Împreună online - proiect ianuarie

Am continuat și în luna ianuarie proiectul nostru online cu activități cu tematici diverse...

Mulțumim, cu drag, pentru implicare și colaborare Școlii Gimnaziale ,,Prof. Emil Panaitescu” din Comuna Cudalbi și Școlii Gimnaziale nr. 1 din Comuna Rediu.

Curiozități despre castele - proiect ianuarie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” a continuat și în luna ianuarie itinerariul virtual prin cele mai frumoase castele ale lumii. Vizitați pagina de facebook a filialei!

Periplu prin cele mai frumoase insule - proiect ianuarie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” a continuat și în luna ianuarie periplul prin fascinanta lume a insulelor Terrei. Vizitați pagina de facebook a filialei!

Când viața este literatură... - proiect ianuarie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” a continuat și în luna ianuarie proiectul online cu incursiuni mai puțin cunoscute a celebrilor scriitori ai lumii.

Poveștile vin la tine acasă! - proiect cultural online ianuarie

Prin intermediul proiectului online demarat de Fundația „Andreiana Juventus”, în colaborare cu Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, intitulat „Poveștile vin la tine acasă!”, am continuat și în luna ianuarie paralela între îndrăgitele povești pentru copii și ecranizarea acestora. Lansăm în continuare provocarea de a ne împărtăși care este preferatul dumneavoastră. Lectură plăcută și vizionare relaxantă!

Matei Vișniec (29.01.1956): 65 de ani de la naștere 25-31 ianuarie

„Pentru mine, poezia este o formă de cunoaştere, o sursă de energie, un rezervor conceptual.” (Matei Vișniec)

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” a adus un omagiu scriitorului român Matei Vișniec prin organizarea unei expoziții fizice și online la aniversarea a 65 ani de la nașterea acestuia.

Romain Rolland (29.01.1866 - 30.12.1944): 155 de ani de naștere 25-31 ianuarie

„Fiecare citeşte şi ascultă o operă de artă aşa cum este el şi nu cum este ea; şi se poate întâmpla ca nu creatorul să aibă cea mai bogată idee despre operă.” (Romain Rolland)

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” aduce un omagiu marelui scriitor francez prin organizarea unei expoziții la aniversarea a 155 ani de la naștere.

Feodor Mihailovici Dostoievski (30.10.1821 - 28.01.1881): 140 de la moarte 25-31 ianuarie

„Când nu mai citești nu mai gândești.” (Feodor Mihailovici Dostoievski)

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” aduce un omagiu marelui scriitor rus Feodor Mihailovici Dostoievski prin organizarea unei expoziții tematice la comemorarea a 140 ani de la moarte.

24 ianuarie 1859: Unirea Principatelor Române (Mica Unire) 18-24 ianuarie

Ziua de 24 ianuarie marchează în istoria românilor data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române (Mica Unire), în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești.

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” a organizat o expoziție fizică și online dedicată Micii Uniri.

E.T.A. Hoffmann (24.01.1776 - 25.0.6.1822): 245 de ani de la naștere 18-24 ianuarie

„Există oare un abis prin care iubirea cu aripile ei puternice să nu se poată strecura?” (Ernst Theodor Amadeus Hoffmann)

Expoziție fizică și online cu documente din opera scriitorului german E.T.A. Hoffmann, la aniversarea a 245 ani de la naștere, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”.

Rudyard Kipling (30.12.1865 - 18.01.1936): 85 de ani de la moarte 18-24 ianuarie

„Curajul nu este absenţa fricii, este dominarea ei.” (Rudyard Kipling)

Expoziție fizică și online cu documente din opera scriitorului englez Rudyard Kipling, la comemorarea a 85 ani de la moarte, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”.

Curiozități în lumea copiilor - proiect educațional 15 ianuarie

Mințile curioase din spatele întrebărilor: DE CE? CINE? UNDE? CÂND? CUM? CE? Hai să-ți spun….. Prin intermediul proiectul educațional „Curiozități în lumea copiilor", realizat de Filiala Nr.1 „Costache Negri”- Biblioteca Municipală pentru Copii în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” dorim să îi ajutăm pe copii să pătrundă în tainele naturii, să îi ajutăm să observe și să investigheze realitatea înconjurătoare, să-și exprime propriile păreri și gânduri, să devină sensibili la frumos, să știe să-l aprecieze atât pe cel din natură cât și pe cel creat de om. Sunt întrebări la care copiii doresc răspunsuri și insistă pe lângă părinții lor să le primească, iar noi vom încerca să venim în întâmpinarea curiozităților acestora. Așadar, vă așteptăm să ne fiți alături pe pagina de facebook a filialei noastre, în perioada februarie - iulie 2021, pentru a descoperi lucruri fascinante care pot capta atenția copiilor… și nu numai.

Servicii oferite de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” 19 ianuarie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și Consiliul Județean vin în sprijinul gălățenilor oferindu-le suportul de care au nevoie pentru a utiliza platforma de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 și pentru a-i învăța să folosească platforma Ghiseul.ro, cu ajutorul căreia se pot plăti online taxele și impozitele locale.

Printre serviciile oferite de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” se numără și asistența specializată oferită utilizatorilor pentru accesarea internetului și a serviciilor disponibile pe această cale.

Astfel, pe lângă serviciile de împrumut la domiciliu, de studiu în sălile de lectură, de asistență în găsirea informațiilor și în cercetare, servicii de multiplicare de documente și scanare, de acces la baze de date legislative, la sediul și la filialele bibliotecii județene puteți să accesați și serviciile disponibile în cadrul compartimentelor de referințe electronice/internet.

În aceste compartimente, gălățenii pot primi ajutorul bibliotecarilor pentru crearea de conturi pe anumite platforme, cum ar fi Ghiseul.ro, unde pot să acceseze informații cu privire la plata impozitelor, un subiect extrem de actual, sau #ROVACCINARE, platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, unde, în această perioadă, se face înscrierea persoanelor din categoria de vârstă peste 65 de ani și a persoanelor cu boli cronice pentru vaccinarea împotriva COVID-19.

Pentru a asigura condițiile de distanțare necesare, este indicat ca gălățenii, care doresc să beneficieze de aceste servicii, să facă în prealabil o programare la numerele de telefon:

Mihai Eminescu omagiat la Galați 15 ianuarie

Astăzi, 15 ianuarie 2021, la 171 de ani de la nașterea Marelui Poet Mihai Eminescu, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” a adus un omagiu, prin depunerea de buchete de flori, la statuia poetului din Parcul Eminescu, alături de Consiliul Județean Galați, Primăria Municipiului Galați, Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, scriitori și alți reprezentanți ai societății civile. La Galați, acum mai bine de un secol, era inaugurată prima statuie din țară a Marelui Poet. Statuia a fost realizată de sculptorul Frederic Storck, iar meritul înălțării ei aparține întregii comunități gălățene, pentru că finanțarea a fost asigurată printr-o colectă publică. 2020 a fost un an extrem de dificil pentru cultura românească. Festivaluri anulate, evenimente culturale desfășurate într-un cadru restrâns sau săli de teatru închise. De aceea, această zi a culturii românești ar trebui să fie privită cu speranță și încredere că, anul acesta, ne vom putea bucura din nou împreună. Cu speranța că anul acesta ne vom putea bucura din nou, împreună, de evenimente culturale cu participanți numeroși, urăm La Mulți Ani Culturii Naționale și tuturor promotorilor acesteia.

Ziua Culturii Naționale, ediția a XI-a 15-31 ianuarie

În perioada 15-31 ianuarie 2021 se vor desfășura la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ o serie de manifestări, proiecte și expoziții, organizate pentru a marca 171 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu, 15 ianuarie fiind declarată, în anul 2010, Ziua Culturii Naționale. Evenimentele vor avea loc la sediul central și filialele bibliotecii, precum și la Statuia marelui poet național Mihai Eminescu din parcul care îi poartă numele.

Dor de Eminescu - expoziție 14-31 ianuarie

...171 de ani de la nașterea poetului nepereche
Ce a fost și ce a devenit Eminescu este rezultatul geniului său înnăscut, care era prea puternic în a sa proprie ființă încât să-l fi abătut vreun contact cu lumea de la drumul său firesc. Eminescu este un om al timpului modern, cultura lui individuală stă la nivelul culturii europene de astăzi”. Titu Maiorescu
Expoziție online cu documente din colecțiile bibliotecii organizată de Filiala nr. 1 „Costache Negri” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, în perioada 14 – 31 ianuarie 2021.

Dor de Eminescu, dor de natură și iubire... 15-31 ianuarie

Eminescu merită a fi celebrat în fiecare zi. El ne-a învățat să dăm ascultare inimii și să ne prețuim graiul, tradițiile și istoria. Seduși de natura feerică eminesciană, ne cufundăm în delectare, an de an, cu versuri ce revarsă asupra noastră miresmele nostalgice ale unui paradis pierdut. Dragii noștri, dacă vă este dor de Marele Poet, Filiala nr.1„Costache Negri” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă așteptă într-un spațiu virtual, pe pagina de facebook, unde il vom celebra împreună pe „omul deplin al culturii românești". Vă invităm să realizați un filmuleț în care să interpretați versuri din lirica eminesciană sau să creați un poster prin intermediul căruia să ilustrați o poezie a Poetului Nepereche.(eventual să-l intitulați cu numele poeziei respective). Așteptăm cu nerăbdare filmulețele și posterele voastre, pe pagina noastră de Facebook: Filiala nr.1 „Costache Negri”- Biblioteca Municipală pentru Copii Galați deoarece cu Eminescu reușim să spunem lumii povestea unui neam, căci opera lui cântă vraja apei de izvor, farmecul naturii și măreția trecutului.

Săptămâna Eminescu - proiect 14-21 ianuarie

Pentru a-i aduce un omagiu marelui nostru poet național, Mihai Eminescu, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, a organizat „Săptămâna Eminescu”, proiect cultural-educațional online desfășurat în perioada 14 - 21 ianuarie, la care ni s-au alăturat Școlile Gimnaziale din Galați: nr. 17, nr. 22, nr. 26, nr. 28, „Grigore Moisil”; Liceele Tehnologice din Galați: de Transporturi Auto „Traian Vuia”, de Alimentație și Turism „Dumitru Moțoc” și „Paul Dimo”; Liceul Teoretic „Mircea Eliade” precum și Școala Gimnazială „Sf. Trei Ierarhi” din Comuna Fundeni, Şcoala Gimnazială „Doamna Nica” din Comuna Valea Mărului; Școala Gimnazială „Lascăr Catargiu" din Comuna Schela. Felicitări tuturor! Vă mulțumim pentru colaborare și implicare!

Mateiu I. Caragiale (25.03.1885 - 17.01.1936): 85 de ani de la moarte 11-17 ianuarie

„Nu-mi închipui să se afle mulţi oameni pe cari viaţa şi vârsta să-i fi schimbat atât de puţin cât pe mine. Până la moarte voi rămâne acelaşi: un visător nepocăit, pururi atras de ce e îndepărtat şi tainic.” (Mateiu Caragiale)

Expoziție fizică și online cu documente din opera scriitorului român Mateiu I. Caragiale, la comemorarea a 85 ani de la moarte, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”.

Mihai Eminescu (15.01.1850 - 15.06.1889): 171 ani de ani de la naștere 11-17 ianuarie

„Am înţeles că un om poate avea totul neavând nimic şi nimic având totul.” (Mihai Eminescu)

Expoziție fizică și online cu documente din opera poetului Mihai Eminescu, la aniversarea a 171 ani de la naștere, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”.

James Joyce (02.02.1882 - 13.01.1941): 80 de ani de la moarte 11-17 ianuarie

„Acțiunile sunt cea mai bună traducere a gândurilor.” (James Joyce)

Expoziție fizică și online cu documente din opera scriitorului irlandez James Joyce, la comemorarea a 80 ani de la moarte, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”.

Agatha Christie (15.09.1890 - 12.01.1976): 45 de ani de la moarte 11-17 ianuarie

„Adevărul, oricât de urât în sine, este întotdeauna curios și frumos celor care îl caută.” (Agatha Christie)

Expoziție fizică și online cu documente din opera scriitoarei engleze Agatha Christie, la comemorarea a 45 ani de la moarte, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”.

Jack London (12.01.1876 - 12.11.1916): 145 de ani de la naștere 11-17 ianuarie

„Satisfacţia nu constă în succesul repurtat de creaţia realizată, ci în însuşi actul creaţiei.” (Jack London)

Expoziție fizică și online cu documente din opera scriitorului englez Jack London, la aniversarea a 145 ani de la naștere, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”.

Arhitectura țărănească în sud-estul Moldovei 5 ianuarie - 1 februarie

Cunoscutul pictor și etnolog Eugen Holban (1935-2020) a realizat în timpul cercetărilor sale privind arhitectura țărănească din sud-estul Moldovei zeci de fotografii din satele gălățene, instantanee cu case tradiționale, acareturi, curți sau elemente de arhitectură, cu scopul de a imortaliza bunuri patrimoniale cu o semnificație social-culturală și istorică deosebită, pe cale de dispariție. Câteva dintre acestea, achiziționate de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” de la autor, sunt disponibile pentru cercetare și pot fi admirate în galeria virtuală de pe pagina de Facebook BVAU Colecții speciale, la adresa https://www.facebook.com/bvauCS.ro/, precum și pe suport fizic, în expoziția de la Popasul Bibliofilului, sediul central, mezanin, în perioada 05.01 – 01.02.2021.

Mircea Sântimbreanu (07.01.1926 - 19.08.1999): 95 de ani de la naștere 4-10 ianuarie

„Şcoala nu e anticamera vieţii, ci unul dintre laboratoarele ei ocupate de copii.” (Mircea Sântimbreanu)

Expoziție fizică și online cu documente din opera scriitorului român Mircea Sântimbreanu, la aniversarea a 95 ani de la naștere, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”.

Ion Minulescu (06.01.1881 - 11.04.1944): 140 de ani de la naștere 4-10 ianuarie

„Intrați în templul literaturii pe poarta cea mare, nu pe porțile lăturalnice.” (Ion Minulescu)

Expoziție fizică și online cu documente din opera poetului român Ion Minulescu, la aniversarea a 140 ani de la naștere, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”.

Friedrich Durrenmatt (05.01.1921 - 14.12.1990): 100 de ani de la naștere 4-10 ianuarie

„Nimic din ceea ce a fost gândit nu poate fi revocat”. (Friedrich Durrenmatt )

Expoziție fizică și online cu documente din opera scriitorului elvețian Friedrich Durrenmatt, la aniversarea a 100 ani de la naștere, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”.

„Galațiul - Istorie și cultură locală" – proiect educațional online ianuarie - iunie

„Galați, orașul Dunării?... Nu. Orașul teilor înfloriți, orașul fluviului sfânt care se vărsa cu mii de valuri blonde în albastra mediterană a nopții de vară"... (Ionel Teodoreanu)

Prin proiectul educațional online „Galațiul - Istorie și cultură locală”, realizat de Filiala Nr. 1 „Costache Negri” în colaborare cu Fundația Andreiana Juventus, ne propunem să vă reconectăm cu istoria îndelungată a orașului-port de la Dunăre, cu personalitățile care au făcut și fac cinste urbei, cu frumusețea acestor locuri așa cum este transmisă de numeroși scriitori gălățeni și nu numai, cu tradiții și obiceiuri păstrate din cele mai vechi timpuri. Vă invităm să ne fiți alături în această interesantă călătorie culturală și spirituală, în perioada ianuarie - iunie 2021, pe pagina de Facebook Filiala nr. 1 „Costache Negri” - Biblioteca Municipală pentru Copii Galați.

La mulți ani, 2021! 1 ianuarie 2021

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați atât la Sediul central (Str. Mihai Bravu nr. 16) cât și la celelalte filiale: Filiala Nr. 1 „Costache Negri”, Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea”, Filiala Nr. 4 „Grigore Vieru” și Filiala Nr. 5 „Hortensia Papadat-Bengescu”.

Accesul în bibliotecă se va face în condiții de maximă siguranță atât pentru public, cât și pentru personal, cu respectarea măsurilor de protecție anunțate de autorități.

În luna ianuarie Zi sanitară va fi în data de: 29 ianuarie 2021 (în caz că nu vor exista alte restricții).

Proiect educațional Chei pentru viitor - prin lectură Decembrie 2020

Elevii clasei a V-a A, de la Liceului Teoretic „Mircea Eliade” Galați, îndrumați de doamna profesor Elvira Buzoianu, au creat lucrări minunate, prin diverse mijloace artistice. Felicitări pentru creativitate!

Proiect Curiozități despre... Castele! Decembrie 2020

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă invită, pe pagina de facebook, în perioada decembrie - ianuarie în lumea fascinantă a arheologiei și istoriei.

Proiect Când viața este literatură... Decembrie 2020

Cel mai nou proiect al Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” intitulat „Când viața este literatură...” vă invită să descoperiți lucruri interesante și mai puțin știute despre personalități ale literaturii, pe pagina de facebook a filialei!

Proiect Periplu prin cele mai frumoase insule ale lumii Decembrie 2020

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” a continuat itinerariul virtual prin frumoasa lume a insulelor exotice și în luna decembrie.

Proiect Poezia și muzica sufletului Decembrie 2020

În luna decembrie Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” a dorit să vă aducă, virtual, bucuria în suflet prin intermediul unor cunoscute poezii ale unor mari poeți români pe acorduri muzicale.

Proiect Împreună online Decembrie 2020

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, luna decembrie a fost bogată în întâlniri online atât cu școlile municipiul și județul Galați, cât și din alte județe. Mulțumim pentru interesante întâlniri online Școlilor Gimnaziale: nr. 9, nr. 17, nr. 28, nr. 33 și Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Galați; Școlilor Gimnaziale din Comunele: Barcea, Hanu Conachi, Șendreni, Valea Mărului și Vânători, precum și Şcolii Gimnazile din orașul Ghimbav, județul Brașov. Tuturor, felicitări!

Francis Scott Key Fitzgerald (24.09.1896-21.12.1940) scriitor american: 80 ani de la moarte 21 decembrie

Arată-mi un erou și îți voi scrie o tragedie.” (Francis Scott Key Fitzgerald) Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, a adus în atenția publicului cititor o expoziție, fizică și virtuală, din opera scriitorului.

Magia iernii: expoziții de desene 19 decembrie

Talentații elevi Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil” Galați, Şcoala Gimnazială „Sfântul Nicoale” Comuna Vânători; Şcoala Gimnazială „Sf. Trei Ierarhi” Comuna Hanu Conachi ne-au trimis frumoase lucrări închinate sărbătorii Crăciunului reunite în expoziții fizice și virtuale. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă mulțumește pentru frumoasa colaborare!

Decorațiuni de sărbători: Asociația Filantropică „Sfântul Antonie cel Mare” Galați 18 decembrie

Copiii de la Asociația Filantropică „Sfântul Antonie cel Mare” Galați ne-au ajutat să intrăm mai ușor în spiritul sărbătorilor de iarnă împărtășind cu noi o parte din frumoasele decorațiuni realizate și reunite într-o expoziție minunată. Felicitări și vă mulțumim!

Creativitatea fluturașilor: Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Galați 17 decembrie

Le mulțumim pentru colaborare „fluturașilor” și doamnei profesor Cornelia Dumitru, de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Galați, care ne-au încântat cu frumoasele lucrări realizate și expuse la sediul filialei și pe pagina de facebook a filialei.

Ludwig van Beethoven (16.12.1770-26.03.1827) compozitor german: 250 ani de la naștere 16 decembrie

Muzica trebuie să fie scânteia ce aprinde focul în sufletul omenesc.”( Ludwig van Beethoven) Capodoperele muzicale are cunoscutului compozitor au fost prezentate în cadrul unei expoziții organizate de Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”.

Jane Austen (16.12.1775-18.07.1817) romancieră engleză: 245 ani de la naștere 16 decembrie

Niciun farmec nu e mai mare decât delicatețea sufletească.” (Jane Austen) În memoria cunoscutei scriitoare, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” a organizat o expoziție fizică și virtuală cu principalele sale opere literare.

Ziua Constituției României 8 decembrie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” a cinstit Ziua Constituției României printr-o expoziție fizică și virtuală.

Alexandre Dumas (tatăl) (24.07.1802-05.12.1870) scriitor francez: 150 ani de la moarte 5 decembrie

Întreaga înțelepciune umană se rezumă la două cuvinte: așteptare și speranță.” (Alexandre Dumas). Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” a reamintit opera marelui scriitor francez prin expoziția virtuală și fizică.

Nicolae Labiș (02.12.1935-22.12.1956) poet român: 85 ani de la naștere 2 decembrie

A veni toamna și iar mi se face dor de cristalinul cântec al neuitatului nostru Labiș. A venit din nou toamna și în gânduri tresare un braț cu steag fluturând deasupra luptei împotriva inerției.” (Nichita Stănescu – Respirări). În cinstea tânărului poet Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” a organizat o expoziție tematică fizică și virtuală.

Ziua Națională a României 1 decembrie

Pentru a marca Ziua Națională a României, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” a organizat o expoziție dedicată acestei zile, fizic și în mediul virtual.