Salonul literar „Axis libri” 27 octombrie

Salonul literar „Axis libri” de Joi, 27 octombrie 2022, ora 17.00, va avea loc la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, Sala Mihai Eminescu. Va fi lansată cartea de proză scurtă „Spasiba, domnule Putin!”, semnată de cunoscutul scriitor umorist Ion Manea, apărută la Editura eLiteratura din București. Invitați speciali, referenții cărții, scriitorii: Theodor PARAPIRU, Viorel DINESCU și Ghiță NAZARE. Moderatorii serii: Corina-Emanuela Dobre, manager al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați și Adi-George Secară, scriitor-bibliotecar.

Buni-COOL la Bibliotecă – club pentru seniori 27 octombrie

Cea de a treia activitate a Clubului pentru seniori „Buni-COOL la Bibliotecă” a avut loc în data de 27.10.2022, la ora 10.30, și s-a desfășurat la sediul central al Bibliotecii, în Sala „Mihai Eminescu”. A fost o întâlnire emoționantă, în pași de dans, cu multă voie bună, în cadrul căreia seniorii au avut posibilitatea, prin intermediul unui joc de team building, să se cunoască între ei și să socializeze și să propună idei noi și inedite pentru următoarele întâlniri.

Cum momentele frumoase se termină și mai frumos, sau mai dulce, având în vedere că nu există zi de naștere fără tort, la sfârșitul întrevederii noastre am avut ocazia să o sărbătorim pe una dintre senioarele noastre, pe dna Băcanu Roxana, căreia îi urăm, încă o dată, La mulți ani fericiți!
Următoarea întâlnire va avea loc în data de 9 noiembrie, la ora 10.30, și va avea ca temă „epigrama”.

Școala Europeană Danubiană „Uniți în Pace pentru Ucraina” 26 octombrie

În ziua de 26 octombrie, unul dintre evenimentele organizate de către Asociația Danubiana Galați (președinte Antoaneta Crudu) în cadrul proiectului transfrontalier Școala Europeană Danubiană „Uniți în Pace pentru Ucraina (ediția a V-a, 23 - 30 octombrie 2022), va fi găzduit de sediul central al Bibliotecii Județene „V. A. Urechia”, în Sala Mihai Eminescu.

Din programul bogat al zilei, amintim, prezentări de carte ale unor scriitori români din Republica Moldova, Ucraina și România, recitaluri de poezie și muzică, dintre invitați amintindu-i aici pe scriitorii, criticii literari, profesorii universitari, artiștii Natalia Ursu, prof. Universitatea de Stat din Ismail, Republica Ucraina, Maria Barbâ, prof. dr. Universitatea „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, Cahul, Republica Moldova, Viorica Pastică-Goraș, prof. univ. dr. docent „Prodidactica”, Chișinău, Marius Chelaru, scriitor, critic literar la „Convorbiri Literare”, Iași, Florina Zaharia, poetă, președintele Filialei Galați-Brăila a U.S.R., Cătălin Negoiță, prof. dr. Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, Areta Moșu, prof. univ. dr., președinte al Asociația Despărțământul Astra „Mihail Kogalniceanu” – Iași, Violeta Craiu, Sandu Cătinean, Sterian Vicol, Veaceslav Cușter, Iulian Pruteanu Isăcescu, Victor Cilincă, Luminița Cornea, Mihaela Dincă, pr. Ionel Rusu, A.G. Secară, Maricica Mihoianu, Irina Ichim, Paul Buță, Carmen Vasilica Nedelcu, Ionel Borșan, col(r) Didel Bădărău, col(r) Aurelian Niculescu, avocat Martiș Biatrice Olimpia ș.a.

Lumea uimitoare a slovelor 26 octombrie

Miercuri, 26 octombrie 2022, la ora 10.00, prichindeii de la Grădința „Clever Kids”, coordonați de doamnele educatoare Gina Stroie, Theodora Alexandra Pascu, Diana-Georgiana Crăciun și Carmen-Mihaela Ciocan au participat la o nouă activitate din cadrul Proiectului educațional „Lumea uimitoare a slovelor”, desfășurat de Secția Copii a Bibliotecii în anul școlar 2022/2023.

Tema zilei de astăzi a fost „Din frumusețile toamnei”. Isteți și receptivi, cei mici au răsfoit cu încântare cărțile dedicate vârstei lor și au răspuns cu bucurie și entuziasm la întrebări. La final au interpretat cântecele amuzante și au recitat poezii tematice. Participanții ,împreună cu cadrele didactice, au promis că vor reveni curând în împărăția cărților.

Primii pași în lumea Bibliotecii 21 octombrie

Elevii clasei a V-a de la Școala Gimnazială nr. 10, însoţiţi de doamna prof. Simona Bordeiu, au păşit veseli şi curioşi pe tărâmul poveştilor, luni, 24 octombrie 2022. Copiii au aflat cum se pot înscrie la Bibliotecă și cum pot obține un permis, dar și că o carte poate fi un prieten adevărat. Dragi copii, vă dorim bun venit în lumea minunată a cărţilor, căci vă așteaptă o călătorie îndelungată, ce durează toată viața!

Vizită la Bibliotecă 21 octombrie

Luni, 24 octombrie 2022, ora 9,00, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean, a primit vizita unui grup de elevi de la Școala Gimnazială „Vasile Burlui” din comuna Suceveni, coordonați de doamna director Diana Simbanu și bibliotecar Cezarina Bașa. Sub îndemnul mentorului școlii, Vasile Burlui, „Cartea este hrana mea spirituală. Nu pot trăi fără ea”, copiii au descoperit lumea minunată a cărților.

Impresionați și în același timp încântați de tot ce au văzut și auzit ei au răsfoit cu drag cărțile din colecțiile noastre, au vizitat compartimentele pentru împrumut și săli de lectură și au vizionat un documentar despre Sistemul solar. Ne-au adus în dar fructele toamnei, iar la rândul lor au plecat acasă cu câte o carte, dar din partea Bibliotecii. Vă mulțumim și vă mai așteptăm la Bibliotecă!

Proiect cultural-educațional - Lapbook-urile și Farmecul lecturii 21 octombrie

La modă sunt Lapbook-urile! De acest lucru ne-au convins elevii Școlii Gimnaziale „Grigore Moisil” Galați, care folosesc această metodă educativă și creativă pentru învățarea unor lucruri interesante pe o anumită temă. Ne-am bucurat împreună de o activitate atractivă și interactivă și vă felicităm pentru materialele realizate. Mulțumim pentru frumoasa colaborare doamnelor profesor învățământ primar Ana-Maria Olaru și Marilena-Larisa Matei, precum și dnei bibliotecar școlar Emilia-Elena Năstase.

Proiect cultural-educațional „Farmecul lecturii” 20 octombrie

În cadrul Proiectului cultural-educațional „Farmecul lecturii” ce se desfășoară la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a avut loc activitatea cu titlul „Drumul cărții”. Cartea este o comoară inestimabilă, iar drumul unei cărți până la cititor este lung. De aceea, informațiile primite de elevii clasei a IV-a C de la Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Galați sunt la fel de prețioase precum cărțile. Elevii au fost însoțiți de dna profesor învățământ primar Oana-Felicia Munteanu și dna bibliotecar școlar Emilia-Elena Năstase, cărora le mulțumim pentru participare și colaborare.

Salonul literar „Axis libri” 20 octombrie

În cadrul Salonului literar „Axis libri”, care se va desfășura joi, 20 octombrie 2022, începând cu ora 17.00, la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, Sala Mihai Eminescu, va avea loc o lectură publică și o lansare de carte semnată de GELU CIORICI-ȘIPOTE. Este vorba de volumul de poeme intitulat ALTITUDINEA 33, apărut la Editura Noduri & Semne în 2021. Invitați: Dan Vîță, Ionel Necula, Teodor Parapiru, Sterian Vicol, Viorel Dinescu, Dan Movileanu, Iulian Grigoriu. Moderatorii evenimentului vor fi Corina-Emanuela Dobre & Adi-George Secară.

Lumea uimitoare a slovelor 19 octombrie

Miercuri, 19 octombrie 2022, ora 10,00, la Compartimentului Împrumut la Domiciliu pentru Copii, din cadrul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean, s-a auzit zumzet de copii curioși și plini de energie. Astăzi ne-au bucurat cu prezența preșcolarii de la Grădinița „Elena Doamna”, coordonați de cadrele didactice Oana Enache și Elena Lemnariu.

Tema zilei a fost „Misterele Universului”. Fascinați de multitudinea cărților frumos ilustrate cu noțiuni despre Univers, copiii au decoperit lumea incredibilă a cosmosului. Blândețea și naturalețea din vocea doamnei educatoare le-a captivat atenția celor mici cu lectura „Misterele cerului înstelat” de Kay Barnham. Rebusul săptămânii aflat pe panoul expozițional din cadrul secției, care poate fi completat oricând de către cititorii noștri, i-a antrenat pe copii în descifrarea cuvintelor cheie. La final, micuții ne-au mulțumit prin două cântecele vesele și antrenante și au promis că vor reveni curând.

Proiect cultural-educațional „Culorile Toamnei” 19 octombrie

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” s-a revărsat „cornul abundenței” cu dovlecei, struguri, vinete, pere, într-un „regal al toamnei” în care protagoniști au fost elevii claselor a II-a și a III-a de la Școala Gimnazială nr. 33 Galați, costumați în bogățiile acestui minunat anotimp. Felicitări pentru momentele emoționante atât elevilor, cât și dnelor profesor învățământ primar Daniela Bușilă, Viorica Titire și dnei bibliotecar școlar Nicoleta Marin!

Tracy Chevalier (19.10. 1962) - 60 de ani de la naștere 19 octombrie

Scriitoarea Tracy Chevalier, autoarea unor romane remarcabile și care a reușit cu grație să ajungă la inimile cititorilor, a fost aniversată la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” prin expoziția de documente ce-i poartă semnătura. Lansăm cititorilor invitația și recomandarea de a ne vizita pentru a descoperi și alte titluri din literatura universală care să le aducă bucurie și liniște în suflet.

Mihail Sebastian (18.10. 1907 – 29.05. 1945) - 115 ani de la naștere 18 octombrie

Această plimbare între viață și imaginație, această colaborare a visului și a faptului ireal mi se pare cea mai frumoasă voluptate a scrisului.” (Mihail Sebastian)
Trecem prin viață și vrem să ne bucurăm de lucrurile care ne induc starea de bine. Cărțile sunt cele care ne definesc și ne reamintesc că nu suntem singuri. Scriitorul Mihail Sebastian a știut să aștearnă cel mai bine poveștile de viață în sute de articole, romane și piese de teatru. În memoria scriitorului, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a organizat o expoziție cu operele care l-au consacrat pe Mihail Sebastian, aniversând astfel cei 115 ani de la nașterea scriitorului.

Ludic Mun – Indulge in freedom of expresion 14 octombrie

Vineri, 14 octombrie 2022, la ora 17.00, în Sala „Mihai Eminescu” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați se va desfășura festivitatea de deschidere a evenimentului Ludic Model United Nation, o dezbatere în limba engleză pe subiecte de importanță globală precum: siguranța pe Internet, schimbările climatice și xenofobia. Activitatea este dedicată elevilor de clasa a VII-a și a VIII-a.

Ludic Mun reprezintă singura simulare, la nivel național, dedicată elevilor de gimnaziu, care le va îmbunătăți capacitatea de negociere și dezbatere pentru MUN-urile clasice. Activitățile se vor desfășura la Școala Gimnazială nr. 29 Galați. Parteneri ai evenimentului: Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, Școala Gimnazială nr. 29 Galați, Librăriile Elybris, Centrul „Europe Direct” Galați, Artelier, Royal Pizza și Cofetăria Andra Exclusiv.

Salonul literar „Axis libri” 13 octombrie

Joi, 13 octombrie, orele 17,00, va începe noua ediție a Salonului literar „Axis libri”, sezonul toamnă/iarnă 2022. Va fi o seară specială, dedicată scriitorilor și jurnaliștilor Daniela Gumann și Constantin Gumann, care își vor lansa sau vor prezenta câteva dintre cele mai noi cărți ale domniilor lor: „Ecoul stelelor”, Ediția a II-a, poezie, Editura PIM, Iași, 2020; „Crăciunul care mi-a schimbat viața”, roman, Editura PIM, Iași, 2019; „Florile cireșului tânăr”, poezie, Editura TIMPUL, Iași, 2017, cărți ale doamnei Daniela Gumann, respectiv „Perechea Alfa”, Editura Detectiv Literar – 2022; „Evadarea mea din comunism”, Editura Pim, Iași - 2018; „Cartea luminii”, Editura Pim, Iași 2019 (carte interzisă în 1947), semnate de Constantin Gumann.

Invitați speciali: criticul și istoricul literar Virginia Dimofte-Chiriac și conf. univ. dr. Cătălin Negoiță - Director executiv al Direcției pentru Cultură Galați. Un moment special va fi cel al recitalului actorului Lică Dănilă. Pe lângă „convorbirile literare”, va fi și un vernisaj al expoziției de metaloplastie (icoane și alte lucrări de artă) realizate de Constantin Gumann.
Joi, 13 octombrie, orele 17,00, în Sala Eminescu a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, vă așteptăm cu drag, împreună cu moderatorii Corina-Emanuela Dobre, managerul instituției județene, și scriitorul și criticul literar Adi-George Secară.

Buni-COOL la Bibliotecă – club pentru seniori 13 octombrie

Biblioteca Judeteană „V.A. Urechia” desfășoară, cu sprijinul Consiliului Județean Galați, un proiect de suflet pentru seniorii gălățeni care doresc să-și petreacă timpul liber într-un mod inedit, împărtășind unii altora din experiențele și trăirile lor și participând la diverse activități recreative și distractive.

Prima activitatea a proiectului „Buni-COOL la Bibliotecă” a avut loc în data de 13.10.2022, la ora 10.30, urmare a unui parteneriat încheiat cu Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță”, și a constat în vizitarea Grădinii Botanice și a expozițiilor tematice din cadrul muzeului, sub îndrumarea unui muzeograf care le-a povestit seniorilor despre specificul fiecărui element. Le mulțumim tuturor pentru participare și implicare și îi așteptăm cu drag și la celelalte activități ale proiectului nostru.

Lumea uimitoare a slovelor 12 octombrie

Miercuri, 12 octombrie 2022, la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean, a avut loc deschiderea Proiectului educațional pentru copii „Lumea uimitoare a slovelor. Protagoniștii întâlnirii de astăzi au fost elevii clasei pregătitoare de la Școala primară „Nanny”, coordonați de prof. înv. primar Ciocan Anișoara-Mihaela. Tema zilei a fost „Toamna”. Micuții au descoperit cărțile din colecțiile Compartimentului Împrumut la Domiciliu pentru Copii, pe care le-au răsfoit cu interes, au ascultat scurte povești despre toamnă, despre alfabet și despre numere, au primit informații despre condițiile de înscriere la bibliotecă și au promis că vor reveni cu părinții pentru a împrumuta cărți.

Proiect educațional „Lumea uimitoare a slovelor” 12 octombrie

Prin proiectul educațional „Lumea uimitoare a slovelor familiarizează pe copii cu cartea, cu facilitățile oferite de Bibliotecă, să-i implicăm în lumea fascinantă a poveștilor și să-i atragem ca viitori utilizatori ai Bibliotecii. Prin lecturarea poveștilor în cadrul Compartimentului Împrumut la Domiciliu pentru Copii, ne dorim să le dezvoltăm celor mici imaginația și creativitatea, să le îmbogățim vocabularul și să le dezvoltăm abilitățile de comunicare. Întâlnirile din cadrul proiectului vor avea loc în fiecare săptămână, miercurea, între orele 10:00-11:00, cu maximum 30 preșcolari/școlari din instituțiile partenere din proiect, pentru a derula o oră de lectură în cadrul Compartimentului Împrumut la Domiciliu pentru Copii.

Zaharia Stancu (07.10.1902 – 05.12. 1974) - 120 de ani de la naștere 7 octombrie

Scriitorul român Zaharia Stancu a fost un creator aparte, cu o personalitate puternică și cu o considerabilă influență asupra vieții noastre, chiar și în prezent. În colecția de documente din cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, cititorii au prilejul să redescopere simplitatea scriitoricească, atât în poezie, cât și în proză, a scriitorului. Vă așteptăm la bibliotecă cu noi recomandări de lectură din acest domeniu.

Proiect cultural-educațional „Zbor prin lumea cărților” 5 octombrie

Pinguinul Apolodor și-a găsit noi prieteni la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”! Elevii clasei a V-a C de la Școala Gimnazială „Miron Costin” Galați au hotărât să pornească într-o călătorie, urmând traseul interesant și plin de peripeții al pinguinului Apolodor către frații lui, cu ajutorul machetelor și planșelor realizate. Felicitări elevilor, dnei profesor Marinela Modiga și dnei bibliotecar Luminița Sosai pentru minunata activitate!

Noaptea în Bibliotecă, la Galați 1 octombrie

Consiliul Județean și Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” organizează sâmbătă, 1 octombrie, în intervalul orar 17:00 - 1:00, evenimentul „Noaptea în Bibliotecă, la Galați”, cu acțiuni dintre cele mai diverse și atractive. În acest an, manifestările se vor desfășura la sediul central al Bibliotecii, în str. Mihai Bravu, nr. 16. Subliniem că serviciile pentru public și înscrierea utilizatorilor vor fi asigurate în data de 1 octombrie 2022, pe toată durata evenimentului. Și anul acesta evenimentul „Noaptea în Bibliotecă, la Galați” s-a alăturat Campaniei tradiționale de activare nocturnă a bibliotecilor „Nocturna Bibliotecilor 2022”, inițiată de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

Recital de chitară 1 octombrie

Cineva spunea: „Cu muzica potrivită, fie uiți totul, fie îți amintești totul”, așa că noi, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” ne dorim ca publicul participant la evenimentul „Noaptea în Bibliotecă, la Galați” să uite măcar pentru un moment de toate grijile cotidiene și să-ți amintească numai bucuriile și clipele frumoase. Pentru asta, elevii de la Școala de Muzică Andante Art Center, majoritatea copii din mediul rural gălățean, vin împreună cu îndrumătorul lor, prof. Sandu Șuierică, să susțină un recital la chitară care să vă poarte prin cele mai faine amintiri ale dvs. Vă așteptăm așadar sâmbătă, 01 octombrie, ora 17 să cântați și să vă bucurați alături de noi, la sediul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, pe strada Mihai Bravu nr. 16 din Galați. Promitem că va fi o seara de poveste… și de povestit!

Ucraina unește inimi - Moment multicultural România Ucraina 1 octombrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” împreună cu Asociația Salvați Copiii, au pregătit pentru evenimentul „Noaptea în Bibliotecă, la Galați”, un moment sensibil, de exprimare a emoțiilor, culturii și tradițiilor românești și ucrainene cum altfel decât prin dans… Copiii refugiaților ucraineni împreună cu elevii Școlii de dans Just Elitte Dance, coordonați de doamna prof. Geanina Sion vor susține începând cu ora 18:45 un moment de dans tradițional, cu scopul de a arăta tuturor că muzica, iubirea, prietenia trec dincolo de barierele limbii și că uneori cele mai grele momente din viață pot duce la cele mai trainice și frumoase relații atât între oameni cât și între popoare.
Vă invităm să le fiți alături și în semn de solidaritate pentru refugiații din Ucraina, să lăsați mesaje de încurajare la panoul Ucraina unește inimi, special amenajat cu ocazia acestui moment.

La Biblioteca Județeană vor cânta greierii… literari 1 octombrie

Doina Ruști se întoarce la Galați, în vizită la conu’ și maestrul Urechia, pentru a-și lansa cea mai nouă și cea mai de succes carte din ultimul timp, „Ciudățenii amoroase din Bucureștiul fanariot”, unde un capitol este dedicat… greierilor din Lipscani! Doina Ruști va prezenta și cea mai nouă colecție a Editurii Litera, „Biblioteca de proză contemporană”, dedicată scriitorilor (încă) tineri (dar nu numai!), invitați speciali fiind Florin Spătaru, care-și va lansa romanul „Greier de topaz” și Andrei Velea, cu o avanpremieră editorială, „a.normal”, care ne va arăta cum va fi Galațiul peste fix 10 ani! Despre astfel de „ciudățenii”, dar și despre o îmblânzire de licurici va vorbi și scriitoarea Cătălina Steriu. Moderator: scriitorul și criticul A.G. Secară! În Grădina Bibliotecii, de la orele 19.00!

Expoziție „Teatrul, toamna” 1-14 octombrie

În perioada 01-14 octombrie, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, găzduiește expoziția de tablouri acrilice intitulată „Teatrul, toamna”, realizate de artista gălățeană Gabriela Badea. Vernisajul va avea loc în data de 1 octombrie la ora 18:00, în cadrul evenimentului „Noaptea în Bibliotecă, la Galați”, în Sala „Mihai Eminescu”. Fascinația teatrului și frumusețea toamnei au fost transpuse în minunate opere acrilice de către talentata artistă. Iubitorii de artă și de frumos sunt așteptați să admire anotimpul toamnei surprins în mai multe ipostaze și să experimenteze emoțiile ei prin intermediul minunatelor combinații coloristice.

Clubul Seniorilor 1 octombrie

În cadrul evenimentului „Noaptea în Bibliotecă, la Galați” se va lansa, în premieră, „Clubul Seniorilor”. Activitățile clubului se vor desfășura de două ori pe lună în sala Centrului de Excelență situat la etajul 1 al sediului central. Prin activitățile organizate în cadrul acestui club ne dorim să contribuim la integrarea socială a persoanelor vârstnice, la întărirea relațiilor interumane, să-i ajutăm să depășească sentimentele de anxietate și să îi facem să se simtă parte dintr-o comunitate cu interese comune. „Nu ne oprim din joacă atunci când îmbătrânim, ci îmbătrânim atunci când încetăm să ne mai jucăm” George Bernard Shaw.

Gala Voluntarilor 1 octombrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, își numără bobocii în cadrul „Galei Voluntarilor”. După o vară întreagă în care voluntarii noștri și-au îndeplinit cu sârguință activitățile în care au fost implicați, a venit și finalul fabulos al „Cafenelei Culturale”, final ce va avea loc cu ocazia evenimentului „Noaptea în Bibliotecă, la Galați” și care se va desfășura, cu începere de la ora 20.00, în curtea Bibliotecii. Voluntarii vor primi certificatele de voluntariat și vor fi premiați. După premiere, toți voluntarii sunt invitați la party, atmosfera fiind întreținută de DJ AVAS. George Constantinescu, participant „Next Star” 2021 și fost voluntar al Bibliotecii, va susține un scurt moment artistic. Vă mulțumim, dragii noștri voluntari, pentru implicarea de care ați dat dovadă și vă dorim succes pe viitor!

Escape Room 1 octombrie

Sâmbătă, 1 octombrie, la ora 19:00, în cadrul evenimentului „Noaptea în Bibliotecă, la Galați”, voluntarii vor fi transportați înapoi în timp prin intermediul activității Escape Room. Împreună cu Duiliu Zamfirescu și delegații Franței, Marii Britanii, Italiei și Rusiei, ei vor încerca să evadeze din clădirea Comisiunii Europene a Dunării și să părăsească orașul înainte de a fi capturați. Iahtul Comisiunii, Carolus Primus, este gata de plecare! Vor reuși să evadeze eroii noștri? Îi așteptăm în anul 1916, la Escape Room, cu o selecție de enigme, puzzles și surprize dulci.

În pași de dans la Bibliotecă 1 octombrie

O nouă întâlnire cu membrii Clubului „Meb Artistic School” și cu „Micii trubaduri”, coordonați de instructor Monica Bănceanu și profesor Cătălin Fălcaru, va avea loc sâmbătă, 1 octombrie, la ora 17.15, în cadrul evenimentului „Noaptea în Bibliotecă, la Galați”. Momentul artistic va avea loc în curtea Bibliotecii, unde vă așteptăm să cântați și să dansați împreună cu noi!

Șezătoarea veseliei și lucrului făcut cu răbdare 1 octombrie

Unite de aceeași pasiune de a transmite și promova portul popular românesc, inimoasele membre ale grupului ”Altițe de Galați” vor fi prezente sâmbătă, 1 octombrie 2022, începând cu ora 18,30, în Sala de lectură „Paul Păltănea”, la o șezătoarea a veseliei și lucrului făcut cu răbdare, dăruire și bun gust. Evenimentul va avea loc în cadrul programului „Noaptea în Bibliotecă, la Galați” desfășurat și anul acesta de Consiliul Județean Galați și Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”. Ne bucurăm să vă fim gazde și vă așteptam cu drag!

Hai să-ți citesc o poveste de seară! 1 octombrie

Dragi copii, vă invităm sâmbătă, 1 octombrie, la ora 18.00, la ediția specială, de seară, a Atelierului de Lectură care se va desfășura în sala Multimedia ca parte a evenimentului „Noaptea în Bibliotecă, la Galați”. Vor fi multă veselie, zâmbete, joacă și conectare, dar mai ales drag de carte și tot ce poartă bun cu ea lectura. Hai și tu!

Lansări de carte în Sala Eminescu 1 octombrie

De la orele 21.00, Valentin Ajder și invitații săi speciali, scriitorii și cărturarii de la Editura Eikon București, își vor încânta cititorii cu noi apariții de carte, prozatorul gălățean Ioan Gh. Tofan fiind omagiat cu ocazia împlinirii unei frumoase vârste, pentru care îi urăm multă sănătate și putere de muncă! Prozatoarea și poeta A.T. Branca își va lansa cea mai nouă carte, „Tandem cu umbrele”, invitat special fiind scriitorul și filosoful Vianu Mureșan.
Spiritul Eikon, din nou la Galați, în Sala Eminescu a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”!

Octombrie la Bibliotecă      

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați atât la Sediul central (Str. Mihai Bravu nr. 16) cât și la filiale: Filiala Nr. 1 „Costache Negri“ (Str. Regiment 11 Siret, Galați; Clubul Sidex «Arcelor Mittal») și Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea“ (Str. 1 Decembrie 1918, nr. 25).

În luna octombrie, Zi sanitară va fi în data de 28 octombrie 2022.
Vă invităm la o rememorare a evenimentelor din luna anterioară prin afișele create de noi.

Mulțumim că veniți la Bibliotecă!