Inocența copilăriei prin cântece și voie bună – program artistic 30 mai

Joi, 30 mai 2024, ora 10:30, la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean, se desfășoară activitatea „Inocența copilăriei prin cântece și voie bună”. Participă elevii Grupului vocal „Flori de neam” al Școlii Gimnaziale nr. 2 Fârțănești, sub îndrumarea directorului prof. Mioara Mardare și a profesoarelor Mihaela Tiron și Agripina Crihană. Copiii ne vor încânta cu un colaj de cântece specifice vârstei lor.

Vă invităm cu căldură să vă alăturați și să ne bucurăm împreună de magia copilăriei!

Ce dragă-mi ești, copilărie! 28 mai

Chiar dacă a fost marți și afară a plouat, preșcolarii de la Grădinița cu program prelungit Nr. 45 „Parfumul Teilor”, coordonați de doamnele educatoare Ambrozia Neagu și Mădălina Țigănuș, nu s-au lăsat descurajați. Astăzi, ei au ajuns la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean. Fascinați de multitudinea cărților frumos colorate oferite de bibliotecarele Compartimentului Împrumut la Domiciliu pentru Copii, ...

... micuții au răsfoit încântați și curioși paginile pline de povești. Au prezentat câteva cântecele despre copilărie, aducând zâmbete pe fețele tuturor. La final, au primit dulciuri și baloane frumos colorate, promițând să revină curând alături de părinți pentru a deveni cititori ai bibliotecii. Vă așteptăm, cu mare drag!

O lume de ÎNVĂȚĂTURĂ: Enciclopedii pentru copii 30 mai - 15 iunie

În perioada 30 mai – 15 iunie 2024, vă invităm să ne vizitați la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean. Aici puteți explora expoziția intitulată „O lume de ÎNVĂȚĂTURĂ: Enciclopedii pentru copii”, care include o selecție de documente din colecțiile Compartimentului Împrumut la Domiciliu pentru Copii. Expoziția este dedicată „Zilei Internaționale a Copilului.”

În Țara Copilăriei! - expoziție de desene 30 mai - 15 iunie

Cu talent și inocența vârstei, preșcolarii de la Grădinița cu program prelungit Nr. 45 „Parfumul Teilor”, sub îndrumarea educatorilor Ambrozia Neagu și Mădălina Țigănuș, au creat desene colorate pentru organizarea unei expoziții deosebite. Aceasta va avea loc la sediul central, parter, al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean, în perioada 30 mai – 15 iunie 2024. La mulți ani, dragi copii!

Ora de lectură! 28 mai

Marți, 28 mai, Filiala nr. 1 „Costache Negri” a fremătat de viață, fiind animată de prezența boboceilor de la Colegiul Național „Al. I. Cuza”, coordonați de prof. Doinița Miron. Acești „șoricei de bibliotecă” au petrecut timp printre cărți, au simțit aroma lor și au fost încântați să descopere cât mai multe povești dintr-o dată.

Lumea minunată a cărților! 27 mai

Elevii clasei a II-a B de la Școala Gimnazială nr. 22, sub îndrumarea doamnei învățătoare Ioana Moldoveanu, au pășit cu entuziasm în Bibliotecă, luni, 27 mai 2024. Plini de curiozitate și nerăbdare, copiii și-au ales câte o carte și au citit cu voce tare fragmentele preferate. Această experiență le-a insuflat dragostea pentru lectură, deschizându-le porțile către aventuri nesfârșite și lumi pline de magie.

În fiecare pagină, ei au descoperit povești și personaje memorabile, bucurându-se împreună de farmecul lecturii. La final, copiii ne-au împărtășit câteva gânduri despre carte și bibliotecă, exprimându-și aprecierea pentru universul fascinant pe care l-au descoperit. Activitatea s-a desfășurat la Filiala nr. 1 „Costache Negri” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați.

Primii pași în lumea poveștilor! 23 mai

Joi, 23 mai 2024, Filiala nr. 1 „Costache Negri” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, a răsunat de glasurile vesele ale micuților vizitatori de la Grădinița „Step by Step", grupa mare, însoțiți de doamna educatoare Viorica Stoica. Copiii au descoperit cărți și enciclopedii frumos ilustrate, s-au plimbat printre rafturi descoperind lumea minunată a poveștilor, au desenat și s-au arătat încântați de această experiență.

Mulțumim pentru vizită, dragilor!

Întâlnirea profesională anuală a bibliotecarilor din bibliotecile publice ale județului Galați15 mai

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” împreună cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Filiala Galați, organizează, cu sprijinul Consiliului Județean Galați, Întâlnirea profesională anuală a bibliotecarilor din bibliotecile publice ale județului Galați cu tema „Dezvoltarea bibliotecilor publice din județul Galați în context european”. Evenimentul va avea loc mâine, 15 mai 2024, la ora 10.00, în sala de ședințe a Consiliului Județean Galați.

La întâlnirea profesională vor participa bibliotecari din bibliotecile publice din județ, precum și din Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”.

Mari sportivi ai lumii și poveștile lor de succes: expoziție 8-31 mai

Filiala nr. 1 "Costache Negri" - găzduiește în perioada 8-31 mai 2024, expoziția intitulată Mari sportivi ai lumii și poveștile lor de succes. Sportul este o metaforă a vieții. Emoția victoriilor remarcabile, înfrângerile dureroase, clipele de îndoială, anticiparea unui moment important sau șocul în fața unui plan perfect care eșuează, toate acestea sunt scenarii prin care fiecare dintre noi trece la un moment dat în viață, dar ele sunt exprimate în forma lor cea mai pură în sportul de performanță.

Sunt mai mult decât sportivi: sunt branduri, sunt inspirație. Ambiția, talentul, norocul și efortul continuu i-au adus pe prima treaptă a podiumului, unde au rămas pentru mult timp și rămân chiar și acum în memoria colectivă a tuturor iubitorilor de sport. Vă invităm să descoperiți povești incredibile, lecții de viață și detalii neștiute din spatele unor adevărate legende din lumea sportului.

Cu Salonul literar Axis libri prin oraș – La Casa Artelor, pe Domnească, nr. 588 mai

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați, instituție coordonată de către Consiliul Județean Galați, organizează în ziua de 8 mai 2024, la ora 17.30, la Casa Artelor, vizavi de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” (str. Domnească, nr. 58), în colaborare cu Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați, un dublu eveniment, în cadrul Salonului literar-cultural „Axis libri”.

Invitatul special al celor doi, Doina și Adrian Talabă, care, așa cum ne-au obișnuit, realizează evenimente în tandem, este scriitorul Petre Rău. Vor modera evenimentul Geta Eftimie, director adjunct al Bibliotecii Județene, și A. G. Secară, bibliotecar și istoric literar.
Este vorba de o lansare de carte de poezie, „Neostoitele cuvinte”, semnată de Adrian Talabă, membru al Cenaclului „Noduri & Semne”, și de vernisajul expoziției de pictură inspirate de lirica lui Nichita Stănescu, lucrările fiind realizate de Doina Talabă.
Intrarea este liberă.

Mai 2024      

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați atât la Sediul central (Str. Mihai Bravu nr. 16) cât și la filiale: Filiala Nr. 1 „Costache Negri“ (Str. Regiment 11 Siret, Galați; Clubul Liberty) și Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea“ (Str. 1 Decembrie 1918, nr. 25).

În luna mai, Zi sanitară va fi în data de 31 mai 2024.