Anunț important 25 octombrie

Conform Hotărârii Guvernului României nr. 1130 din 22 octombrie 2021, în incinta sediului central și a celor două filiale ale Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” se permite accesul doar persoanelor:
• care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
• care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;
• care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;
• care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Anunț important 26 octombrie

În contextul epidemiologic actual, pentru a veni în întâmpinarea gălățenilor, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” vă informează că puteți face rezervări online sau telefonic pentru cărțile existente la raft consultând secțiunea „Catalog online” de pe pagina principală a site-ului www.bvau.ro, unde puteți căuta documentele dorite. Solicitările de rezervare pot fi trimise prin e-mail, telefon, facebook, date de contact disponibile pe site-ul Bibliotecii. Pentru rezervare, vor fi necesare datele dumneavoastră de utilizator (nume, prenume, număr de telefon, număr de permis), precum și informații cu privire la documentele pe care doriți să le împrumutați.
Rezervările se pot face și prin intermediul contului de utilizator integrat în catalogul online, instrucțiuni în privința folosirii acestuia fiind disponibile în tutorialele de pe site-ul bibliotecii, în secțiunea „Întreabă bibliotecarul”: Biblioteca „V.A. Urechia” Galați.
De asemenea, utilizatorii pot beneficia în continuare de asistență personalizată în identificarea unor documente, pentru căutarea și listarea de extrase din baza de date legislativă, la care Biblioteca are abonament, sau extrase din documentele Bibliotecii. Operațiunea de scanare a documentelor solicitate se va realiza cu respectarea prevederilor legislației în vigoare și ale Regulamentului serviciilor pentru public (capitole, subcapitole, articole etc, în limita a 10 pagini). Persoanele care nu au acces în instituție, în conformitate cu restricțiile în vigoare, vor beneficia de asistența unui bibliotecar, care le va intermedia accesul la serviciile Bibliotecii – împrumutul cărților rezervate, restituirea documentelor împrumutate sau scanarea și listarea extraselor din baza legislativă sau din documente.

Anunț important 25 octombrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și Consiliul Județean Galați continuă să îi sprijine pe gălățeni să se programeze pentru vaccinarea împotriva COVID-19 cu doza a 3-a și pentru obținerea certificatului digital de vaccinare. Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, prin intermediul compartimentelor Referințe electronice & Internet de la sediul central și filiale, oferă în continuare sprijin persoanelor care doresc să se programeze pentru doza a treia împotriva COVID-19, prin intermediul platformei naționale de informare #ROVACCINARE. De asemenea, bibliotecarii le oferă gălățenilor sprijinul necesar pentru generarea certificatelor digitale UE privind COVID-19, care fac dovada vaccinării, în format tipărit sau electronic.
Pentru a asigura condițiile de distanțare necesare, îi rugăm pe gălățeni să facă în prealabil o programare, în intervalul de lucru cu publicul, de luni până vineri, între orele 9.00-18.00, la numerele de telefon:

Amintim că, în luna ianuarie a acestui an, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și Consiliul Județean au demarat un amplu program, unic la nivel național, prin care au oferit sprijin cetățenilor în utilizarea computerului, într-o perioadă extrem de dificilă, când oamenii aveau nevoie să se programeze pentru vaccinare. Gălățenii au fost ajutați astfel să utilizeze platforma #ROVACCINARE, să se programeze pentru vaccinul împotriva COVID-19, să-și plătească taxele și impozitele online etc.

Ionuț Iamandi vine la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” 14 octombrie

Ionuț Iamandi va lansa joi, 14 octombrie 2021, la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, volumul „Șahiștii. Povestiri”, apărut la Editura Eikon. Ionuț Iamandi este gălățean, fost membru al echipei de juniori a Clubului de șah „Oțelul Galați”. Este jurnalist și scriitor. În trecut, a fost corespondent al BBC World Service la București și Londra și a publicat numeroase articole în cotidianul „Adevărul”, dar și în revistele „Dilema Veche”, „Historia” și „Pallas Athena”. Ionuț Iamandi a publicat volumele Săptămâni interioare. Jurnal de coronavirus (2020) și Anul electoral 1946. PCR în campanie la radio (2019). Evenimentul va avea loc la ora 14.00, în Sala „Mihai Eminescu”, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție impuse în pandemie.

Colocviul Constructorilor de Nave 8 octombrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, Asociația ANCONAV Galați şi Asociația Generală a Inginerilor Români, Filiala Galați (AGIR) vă invită vineri, 8 octombrie, ora 15:00, la cea de-a 82-a întâlniri a specialiștilor din industria navală română. Colocviile constructorilor de nave (CCN) continuă să vorbească despre activitățile și realizările navaliștilor români, chiar dacă pandemia de COVID 19 din ultimele 18 luni restrânge mult posibilitatea întâlnirilor și dezbaterilor în plen. La această nouă întâlnire, Șantierul Naval Constanța SA (SNC) își prezintă noutățile din activitatea de proiectare și construcții de nave. Unul dintre cele mai mari șantiere de reparații, construcții și conversii din Europa, cu tradiție îndelungată în construcția de nave, cu dotări moderne și cu un management care asigură lucrări de calitate, în conformitate cu cerințele clienților, va fi reprezentat de dl ing. Eduard Alexandrescu, director tehnic la SNC Ship Design. Dumnealui va vorbi despre „Noul proiect al Santierului Naval Constanta ECO MAX MR1 – o schimbare de perspectivă”. Partea a doua a întâlnirii este rezervată lansării unei ample monografii a SNC, „File de istorie, oameni și fapte (1862-1892-2017)” Editura AGIR, Seria Repere istorice, 2020, având ca autor pe dl ing. Nicolae Orac, a cărui întreagă activitate profesională s-a derulat în SNC Întâlnirea va avea loc la sediul central al Bibliotecii, în sala de lectură „Mihai Eminescu”. Sponsorul activității este Bureau Veritas Galați. NOTĂ: Conform prevederilor actuale, numărul maxim de participanți este de 50 de persoane, masca este obligatorie și cei vaccinați au liber acces! Vă invităm să participați la colocviile navaliștilor!

Lansare de carte 7 octombrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, vă invită joi, 07 octombrie 2021, ora 16:30, la sediul central din strada Mihai Bravu nr. 16, la lansarea cărților „Drumul Putnei. Însemnări de călătorie” (apărută în 2020 la editura InfoRap Art) și ”Viva litoral 2020. Aventură” (apărută în 2021 la editura Inspirescu), autor Victoria Bodolan. Invitații speciali ai evenimentului sunt: prof. univ. Violeta Pușcașu, poeta Mioara Baciu, preot Lucian Petroaia și prof. Ștefan Andronache.
Vă așteptăm la bibliotecă!
Având în vedere condițiile epidemiologice, accesul în bibliotecă se va face cu respectarea măsurilor de protecție anunțate de autorități!!!

Vizită la Bibliotecă de Ziua Mondială a Educatorului 5 octombrie

Marți, 5 octombrie 2021, pentru a marca Ziua Mondială a Educatorului, elevii Școlii Gimnaziale Adventiste Matca, însoțiți de patru cadre didactice, au vizitat Biblioteca. Copiii au aflat mai multe despre clădirea de patrimoniu în care funcționează Biblioteca, despre condițiile de înscriere și de împrumut, despre cum se face un împrumut la sala de lectură, dar și cum își pot face temele la sala de referințe electronice.

5 octombrie – Ziua Mondială a Educatorului 5 octombrie

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Educatorului ne oferă bucuria de a vă felicita, încă o dată. Vă dorim să fiți mereu apreciați și admirați pentru munca pe care o depuneți. Mulțumim tuturor celor care sunt implicați în procesul educațional al tinerilor din comunitatea noastră, pentru dăruirea și pasiunea pe care o au în îndrumarea și educarea tinerilor noștri.Vă transmitem totodată și un mesaj de apreciere pentru loialitatea și buna colaborare cu care ne-ați onorat de-a lungul anilor.Vă dorim, doamnelor și domnilor educatori, sănătate și putere de muncă, fericire și împliniri. Visurile dumneavoastră să prindă viață, așa cum, grație muncii dumneavoastră, ați făcut posibil ca bună parte din visurile noastre să devină realitate. La Mulți Ani!

Lansare de carte: „Omul Vag” autor Andrei Velea 1 octombrie

Vineri 1 octombrie 2021, ora 22:00 la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A Urechia”, în sala Mihai Eminescu, ca parte a evenimentului „Noaptea în Bibliotecă la Galați”, va avea loc lansarea volumului „Omul Vag” autor Andrei Velea. Volumul, apărut la Editura Eikon în 2021, va fi prezentat de Crina Mănăilă, elevă la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”, și poeții Marius Grama, Leonard Matei și Adi Secară.

Lansare de carte: „Exerciții de liniște” autor Cezar Amariei 1 octombrie

Vineri 1 octombrie 2021, ora 20:30 la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A Urechia”, în sala Mihai Eminescu, ca parte a evenimentului „Noaptea în Bibliotecă la Galați”, va avea loc lansarea volumului de povestiri „Exerciții de liniște” al autorului Cezar Amariei. Volumul este apărut recent la Editura Polirom, în colecția Ego. Proză. Prezentarea cărții va fi făcută de autor și de prof. Doru Căstăian

Noaptea în Bibliotecă, la Galați - Filiala nr. 1 1 octombrie

„Noaptea în Bibliotecă, ediția a XI-a” - Instantanee de la activitățile desfășurate la Filiala nr. 1”Costache Negri”

Noaptea în Bibliotecă, la Galați - Seară în pași de dans 1 octombrie

Vineri, 1 octombrie, ora 19:30, Consiliul Județean Galați împreună cu Biblioteca Județeană „V.A. Urechia" organizează super-evenimentul „Noaptea în Bibliotecă, la Galați", în cadrul căruia sunt invitate trupele de dans ale Cercului de „Gimnastică ritmică" de la Palatul Copiilor din Galați, coordonat de doamna profesoară Geanina Felea: Minidance (10-12 ani), Rytmic Dance (majorete), Shining Stars (10-12 ani) și Princess (4-9 ani). Elevele acestui cerc, care ne-au mai încântat cu grația și măiestria lor și la alte evenimente, au obținut numeroase premii: la Festivalul Concurs Național de Dans și Muzică Ușoară „Flori în orașul florilor,” organizat de Palatul Copiilor Timișoara, la Concursul Național de Dans „Steluțele Dansului”, care s-a desfășurat în perioada mai-iunie 2021, la Râmnicu Sărat, județul Buzău.

Noaptea în Bibliotecă, la Galați – Spectacol de teatru „Oscar și Tanti Roz” 1 octombrie

Vineri, 1 octombrie, la ora 19:00, vă invităm la teatru împreună cu Teatrul din Buzunar Galați. Cel mai citit roman al lui Éric-Emmanuel Schmitt, într-un spectacol frust, tulburător de emoționant, despre Oscar, un copil atins de o boală necruțătoare. Prin ochii lui, viața, moartea, divinitatea (re)capătă lumina lor simplă și pură. O poveste despre un copil care îi scrie lui Dumnezeu, grijuliu ghidat de figura duioasă a aparent indestructibilei și invincibilei Tanti Roz. În doar câteva rânduri sunt întrebări, răspunsuri și soluții care ne strivesc sub forța lor. Cum altfel să cauți și să găsești adevăruri esențiale fără să simți până în măduva oaselor atingerea lor? Dacă am realiza că toți suntem aproape la fel de fragili și în același timp tot atât de puternici precum Oscar, atunci nu am rata acest spectacol.
Cu Alessandra Spiridon și Isabela Oancea. Regie și scenografie: Dan Mirea. Muzică originală: Ana Maria Oancea. Spectacolul va avea loc în Sala „Mihai Eminescu”. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Noaptea în Bibliotecă, la Galați - Concert susținut de Hippie (Florin Chiriac) 1 octombrie

Nu ai ce face vineri seara și ai chef de niște muzică bună? Atunci vino în fața Bibliotecii din str. Mihai Bravu, nr. 16, unde, de la ora 18:00, pentru o oră, va susține un concert Hippie (Florin Chiriac).

Lansare volumul de sonete „Căderea între silabe” autor Vasile Mandric 1 octombrie

Vineri 1 octombrie 2021, ora 16,30 la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A Urechia” , sala Mihai Eminescu et. 1 în cadrul evenimentului „Noaptea în Bibliotecă la Galați” se va lansa volumul de sonete „Căderea între silabe” autor Vasile Mandric. Prezintă: Dumitru Anghel, Vasile Zbârcea și AG.Secară. Evenimentul este organizat în colaborare cu Cenaclul literar Casa Speranței Brăila. Intrarea este liberă.

Noaptea în Bibliotecă, la Galați, 2021 1 octombrie

Consiliul Județean și Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” vă invită, vineri, la super-evenimentul „Noaptea în Bibliotecă, la Galați”! Vă așteptăm cu spectacole, concerte, lansări de carte, teatru, lectură publică, dansuri și expoziții, toate pregătite cu drag pentru dumneavoastră.
Vă prezentăm programul complet al evenimentului.

Noaptea în Bibliotecă, la Galați, 2021 1 octombrie

Consiliul Județean Galați și Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” organizează vineri, 1 octombrie 2021, în intervalul orar 13:00 - 1:00, „Noaptea în Bibliotecă, la Galați”, eveniment cultural aflat la a XI-a ediție, cu acțiuni dintre cele mai diverse și atractive. În acest an, manifestările se vor desfășura în trei locuri diferite: la sediul central al Bibliotecii, în str. Mihai Bravu, nr. 16; la Filiala nr. 1 „Costache Negri”, din Țiglina 1 (în cadrul Clubului Liberty) și la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” (Micro 40).
Subliniem că serviciile pentru public și înscrierea utilizatorilor vor fi asigurate în data de 1 octombrie 2021 în următoarele intervale orare:
- La sediul central – între orele 13:00 – 1:00;
- La Filiala nr. 1 „Costache Negri” – între orele 13:00 – 21:00;
- La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” – între orele 9:00 – 21:00.
Anul acesta evenimentul „Noaptea în Bibliotecă, la Galați” s-a alăturat Campaniei tradiționale de activare nocturnă a bibliotecilor „Nocturna Bibliotecilor 2021”, inițiată de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

Uniforme militare românești din secolul al XX-lea Octombrie

În perioada 01.10 – 02.11.2021, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, organizează expoziția „Uniforme militare românești din secolul al XX-lea”, dedicată Zilei Armatei Române (25 octombrie). Expoziția prezintă prin intermediul fotografiilor de epocă o serie de ținute militare, începând cu cele purtate de ofițeri cu grade superioare, până la uniformele purtate de soldați sau elevi ai școlilor militare. Expoziția cuprinde 25 de reproduceri după fotografii originale din fondul Colecțiilor Speciale și poate fi vizitată zilnic, de luni până vineri, între orele 09.00 - 18.00.

Octombrie la Bibliotecă Octombrie 2021

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați atât la Sediul central (Str. Mihai Bravu nr. 16) cât și la filiale: Filiala Nr. 1 „Costache Negri“, Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea“.

În luna octombrie, Zi sanitară va fi în data de 29 octombrie 2021.

Accesul în bibliotecă se va face în condiții de maximă siguranță atât pentru public, cât și pentru personal, cu respectarea măsurilor de protecție anunțate de autorități.

Vă invităm la o rememorare a evenimentelor din luna anterioară prin afișele create de noi, mulțumim că ați trecut pe la Bibliotecă!