Clubul BiblioVACANȚA 31 iulie

Miercuri, în ultima zi a lui Cuptor, am avut parte de o experiență minunată. Ne-am adunat la umbra copăcelului nostru pentru a împărtăși pasiuni și a explora noi orizonturi, petrecând timp frumos împreună și discutând despre cărțile noastre preferate și despre personajele îndrăgite. Am citit pe rând povestea "Peștele-Curcubeu", o poveste despre un pește deosebit care trăia într-un ocean strălucitor, având solzi ce schimbau culorile precum curcubeul.

Povestea subliniază importanța generozității și ne-a învățat cum bunătatea poate transforma lumea. La finalul întâlnirii, am avut ocazia să colorăm personajul principal din poveste, fiecare copil dând o notă personală desenului. Activitatea ne-a permis să ne exprimăm creativitatea și să ne conectăm mai profund cu povestea și cu mesajul acesteia. Întâlnirea a fost o adevărată sărbătoare a lecturii și a prieteniei, lăsându-ne cu amintiri frumoase și cu dorința de a ne reîntâlni cât mai curând.

Clubul de Vacanță: Clubul Curioșilor 31 iulie

Astăzi, 31 iulie 2024, la Biblioteca Estivală din Grădina Publică, a avut loc ultima activitate din cadrul Clubului Curioșilor. Tema zilei a fost „Prietenia - cea mai mare bucurie a acestei vieți”. Alături de elevii Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”, coordonați de prof. înv. primar Mihaela Radu, prof. înv. primar Aurelia Ionescu, prof. Emil Trandafir și prof. Rodica Toader, și copiii de la Fundația „Inimă de Copil”, însoțiți de instructor Anișoara Bălan, am învățat ...

... că prietenia înseamnă: încredere, sinceritate, iubire, distracție, respect etc.
Participanții s-au distrat cu jocurile „Căpșunica dulce” și „Mingea prieteniei”. De asemenea, voluntarii Bibliotecii au pregătit și au jucat cele mai interesante jocuri, cum ar fi: „Vânătoarea de comori,” „Ghicește melodia,” „Joacă după reguli” și „Licitație cu surprize.”
La final, copiii și-au dat mâna în semn de prietenie.
Vacanță plăcută și nu uitați că Biblioteca Estivală este deschisă toată vara!

Vacanța ALTFEL la Bibliotecă: Acordarea primului ajutor 25 iulie

O nouă provocare pentru copiii mai mari, români și ucraineni care participă la activitățile Clubului de vacanță de la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, a constat în acordarea primului ajutor. La orice vârstă sunt binevenite cunoștințe despre măsurile de prim ajutor, precum și comportamentul necesar a fi adoptat în diverse situații de urgență.

O demonstrație interactivă în forță a oferit-o tuturor participanților doamna profesor Cateluța Enciu de la Școala Gimnazială nr. 33 Galați, formator Crucea Roșie Română, filiala Galați.

Împreună pentru o vacanță în siguranță 25 iulie

Astăzi, 25.07.2024, la Biblioteca Estivală, în cadrul Clubului de vacanță „Cafeneaua Culturală”, am fost onorați de prezența doamnei subcomisar de poliție Geană Loredana din cadrul Biroului de siguranță școlară al I.P.J. Galați și a doamnei comisar șef Tănase Cristina de la Agenția Națională Antidrog. Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Galați, care, în cadrul Campaniei de informare cu privire la evenimentele negative în care pot fi implicați elevii pe perioada ...

... vacanței de vară și de conștientizare a rolului grupului de prieteni în determinarea implicării în astfel de situații, au susținut o sesiune de informare la care au participat voluntarii bibliotecii.

Vacanța ALTFEL la Bibliotecă: Magia hârtiei 25 iulie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a fost gazda unei activități din cadrul Clubului de vacanță, unde participanții au experimentat o metodă nouă de pliere a hârtiei din care au rezultat 2 imagini 3D. Copiii au fost încântați de rezultat și de explicațiile venite din partea doamnei învățătoare Ana-Maria Știrbu de la Școala Gimnazială nr. 33 Galați. Felicitări tuturor pentru răbdare și îndemânare! Mulțumirile noastre doamnei profesor pentru dăruire și implicare în derularea acestei frumoase activități!

Săptămâna prieteniei la Biblioteca Estivală 29 iulie - 2 august

Ce este prietenia? La această întrebare vom încerca să răspundem alături de copii și adolescenți, la Biblioteca Estivală. Prin activitățile organizate, în această săptămână a prieteniei, vom învăța împreună să prețuim fiecare clipă petrecută alături de prieteni, să fim recunoscători pentru fiecare râs împărtășit și fiecare umăr pe care ne-am sprijinit.

Lansarea primului volum din trilogia „Lacrimi de safir”, autor Gabriel Borchină 26 iulie

Vineri, la ora 18:00, la Biblioteca Estivală din Grădina Publică, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” din Galați vă invită la un eveniment de neuitat, organizat în colaborare cu tânărul scriitor focșănean Gabriel Borchină. Lansarea romanului său de dragoste, „Lacrimi de safir”, o lucrare deosebită, va fi punctul central al serii, alături de un discurs motivațional despre importanța lecturii și a literaturii în viața noastră, despre potențialul uman, despre progres și evoluție personală.

Vom discuta despre cum valorificarea timpului și descoperirea sinelui contribuie la dezvoltarea personală și în societate. Evenimentul este dedicat tinerilor și nu numai, subliniind rolul valoros al descoperirii personale și potențialul fiecărui individ în a aduce progres. În plus, veți afla secretele din ceea ce presupune să scrii și să publici, intrând în contact direct cu lumea fascinantă a literaturii.

BiblioȘEZĂTOARE”23 aprilie

O nouă întâlnire cu ALTIȚE DE GALAȚI, în cadrul proiectului BiblioȘezătoare, unde creativitatea a fost susținută de prietenIE, bucurIE și armonIE. Atmosfera a fost încântătoare și plină de inspirație, un adevărat refugiu pentru suflet! Activitatea s-a desfășurat marți, 23 iulie 2024, la Filiala nr. 1 „Costache Negri” a Bibliotecii Județene „V. A. Urechia ”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați.

Vizită la Bibliotecă23 aprilie

Marți, 23 iulie 2024, un grup de copii de la Fundația Betesda, însoțiți de către doamnele Bianca Constantin și Angela Tiron, au vizitat Filiala nr. 1 „Costache Negri” a Bibliotecii Județene „V. A. Urechia ”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, și au avut ocazia să exploreze colecția vastă de cărți. Copiii au fost încântați să descopere povești noi și interesante.

Apoi au participat la o sesiune interactivă de lectură, la umbra copăcelului nostru, unde au discutat despre personajele și întâmplările din cărțile citite. După sesiunea de lectură, copiii s-au distrat desenând cu creta pe asfalt, dând frâu liber imaginației lor. Vizita s-a încheiat cu promisiunea de a reveni curând pentru a descoperi și mai multe comori literare.

Clubul BiblioVACANȚA 23 iulie

O nouă activitate din cadrul clubului Bibliovacanța, desfășurată miercuri, 23 iulie 2024, a adus bucurie, cunoaștere și descoperire pentru toți participanții. Ne-am întâlnit dis-de-dimineață la Filiala nr. 1 „Costache Negri” și am pornit cu entuziasm spre Grădina Botanică. Acolo am fost întâmpinați de doamna muzeograf Olga Mormocea, care ne-a împărtășit informații valoroase despre plante.

Am învățat despre creasta cocoșului, moțul curcanului, ochiul boului, umbra iepurelui, talpa gâștei și multe altele. După această lecție fascinantă, am pornit să descoperim și să admirăm aceste plante în Grădina Botanică. Am confecționat semne de carte inspirate din natură, iar la final, ne-am plimbat prin grădina senzorială, bucurându-ne de o experiență de neuitat. Această zi minunată ne-a îmbogățit cunoștințele și ne-a oferit amintiri frumoase.

Vacanța ALTFEL la Bibliotecă: Lumea acvatică 18 iulie

Nu de puține ori observăm că natura, cu viețuitoarele ei, întrece imaginația noastră. Ființe mai mici sau mai mari, cu forme, culori și mediu de viață divers ne fascinează, ne surprind și ne trezesc curiozitatea. Iată că lumea acvativă s-a dovedit a fi un subiect interesant pentru copiii înscriși la Clubul de vacanță ce se desfășoară la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”.

Curioși să afle informații despre această lume plină de mister, frumusețe și atracții, copiii au descoperit viața din adâncuri în activitatea coordonată de doamnele profesor Cateluța Enciu și Doina Popescu cărora le mulțumim pentru participare și pentru frumoasa colaborare!

Vacanța ALTFEL la Bibliotecă: Desenele animate japoneze 18 iulie

În activitatea inclusă în cadrul Clubului de vacanță ce s-a desfășurat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, copiii ne-au mărturisit că le plac desenele animate japoneze pentru că sunt realiste, variate și umane. Pe lângă informațiile primite și vizionarea unui desen animat, cei mici s-au bucurat și de jocurile pregătite, care i-au ajutat să învețe să lucreze în echipă, să înțeleagă perspectiva celorlalți și să-și dezvolte abilitățile de comunicare.

Vacanța ALTFEL la Bibliotecă: Valorile morale 11 iulie

Lumea de mâine începe cu ei... Chiar dacă sunt la început de drum, copiii au înțeles că unele valori morale precum onestitatea, decența, grija pentru celălalt, curajul, încrederea, răbdarea sunt vitale pentru a crea o lume mai bună. Activitatea educativă din cadrul Clubului de vacanță ce s-a desfășurat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” și care a fost coordonată de doamna profesor Cătălina-Geanina Radu, a asigurat un start bun pentru participanții înscriși ...

... la acest program de vară, iar informațiile primite îi vor ajuta cu siguranță pe copii, să fie mai responsabili și să aibă încredere în ei.
La finalul activității cei mici s-au bucurat de sesiunea de „mărgelit” și de surpriza dulce pregătită de doamnele de la Organizația Salvați copiii – Filiala Galați cărora le mulțumim!

Biblioteca Estivală: Săptămâna „Joc și joacă” 22-26 iulie

Joc și joacă , aceasta e tema săptămânii propusă la Biblioteca Estivală din Grădina Publică . Jocurile de rol, de creație sau de mișcare propuse copiilor s-au dovedit extrem de atractive, universul ludic în care au fost invitați fiind unul plin de provocări, prilej de a învăța lucruri noi, de a câștiga prieteni și experiențe.

Clubul de Vacanță: Clubul Curioșilor 24 iulie

Miercuri, 24 iulie 2024, la Biblioteca Estivală din Grădina Publică, a avut loc o nouă întâlnire a membrilor Clubului Curioșilor. Am avut bucuria de a-i avea printre noi pe elevii Școlii Gimnaziale nr. 22, însoțiți de doamnele prof. Antonela Moșescu, înv. Paula Maria Mocăniță și talentata doamnă Aurora Gheorghiu.

Ziua a fost dedicată jocului. Am descoperit farmecul jocului „Zarul fermecat”, în cadrul căruia am recitat versuri, am cântat, am dansat și am colorat. Ne-am distrat cu jocul „Țară, țară, vrem genii” și am râs cu poftă jucând „Dirli da, Dirli da, Dirli, Dirli, Dirli da”. A fost o zi plăcută, cu foarte mulți copii, părinți, bunici, care s-au bucurat alături de noi.

Biblioteca Estivală: Săptămâna talentelor 15-19 iulie

O întreagă săptămână de activități dedicată copiilor și adolescenților, care vor fi atât creatori cât și spectatori, într-un cadru interactiv, unde vor învăța care este legătura între măiestrie și talent. Prin participarea la evenimente, vor învăța că fiecare persoană are un talent unic și că arta poate fi o formă minunată de comunicare și expresie. Vor pleca acasă cu amintiri prețioase, dar și cu o nouă apreciere pentru persoanele care muncesc din greu pentru a-și cultiva talentul.

Aflăm din cărți mai multe despre oameni talentați din domeniul literaturii, muzicii, dansului, sportului etc. și dăm posibilitatea tuturor să ne dezvăluie o mică parte din ceea ce consideră a fi un talent.

Clubul BiblioVACANȚA 10 iulie

Miercuri, 10 iulie, la Filiala nr. 1 „Costache Negri” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, am avut ocazia să ne întâlnim cu profa de dicție Carmen Stoicu. Copiii au ascultat cu mare atenție povestea „Băiețelul cu aripă de fluture” scrisă de Ioana Chicet Macoveiciuc. Această poveste captivantă i-a purtat într-o lume magică, plină de aventuri și învățăminte.

Am făcut cunoștință cu David, personajul principal al cărții, și am învățat despre emoții alături de el. Prin intermediul poveștii, micuții au descoperit cum să recunoască și să exprime propriile sentimente.
A fost o experiență minunată care i-a ajutat să devină mai empatici și să înțeleagă mai bine lumea din jurul lor. Mulțumim doamnei Carmen Stoicu pentru această întâlnire educativă și plină de inspirație!

Vacanța ALTFEL la Bibliotecă: atelier de creație Iulie

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a avut loc prima întâlnire de lucru cu copiii înscriși la Clubul de vacanță, ediția a XI-a 2024. Într-un cadru adecvat socializării și veseliei, ne-am propus să dezvoltăm lucrul în echipă și dorința de a încerca lucruri noi. Așa că, cei mici și-au lăsat imaginația să zburde și au răspuns provocării noastre de a realiza pentru început o floare.

Pe cât de simplu a părut la început, această activitate a necesitat multă răbdare și îndemânare din partea copiilor, care au reușit cu mânuțele harnice să realizeze o amintire frumoasă la Bibliotecă!

Vacanța ALTFEL la Bibliotecă: Podcastul - atelier informativ Iulie

Podcasting-ul este privit în zilele noastre ca un mod nou, popular și distractiv de a consuma conținut. În cadrul Clubului de vacanță care se desfășoară la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” ne-am propus să aducem în atenția copiilor cum putem să realizăm un podcast la nivel profesionist și de ce echipamente avem nevoie.

Toate aceste informații au venit din partea dnei profesor Elena-Antoneta Grigoraș, o prietenă a Bibliotecii și a copiilor, care le-a prezentat cu entuziasm acest format și cum poți să-ți promovezi ideile pe diferite teme de actualitate. Succes, dragi copii și acces la podcasturi educative care să vă aducă informațiile de care aveți nevoie!

Lansare de carte de debut: „ÎNCEPUTURI” de Mihaela Radu 10 iulie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați, instituție coordonată de Consiliul Județean Galați, a organizat miercuri, 10 iulie 2024, în cadrul Bibliotecii Estivale, o ediție specială a Salonului literar Axis libri, unde s-a lansat cartea de poezie de debut a liceencei Mihaela Radu, de la Liceul Teoretic „Dunărea” Galați. În Grădina Publică, aproape 30 de tineri, liceeni sau studenți au întâmpinat cu entuziasm poezia Mihaelei Radu, invitați speciali fiind ...

... Robert Cristian Stoicescu, Cristi Banu și David Vasa, colegi, prieteni, care au prezentat impresii sau au recitat din lirica debutantei. Robert Cristian, împătimit de Dostoievski și Jung, a făcut interesante observații interdisciplinare, despre condiția artistului în mod special. În final, Mihaela Radu a lecturat din propria creație, anunțându-și și planurile de viitor.
Întâlnirea a fost moderată de bibliotecarul Adi G.Secară.

Biblioteca Estivală: Săptămâna artelor 8-12 iulie

Toată săptămâna aceasta descoperim, învățăm, desenăm și aflăm lucruri mai puțin știute din lumea artei. Vom râde, vom dansa și ne vom juca, vom afla mai multe despre pasiune, despre culori și despre pictori celebri alături de artistul plastic vizual Carmen Duțu și de prof. Miruna Cărăușu. Vă așteptăm alături de noi!

Clubul BiblioVACANȚA 3 iulie

Miercuri, 3 iulie 2024, la Filiala nr. 1 „Costache Negri” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, a avut loc deschiderea clubului BiblioVACANȚA, un eveniment plin de entuziasm și bucurie, la care au participat copii, părinți și bunici. Atmosfera a fost magică, grație talentului excepțional al micilor artiști de la Școala de Canto „Vital Music", care ne-au încântat cu interpretări minunate sub bagheta magică a profei Doina Cecoi.

Evenimentul a fost o adevărată sărbătoare a comunității, unde toți cei prezenți s-au bucurat de muzică și de socializare. Am scris cu bucurie încă o filă în povestea clubului nostru, adăugând amintiri frumoase și momente speciale la arhiva noastră de experiențe de colecție! Mulțumim tuturor celor care ne-au onorat cu prezența și au contribuit la transformarea acestei zile într-o amintire de neuitat!

Colțul de lectură: proiect educațional 1 iulie - 31 august

Filiala nr. 1 „Costache Negri” găzduiește, în perioada 01.07-31.08.2024, expoziția intitulată „Cărți interesante de citit în vacanță de vara”. Vara aduce cu ea concediile și vacanțele mult așteptate, timp de odihnă, relaxare. Vacanța e momentul când vă hotărâți să lăsați deoparte toate grijile care zumzăie în fundal, să încetiniți mecanismul, să trageți aer adânc în piept și să vă îndreptați atenția spre lucrurile care adeseori se pierd în agitația zilnică.

Este prilejul să petreceți timp alături de cei dragi, să aveți parte de aventuri și, poate mai mult decât oricând, să vă refugiați în lumea cărților.
Acasă, la plajă, în liniștea unui loc preferat pentru zilele de concediu o carte interesantă poate fi un privilegiu, un fel de eliberare și de detașarea de viața de zi cu zi și o provocare pentru a descoperi universuri imaginare, un prilej de a reflecta, de a vă amuza, de a vă pune întrebări despre voi și despre viață. Așadar, pregătiți-vă să explorați lumea cărților relaxante și să descoperiți titluri care vă vor însoți în momentele de relaxare. Vacanța ta literară începe acum!
Cărțile din cadrul expoziției pot fi regăsite în colecțiile bibliotecii, accesând link-ul: https://tinread.bvau.ro/opac.

Memoria locală a orașului Galați 5 iulie

Sub egida parteneriatului între Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Galați, la sediul C.A.R.P. din str. Domnească nr. 53 va avea loc, în data de 5 iulie, începând cu ora 10, o manifestare în cadrul căreia bibliotecari din cadrul Serviciul Referințe. Cercetare. Colecții Speciale vor susține următoarele prezentări:
• Din poveștile Eternității: Ludwig Josiek și vestita sa Fabrică de paste făinoase și biscuiți, inaugurată acum 130 de ani;
• Galați – Istorie urbană: Un „Spic” pe strada Domnească;
• Din comorile Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”: Afișe pariziene și un artist român, Hugo D’Alesi.
Prezentările promovează memoria locală a orașului Galați, respectiv popularizează documente din cadrul Colecțiilor Speciale ale Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați.

Clubul de Vacanță: Clubul Curioșilor 3 iulie

Vă invităm miercuri, 3 iulie 2024, la ora 10:00, în Grădina Publică, la Biblioteca Estivală a Bibliotecii V.A. Urechia, instituție subordonată Consiliului Județean. De ce? Pentru că deschidem CLUBUL DE VACANȚĂ – CLUBUL CURIOȘILOR 2024! Programul nostru educațional de vacanță este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani și se va desfășura în perioada 3 iulie – 31 iulie 2024, în fiecare zi de miercuri.

În „Săptămâna lecturilor de vacanță”, vom deschide programul cu o reprezentație a trupei de dans „Meb Artistic School”, sub îndrumarea instructorului Monica Bănceanu. Vor urma lecturi captivante, la care vor participa elevii Școlii Gimnaziale nr. 28, coordonați de prof. înv. primar Teliceanu Mihaela și bibliotecar Tănasă Violeta.
Vă așteptăm cu mare drag și multă nerăbdare de a ne revedea!

Biblioteca Estivală: Săptămâna lecturilor de vacanță 1-5 iulie

Despre lecturile de vacanță, despre plăcerea de a citi și despre cărți și autori vom vorbi întreaga săptămână la Biblioteca Estivală din Grădina Publică. Facem, împreună, exerciții de imaginație, creăm povești și poezii și citim din cărțile copilăriei. Noi, bibliotecarii, suntem de părere că nu există plăcere mai mare decât cititul și că o cartea este un dar al existenței.

Indiferent de gusturile literare, lectura trebuie să facă parte din viețile noastre deoarece prin intermediul ei reușim să ne lărgim perspectiva asupra lumii, ne sprijină dezvoltarea personală, ne hrănește spiritul și imaginația, ne motivează și ne încurajează întotdeauna, fiind alături de noi pe drumul vieții.

Programul de vară: Vacanța ALTFEL la bibliotecă!, ediția a XI-a Iulie-august

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați a dat startul înscrierilor pentru activitățile de vară reunite în cadrul Programului intitulat „Vacanța ALTFEL la bibliotecă!”. Venim și anul acesta cu noi provocări pentru copiii cu vârsta între 6-14 ani, care vor avea parte de experiențe, în care imaginația, creativitatea și distracția vor fi cuvintele de ordine din cadrul atelierelor.

Vă așteptăm la sediul filialei cu activități inedite intdoor și outdoor, unde cei mici să-și petreacă timpul liber într-un mod plăcut prin joc, cunoaștere și nu în ultimul rând, să descopere o bibliotecă modernă care vine în sprijinul publicului tânăr cu activități interesante și relaxante. Clubul de vacanță se va desfășura în perioada iulie - august, în intervalul orar 9.00 - 13.00, la sediul filialei.

Iulie 2024      

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați: Filiala Nr. 1 „Costache Negri“ (Str. Regiment 11 Siret, Galați; Clubul Liberty) și Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea“ (Str. 1 Decembrie 1918, nr. 25).

Sediul central din Str. Mihai Bravu nr. 16 este închis pentru public datorită reabilitării energetice a clădirii.

În luna iulie, Zi sanitară va fi în data de 26 iulie 2024.