.
Vă așteptăm la Biblioteca Estivală să vă bucurați de întâlnirile și surprizele pe care le-am pregătit pentru dumneavoastră!

Salonul literar „Axis Libri”6 iulie

Consiliul Județean Galați și Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați vă invită joi, 6 iulie 2023, la ora 17.00 , în Grădina de Vară a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galațisau în funcție, de vreme, la Sala „Mihai Eminescu” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați sau, la lansarea romanului „Cuiburi de berze” , în prezența și cu contribuția autoarei, NICOLETA BERARU.

Împreună cu scriitoarea și jurnalista stabilită în Belgia, scriitorii DANIELA GUMANN și ADI G. SECARĂ vor discuta despre starea prozei contemporane și despre alte... situații prozaice, precum emigranții români.
Moderator: GETA EFTIMIE, director adjunct al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați.
Intrarea este liberă.

Cafeneaua Culturală – club de vacanță pentru adolescenți6 iulie

Joi, 6 iulie 2023, ora 10.30, la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, a avut loc deschiderea clubului de vacanță pentru adolescenți „Cafeneaua Culturală”. Tema zilei, „Sport și nutriție”, a fost susținută de doamna Iulia Mihai, profesor de educație fizică la Colegiul Național „Costache Negri” Galați și instructor la Sala de fitness „Lady's Fit Gym”.

Pe lângă informații importante despre alimentele recomandate vârstei lor și despre cum te hidratezi în sezonul cald, tinerii prezenți au avut posibilitatea să probeze ghete de kangoo jumps, au exersat salturi amuzante dar au aflat și multe lucruri despre beneficiile practicării acestei ramuri a fitnessului.

Cafeneaua Culturală – Clubul adolescenților6 - 27 iulie

Gustul vacanței în această vară prinde parfumul voioșiei și al veseliei, prin activități în aer liber! Vă invităm să faceți parte din grupul celor inteligenți, veseli și ambițioși, participând la activitățile destinate adolescenților, care se vor reuni, într-un cadru informal, pentru a intra în dialog cu specialiști din domenii care vizează: sănătatea, nutriția, sportul, problemele adolescenților, dansul, meseriile și profesiile.

Joi, 6 iulie 2023, ora 10:30 , Compartimentul Împrumut la Domiciliu pentru Adulți din cadrul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, vă invită la deschiderea programului educațional de vacanță pentru adolescenți „Cafeneaua Culturală”. Activitățile se vor desfășura în curtea sediului central al Bibliotecii, în perioada 6 - 27 iulie 2023 , în fiecare zi de joi, de la ora 10:30.
Vă așteptăm cu drag la Bibliotecă!

Clubul de vacanță: Clubul Curioșilor5 iulie

Miercuri, 5 iulie 2023, ora 10.00, la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean, a avut loc deschiderea oficială a Clubului de vacanță „Clubul Curioșilor” . Copiii din Trupa de dans „Meb Artistic School”, instructor Monica Bănceanu, plini de culoare și vizibil emoționați, au dansat și ne-au încântat cu programul artistic pregătit.

Pentru că e vară și e vacanță, cadrele didactice de la Școala Gimnazială nr. 28 ne-au pregătit jocuri distractive și surprize inedite. Ne-au fost alături și copiii de la Centrul de zi „Prietenii școlii”. La final, am citit povești la Sala Multimedia și am răspuns la cele mai haioase ghicitori.
Vă așteptăm, dragi copii, și la următoarele întâlniri!

Din poveștile Eternității: Un periplu prin istoria familiei gălățene Koulpy5 iulie

Sub egida parteneriatului încheiat între Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Galați, la sediul C.A.R.P. va avea loc în data de 5 iulie, în intervalul orar 11-12, o prezentare pe tema memoriei locale a orașului Galați, sub titulatura „Din poveștile Eternității: Un periplu prin istoria familiei gălățene Koulpy”, realizată de Serviciul Referințe.

Clubul de vacanță: Clubul Curioșilor5 - 26 iulie

Dragi copii, a venit vara cu mult soare și voie bună! Așadar, vă așteptăm, în perioada 5 -26 iulie 2023, la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean, pentru a petrece momente de poveste alături de membrii Clubului Curioșilor și a invitaților lor. Vom dansa, vom cânta și ne vom aminti de toate jocurile frumoase ale copilăriei, dar cel mai important lucru vom citi și vom descoperi bucuria lecturii.

Ne vor fi alături cadre didactice, implicate în activitățile de vacanță, și oameni talentați, care ne vor învăța cum să confecționăm păpuși sau cum să ne descoperim emoțiile pozitive. Startul activităților va fi dat pe 5 iulie 2023, la ora 10:00, în curtea Bibliotecii. Intrarea este liberă! Vă așteptăm cu mult drag și vă garantăm distracție maximă!
Dragi copii, dacă v-ați plictisit de cărțile voastre și nu le mai citiți, atunci aduceți-le la Bibliotecă și puteți lua, la schimb, o altă carte adusă de alți copii, activitate din cadrul Campaniei de promovare a lecturii „Dar din dar se face Rai!”

Program Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”3 iulie – 1 septembrie

Dragi cititori,
Vă informăm că, în perioada 3 iulie – 1 septembrie 2023 , programul cu publicul al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați (sediul central, Filiala nr. 1 și Filiala nr. 2) va fi 9:00 - 17:00 . Duminica va fi deschis atât la sediul central, cât și la cele două filiale, în intervalul orar 9:00 – 13:00 . Vă mulțumim pentru înțelegere!

Iulie      

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați atât la Sediul central (Str. Mihai Bravu nr. 16) cât și la filiale: Filiala Nr. 1 „Costache Negri“ (Str. Regiment 11 Siret, Galați; Clubul Sidex «Arcelor Mittal») și Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea“ (Str. 1 Decembrie 1918, nr. 25).

În luna iulie, Zi sanitară va fi în data de 28 iulie 2023.