Vacanța ALTFEL la Bibliotecă - atelier de creație Iulie

La Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” a avut loc prima întâlnire de lucru cu copiii înscriși la Clubul de vacanță, ediția a XI-a 2024. Într-un cadru adecvat socializării și veseliei, ne-am propus să dezvoltăm lucrul în echipă și dorința de a încerca lucruri noi. Așa că, cei mici și-au lăsat imaginația să zburde și au răspuns provocării noastre de a realiza pentru început o floare.

Pe cât de simplu a părut la început, această activitate a necesitat multă răbdare și îndemânare din partea copiilor, care au reușit cu mânuțele harnice să realizeze o amintire frumoasă la Bibliotecă!

Vacanța ALTFEL la Bibliotecă: Podcastul - atelier informativ Iulie

Podcasting-ul este privit în zilele noastre ca un mod nou, popular și distractiv de a consuma conținut. În cadrul Clubului de vacanță care se desfășoară la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” ne-am propus să aducem în atenția copiilor cum putem să realizăm un podcast la nivel profesionist și de ce echipamente avem nevoie.

Toate aceste informații au venit din partea dnei profesor Elena-Antoneta Grigoraș, o prietenă a Bibliotecii și a copiilor, care le-a prezentat cu entuziasm acest format și cum poți să-ți promovezi ideile pe diferite teme de actualitate. Succes, dragi copii și acces la podcasturi educative care să vă aducă informațiile de care aveți nevoie!

Lansare de carte de debut: „ÎNCEPUTURI” de Mihaela Radu 10 iulie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați, instituție coordonată de Consiliul Județean Galați, a organizat miercuri, 10 iulie 2024, în cadrul Bibliotecii Estivale, o ediție specială a Salonului literar Axis libri, unde s-a lansat cartea de poezie de debut a liceencei Mihaela Radu, de la Liceul Teoretic „Dunărea” Galați. În Grădina Publică, aproape 30 de tineri, liceeni sau studenți au întâmpinat cu entuziasm poezia Mihaelei Radu, invitați speciali fiind ...

... Robert Cristian Stoicescu, Cristi Banu și David Vasa, colegi, prieteni, care au prezentat impresii sau au recitat din lirica debutantei. Robert Cristian, împătimit de Dostoievski și Jung, a făcut interesante observații interdisciplinare, despre condiția artistului în mod special. În final, Mihaela Radu a lecturat din propria creație, anunțându-și și planurile de viitor.
Întâlnirea a fost moderată de bibliotecarul Adi G.Secară.

Biblioteca Estivală: Săptămâna artelor 8-12 iulie

Toată săptămâna aceasta descoperim, învățăm, desenăm și aflăm lucruri mai puțin știute din lumea artei. Vom râde, vom dansa și ne vom juca, vom afla mai multe despre pasiune, despre culori și despre pictori celebri alături de artistul plastic vizual Carmen Duțu și de prof. Miruna Cărăușu. Vă așteptăm alături de noi!

Clubul BiblioVACANȚA 3 iulie

Miercuri, 3 iulie 2024, la Filiala nr. 1 „Costache Negri” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, a avut loc deschiderea clubului BiblioVACANȚA, un eveniment plin de entuziasm și bucurie, la care au participat copii, părinți și bunici. Atmosfera a fost magică, grație talentului excepțional al micilor artiști de la Școala de Canto „Vital Music", care ne-au încântat cu interpretări minunate sub bagheta magică a profei Doina Cecoi.

Evenimentul a fost o adevărată sărbătoare a comunității, unde toți cei prezenți s-au bucurat de muzică și de socializare. Am scris cu bucurie încă o filă în povestea clubului nostru, adăugând amintiri frumoase și momente speciale la arhiva noastră de experiențe de colecție! Mulțumim tuturor celor care ne-au onorat cu prezența și au contribuit la transformarea acestei zile într-o amintire de neuitat!

Colțul de lectură: proiect educațional 1 iulie - 31 august

Filiala nr. 1 „Costache Negri” găzduiește, în perioada 01.07-31.08.2024, expoziția intitulată „Cărți interesante de citit în vacanță de vara”. Vara aduce cu ea concediile și vacanțele mult așteptate, timp de odihnă, relaxare. Vacanța e momentul când vă hotărâți să lăsați deoparte toate grijile care zumzăie în fundal, să încetiniți mecanismul, să trageți aer adânc în piept și să vă îndreptați atenția spre lucrurile care adeseori se pierd în agitația zilnică.

Este prilejul să petreceți timp alături de cei dragi, să aveți parte de aventuri și, poate mai mult decât oricând, să vă refugiați în lumea cărților.
Acasă, la plajă, în liniștea unui loc preferat pentru zilele de concediu o carte interesantă poate fi un privilegiu, un fel de eliberare și de detașarea de viața de zi cu zi și o provocare pentru a descoperi universuri imaginare, un prilej de a reflecta, de a vă amuza, de a vă pune întrebări despre voi și despre viață. Așadar, pregătiți-vă să explorați lumea cărților relaxante și să descoperiți titluri care vă vor însoți în momentele de relaxare. Vacanța ta literară începe acum!
Cărțile din cadrul expoziției pot fi regăsite în colecțiile bibliotecii, accesând link-ul: https://tinread.bvau.ro/opac.

Memoria locală a orașului Galați 5 iulie

Sub egida parteneriatului între Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Galați, la sediul C.A.R.P. din str. Domnească nr. 53 va avea loc, în data de 5 iulie, începând cu ora 10, o manifestare în cadrul căreia bibliotecari din cadrul Serviciul Referințe. Cercetare. Colecții Speciale vor susține următoarele prezentări:
• Din poveștile Eternității: Ludwig Josiek și vestita sa Fabrică de paste făinoase și biscuiți, inaugurată acum 130 de ani;
• Galați – Istorie urbană: Un „Spic” pe strada Domnească;
• Din comorile Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”: Afișe pariziene și un artist român, Hugo D’Alesi.
Prezentările promovează memoria locală a orașului Galați, respectiv popularizează documente din cadrul Colecțiilor Speciale ale Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați.

Clubul de Vacanță: Clubul Curioșilor 3 iulie

Vă invităm miercuri, 3 iulie 2024, la ora 10:00, în Grădina Publică, la Biblioteca Estivală a Bibliotecii V.A. Urechia, instituție subordonată Consiliului Județean. De ce? Pentru că deschidem CLUBUL DE VACANȚĂ – CLUBUL CURIOȘILOR 2024! Programul nostru educațional de vacanță este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani și se va desfășura în perioada 3 iulie – 31 iulie 2024, în fiecare zi de miercuri.

În „Săptămâna lecturilor de vacanță”, vom deschide programul cu o reprezentație a trupei de dans „Meb Artistic School”, sub îndrumarea instructorului Monica Bănceanu. Vor urma lecturi captivante, la care vor participa elevii Școlii Gimnaziale nr. 28, coordonați de prof. înv. primar Teliceanu Mihaela și bibliotecar Tănasă Violeta.
Vă așteptăm cu mare drag și multă nerăbdare de a ne revedea!

Biblioteca Estivală: Săptămâna lecturilor de vacanță 1-5 iulie

Despre lecturile de vacanță, despre plăcerea de a citi și despre cărți și autori vom vorbi întreaga săptămână la Biblioteca Estivală din Grădina Publică. Facem, împreună, exerciții de imaginație, creăm povești și poezii și citim din cărțile copilăriei. Noi, bibliotecarii, suntem de părere că nu există plăcere mai mare decât cititul și că o cartea este un dar al existenței.

Indiferent de gusturile literare, lectura trebuie să facă parte din viețile noastre deoarece prin intermediul ei reușim să ne lărgim perspectiva asupra lumii, ne sprijină dezvoltarea personală, ne hrăneşte spiritul și imaginaţia, ne motivează și ne încurajează întotdeauna, fiind alături de noi pe drumul vieții.

Programul de vară: Vacanța ALTFEL la bibliotecă!, ediția a XI-a Iulie-august

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați a dat startul înscrierilor pentru activitățile de vară reunite în cadrul Programului intitulat „Vacanța ALTFEL la bibliotecă!”. Venim și anul acesta cu noi provocări pentru copiii cu vârsta între 6-14 ani, care vor avea parte de experiențe, în care imaginația, creativitatea și distracția vor fi cuvintele de ordine din cadrul atelierelor.

Vă așteptăm la sediul filialei cu activități inedite intdoor și outdoor, unde cei mici să-şi petreacă timpul liber într-un mod plăcut prin joc, cunoaștere şi nu în ultimul rând, să descopere o bibliotecă modernă care vine în sprijinul publicului tânăr cu activități interesante și relaxante. Clubul de vacanță se va desfășura în perioada iulie - august, în intervalul orar 9.00 - 13.00, la sediul filialei.

Iulie 2024      

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați: Filiala Nr. 1 „Costache Negri“ (Str. Regiment 11 Siret, Galați; Clubul Liberty) și Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea“ (Str. 1 Decembrie 1918, nr. 25).

Sediul central din Str. Mihai Bravu nr. 16 este închis pentru public datorită reabilitării energetice a clădirii.

În luna iulie, Zi sanitară va fi în data de 26 iulie 2024.