Salonul Literar „Axis Libri” 27 februarie

Joi, 27 februarie, ora 17:00, la Salonul „Axis Libri” al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, va fi un medalion al poetei Luminița Potîrniche, cu lectură publică și prezentarea reeditărilor cărților domniei sale, „Dumitru Chicuș 30” și „Bu-hu-hu din noaptea iubirilor moarte”, apărute în luna decembrie 2019. Moderatori vor fi: Corina-Emanuela Dobre, managerul bibliotecii; Geta Eftimie, director adjunct și A.G. Secară, cronicar literar.

Alexandru D. Xenopol - 100 de ani de la moarte 27 februarie

Câte nu ne învaţă Istoria românilor lui A. D. Xenopol! Asiduitatea şi profunzimea analizei cunoscutului academician în explicarea evenimentelor istorice, fac mai plăcută și mai fascinantă lectura unui tratat de istorie. Publicul larg are prilejul să cunoască istoria acelor vremuri cu ajutorul acestor documente memorabile, expuse la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, care în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” vă invită la lectură.

Cartea, prietena oricărui copil 27 februarie

Preșcolarii grupei mari de la Grădinița cu Program Prelungit ,,Arlechino”, coordonați de doamna educatoare Mitu Mihaela, au pătruns în lumea poveștilor și personajelor preferate, la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”. Copiii au dat frâu liber imaginației și au realizat cele mai frumoase desene.

Alexa Visarion își lansează volumul „Cealaltă scenă” la Galați, la 50 de ani de activitate artistică 26 februarie

Foaierul Teatrului Dramatic „Fani Tardini” va găzdui miercuri, 26 februarie 2020, de la ora 17:00, un eveniment special: lansarea volumului „CEALALTĂ SCENĂ”, de Alexa Visarion. Evenimentul va avea loc în prezența autorului. Regizor, profesor universitar doctor, coordonator de lucrări de doctorat și, totodată, om de litere, maestrul Alexa Visarion împlinește în acest an 50 de ani de activitate artistică, iar apariția volumului „CEALALTĂ SCENĂ”, semnat de domnia sa, marchează acest moment important al unei cariere prodigioase. Evenimentul de lansare a cărții la Galați va fi moderat de Tamara Constantinescu, actriță a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, și va include și o sesiune de autografe, precum și proiecția „VOCILE TEATRULUI MODERN – ALEXA VISARION”, un dialog cu teatrologul George Banu realizat la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Lansarea de carte va fi urmată de o sesiune de discuții cu Alexa Visarion. Întâlnirea va fi deschisă actorilor, studenților Facultății de Arte, elevilor Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin” și publicului larg. În cadrul acestei întâlniri, maestrul va susține un discurs interactiv despre „Personajul și întruchiparea creatoare”. Intrarea va fi liberă. Exemplare ale volumului „CEALALTĂ SCENĂ”, de Alexa Visarion, vor putea fi cumpărate din Foaierul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, în timpul lansării de carte. Evenimentul este organizat de Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și Facultatea de Arte a Universității „Dunărea de Jos”.

Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români 26 februarie

Iubirea, o temă vastă și complexă, prezentată în programul de citate, poezii și prezentări power point, de elevii claselor a IX-a și a X-a de la Liceul Tehnologic ,,Radu Negru”. Activitatea care a animat atmosfera și unde iubirea a fost expusă ca temă literară atât în literatura română, cât și cea universală, s-a desfășurat la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” și a fost coordonată de doamna profesor Marin Dana-Lavinia.

Victor Hugo – 218 ani de la naștere 26 februarie

Scriitor romantic, a fost pair al Franţei din 1845, senator al Parisului şi membru al Academiei Franceze din 1841. Printre operele sale cele mai cunoscute se numără „Mizerabilii” (1882) şi „Notre-Dame de Paris” (1831). Victor Hugo s-a aflat în fruntea curentului literar romantic cu piesa sa „Cromwell” şi cu drama „Hernani”. A militat pentru cauze sociale printre care eliminarea pedepsei capitale. Pentru a descoperi mai multe informații, filiala nr. 4 ”Grigore Vieru”, vă așteaptă la sediul său din incinta garii CFR Galați.

Joc și joacă în lumea cărților! 26 februarie

Veselie, povești și voie bună în lumea cărților! Așa am început o nouă zi la bibliotecă, în prezența preșcolarilor din Grupa Steluțelor, de la Grădinița cu Program Prelungit ,,Arlechino”. Activitatea a avut loc la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” și a fost coordonată de doamna Orban Andreea.

Karl Friedrich May – 178 de ani de la naștere 25 februarie

Karl Friedrich May (n. 25 februarie 1842 - d. 30 martie 1912) a fost unul dintre scriitorii germani cei mai productivi şi mai citiţi, fiind cunoscut pentru romanele sale de aventuri. Mai cunoscute sunt romanele sale cu povestiri de călătorie din orient sau de pe pe teritoriul SUA şi al Mexicului. O mare parte din operele sale au fost ecranizate, sau adaptate pentru piese de teatru. Vă invităm la filiala nr. 4 ”Grigore Vieru” pentru a răsfoi cărțile preferate din colecția bibliotecii.

Wilhelm Grimm – 234 de ani de la naștere 24 februarie

A fost odată ca niciodată un ținut al basmelor ale cărui personaje fermecătoare ne-au vrăjit tuturor copilăria... Prichindeii de la Grădinița Step by Step au fost și ei vrăjiți de basmele fraților Grimm, dând viață personajelor din basmul Scufița Roșie la Filiala nr. 4 ”Grigore Vieru”. Micuții au fost îndrumați de doamnele educatoare Buruiană Iuliana, Melinte Andreea-Iulia și Niculescu Claudia.

Naivitatea costă! 24 februarie

Fenomenul cyberbullying este un fenomen de actualitate și de interes pentru elevii Liceului Tehnologic ,,Aurel Vlaicu”. Coordonați de doamna profesor Neghină Maricica, doamna bibliotecar Catan Cătălina și doamna psiholog Soltan Andreea, elevii au primit informații despre cum poate fi combătut acest fenomen întâlnit destul de des în mediul școlar. Activitatea s-a desfășurat la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”.

Ziua Internațională a Limbii Materne 21 februarie

Limba maternă și cultura sunt două componente esențiale în procesul de definire a unei națiuni. Avem prilejul să acordăm o importanță deosebită acestei zile și să sărbătorim așa cum se cuvine diversitatea culturală. Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” vă invită să descoperiți noi culturi, valori și tradiții în expoziția de documente situată la sediul filialei.

Colocviile Constructorilor de Nave 21 februarie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, Asociaţia ANCONAV Galaţi şi Asociaţia Generală a Inginerilor Români, Filiala Galaţi (AGIR) vă invită vineri, 21 februarie, ora 16:00, la cea de-a 80-a întâlnire a specialiștilor din industria navală română, desfășurată lunar, în cadrul Colocviilor Constructorilor de Nave. Cel de-al zecelea an al proiectului Colocviile Constructorilor de Nave începe cu lansarea cărții ”Stări limită și colapsul progresiv la încovoierea longitudinală a navei”, apărută la editura AGIR, în 2018, coordonată de prof. univ. Mircea Modiga (Universitatea Dunărea de Jos, membru corespondent al Academiei de Științe Tehnice-ASTR). Lucrarea va fi prezentată de prof. univ. Liviu Stoicescu, membru ASTR. În partea a doua a colocviului, dr. ing. Jean Sever Popovici va arunca o privire în viitor, pentru a înțelege încotro se îndreaptă piața construcțiilor navale noi în următorii 20 de ani, ținând seama de toți factorii care ar putea-o influența: activitățile economice majore (marfa), care determină tipul navelor, situațiile geopolitice, vârsta navelor existente etc. Întâlnirea va avea loc, la sediul central al bibliotecii, în sala de lectură ”Mihai Eminescu”. Sponsorul activității este Bureau Veritas Galați.

Salonul Literar „Axis Libri” 20 februarie

În cadrul ediţiei de Salon literar-cultural de la Biblioteca Judeţană V.A. Urechia Galaţi din ziua de joi, 20 februarie 2020, de la ora 17.00, din Sala „Mihai Eminescu”, vă invităm la lansarea cărţii de poezie „Iubire diafană”, autor Victor Marola. Invitaţi: conf. dr. Cristian Sandache (Universitatea Dunărea de Jos Galaţi), prof. Ana Barbu, membru al Cenaclului Psalm Galaţi, scriitorul Valerian Ciobanu, scriitoarea Cezarina Adamescu și eseista Costina Sava. Vor modera: Corina-Emanuela Dobre, managerul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” și Geta Eftimie, director adjunct.

Valentine`s Day vs Dragobete 20 februarie

Iubirea din perspectivă occidentală, dar și autohtonă, o activitate interactivă, sărbătorită la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”, de elevii Liceului Tehnologic ,,Carol I”, coordonați de dnele profesor Mihaela Galu și Anca-Ramona Stratulat. Felicitări tuturor.

Code Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice februarie

La Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”, membrii echipei Hyper Coders continuă să învețe limbajele de programare. Succes și concentrare maximă!

Spațiul cosmic – expoziție 19 februarie

„Spațiul cosmic” - sintagma care a fascinat mereu și a stimulat inteligența și imaginația umană. Vă invităm să pătrundeți în tainele astronomiei la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”. Pasionații acestui domeniu sunt așteptați la sediul filialei să descopere documente de profil cu informații utile și interesante.

Constantin Brâncuși – 144 de ani de la naștere 19 februarie

„Aș vrea ca lucrările mele să se ridice în parcuri și grădini publice, ca să se joace copiii peste ele, cum s-ar fi jucat peste pietre și monumente născute din pământ”, așa spunea odinioară sculptorul Constantin Brâncuși, cel care avea să „răstoarne” lumea prin mesajele operei sale. Ne bucurăm de viziunea cunoscutului sculptor și de operele domniei sale, aniversând cei 144 de ani de la nașterea sa, prin expoziția de documente situată la sediul Filialei nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”.

Cultură și tradiție - expoziție 18 februarie

Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” invită cititorii pe meleaguri elene. Expoziția de documente cu privire la cultura și tradiția poporului elen poate fi admirată la sediul filialei, în săptămâna 17-21 februarie. Vă așteptăm cu drag!

Cetăți medievale - expoziție 18 februarie

Elevii clasei a IV-a A de la Liceul Teoretic ,,Mircea Eliade”, îndrumați de doamna profesor Dumitru Cornelia au realizat o expoziție de lucrări în miniatură, reprezentând cetăți medievale cunoscute de elevi. Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” vă prezintă aceste lucrări însoțite de felicitările noastre pentru acești elevi minunați și talentați.

Cu pași mici pe urmele marilor scriitori 18 februarie

Ne strecurăm tiptil în lumea minunată a povestirilor scriitorului Emil Gârleanu, alături de elevii Liceului Teoretic ,,Mircea Eliade”, care ne-au invitat ,,în lumea celor care nu cuvântă”. Filiala nr. 2 ,, ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” a avut onoarea să participe la această activitate de poveste, coordonată de dna profesor Dumitru Cornelia.

Club de Caligrafie „SCRIPTA MANENT” - Scrisul rămâne 17 februarie

Începând cu data de 17 februarie 2020 se deschid porțile Clubului de Caligrafie. Filiala nr. 1 „Costache Negri” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă invită să exersați noi modalități de a scrie de mână. Vreți să vă jucați cu literele și cu penițele? Vrei să adăugați elemente de hand made la afacerea voastră? Sau pur și simplu vreți să vă îmbunătățiți scrisul? Cei interesați, indiferent de vârstă, în căutare de noi experimente și cu dorința de a petrece timp de calitate în compania „uneltelor” de scris și desenat, sunt rugați să sune la 0336.10.20.37 sau 0737.042.201 pentru detalii și înscriere.

Speranțe pentru vârsta a III-a 16 martie

Astăzi, 18 februarie 2020, bunicii și bunicuțele de la Centrul multifuncțional de servicii sociale „Speranțe pentru vârsta a III-a” au depănat amintiri și s-au simțit bine, pe ritmuri de muzică lăutărească veche, interpretată de Maria Tănase și Ioana Radu. Întâlnirea a avut loc în cadrul proiectului „Promovarea serviciilor oferite de Compartimentul Multimedia”, desfășurat de Compartimentul Multimedia din cadrul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” în colaborare cu Centrul multifuncțional de servicii sociale „Speranțe pentru vârsta a III-a”.

Geta Mocanu – 60 de ani de la naștere 15 februarie

Printre poeții gălățeni aniversați la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” se numără și dna Geta Mocanu. Atât copii, cât și adulți, pot descoperi în expoziția de documente amplasată la sediul filialei, poeziile copilăriei de altădată. Vă așteptăm cu drag și vă invităm la lectură!

Grigore Vieru – 85 de ani de la naștere 14 februarie

„Dintre toate religiile cea mai frumoasă este mama”. Nu există om pe fața pământului să nu fi citit poeziile lui Grigore Vieru. Poetul a scris despre mamă, patrie, grai, iubire și copilărie, aducând poezia la rang de capodoperă literară. Iubitorii poeziilor poetului basarabean sunt invitați la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”, să vizioneze expoziția de documente semnate de Grigore Vieru, cel care va rămâne veșnic în amintirea noastră.

Be my Valentine 14 februarie

Dacă săgeata lui Cupidon nu a ajuns încă la cititorii bibliotecii, cu siguranță expoziția de felicitări create de elevii Școlii Gimnaziale ,,Grigore Moisil” va aduce bucurie și speranță în suflet, tuturor utilizatorilor care trec pragul Filialei nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”. La realizarea lucrărilor elevii au fost coordonați de dnele profesor: Emandache Ionela-Cătălina, Frunză Camelia-Raluca, Minciu Viorica, Spînachi Liliana și doamna bibliotecar Năstase Emilia-Elena.

O altfel de întâlnire 14 februarie

În data de 14 februarie 2020, la ora 15:00, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” împreună cu Asociația „Tinerii și viitorul” organizează „O altfel de întâlnire”, eveniment interactiv pentru cei îndrăgostiți. Marcăm astfel luna iubirii în bibliotecă „un univers ce conține mii de universuri”. La Mulți Ani de Ziua Internațională a iubitorilor de biblioteci și de Ziua Îndrăgostiților.

Grigore Vieru - 85 de ani de la nastere 14 februarie

Filiala nr. 4 ”Grigore Vieru”, care cu cinste și mândrie poartă numele distinsului poet, a fost gazda unui emoționant moment de omagiere a operei sale, alături de un grup de elevi ai Colegiului Național ”Costache Negri”, coordonați de dna. prof. Elvira Alexandrescu. La acest eveniment au participat dna. Director Corina Dobre și moderator Andrei Parapiru.

24 februarie - Ziua iubirii 14 februarie

”Dragostea este zarea liberă si largă, unde sufletul poate sa-și întindă aripile.” - Charles Wagner. La Filiala nr. 4 ”Grigore Vieru”, iubirea este omagiată printr-o frumoasă expoziție de carte din colectiile bibliotecii.

Salon Literar „Axis Libri” 13 februarie

În cadrul ediţiei de salon literar-cultural din ziua de joi, 13 februarie 2020, de la orele 17.00, din Sala Mihai Eminescu, vă invităm la lansarea cărţii de poezie „În sălaş de liturghie”, autor Maria Weishaupt Sarău. Invitat special: scriitorul, jurnalistul şi sociologul Ion Manea. Vor modera managerul Bibliotecii „V.A. Urechia”, Corina Emanuela Dobre și scriitorul şi cronicarul literar A.G. Secară. Programul muzical artistic va fi susţinut de elevii Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin”, clasa de clarinet, prof. Gheorghe Constantinescu.

Grigore Hagiu – 35 de ani de la moarte 13 februarie

Grigore Hagiu a fost un creator de veritabile simfonii poematice, și totodată se numără printre cei care au uimit generații întregi de iubitori de poezie. În semn de prețuire pentru întreaga activitate literară, anul acesta aducem un pios omagiu poetului Grigore Hagiu la împlinirea celor 35 de ani de la moarte, și vă invităm la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” să descoperiți frumusețea poeziei românești.

FANTEZII LITERARE - Atelierele de scriere creativă 12 februarie

Dacă sunteţi doritori să vă provocaţi imaginaţia şi să vă antrenaţi creativitatea prin scris, vă aşteptăm într-un spaţiu primitor, Filiala nr. 1 „Costache Negri" a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”. Aici vom experimenta „arta de a născoci poveşti”, descoperind împreună tehnici eficiente de scriere narativă. La ateliere pot participa elevi cu vârste cuprinse între 13 şi 19 ani, iar întâlnirile vor avea loc bilunar la sediul filialei, în perioada februarie-iunie 2020. Atelierele se axează pe realizarea de texte literare, cu tematică la alegere. Creaţiile rezultate în cadrul activităţilor vor participa la Concursul național de proză scurtă „FANTEZII LITERARE”, ediţia I, 2020, organizat de Biblioteca Judeţeană «Panait Istrati» Brăila. Înscrierile se fac începând cu data de 12 februarie, până pe 20 februarie a.c. Prima întâlnire va fi în data de 28 februarie 2020, la ora 14:00. Cei interesaţi sunt rugați să sune la nr. de tel: 0336.10.20.37 sau 0737.042.201 sau email: vfiliala1@yahoo.ro pentru detalii și înscriere. Vă aşteptăm cu drag!

Întâlnirea membrilor Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România 12 februarie

Miercuri, 12 februarie 2020, la ora 16:30, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” organizează, în parteneriat cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Filiala Galați, întâlnirea cu tema „30 de ani de presă liberă, la Galați. Responsabilitate. Respect. Asumare”. Membrii Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România sunt așteptați la întâlnirea ce va avea loc în sala de lectură Mihai Eminescu, la etajul I din sediul central.

Reuniune de consens - CAF 11 februarie

Luni, 11 februarie 2020, ora 14:00, în sala Mihai Eminescu a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, a avut loc reuniunea de consens a grupului de autoevaluare CAF din cadrul proiectului „Capacitate administrativă ridicată prin investiții integrate și complementare - CARIC” al Consiliului Județean Galați. Sub îndrumarea domnului Adrian Bădila – expert CAF, s-au discutat și analizat opiniile evaluatorilor, rezultate în urma evaluării individuale, desfășurată de fiecare membru al grupului în perioada 3 - 7 februarie a.c.

Promovarea serviciilor oferite de Compartimentul Multimedia 11 martie

Compartimentul Multimedia din cadrul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” în colaborare cu Centrul multifuncțional de servicii sociale „Speranțe pentru vârsta a III-a” Galați a desfășurat marți, 11 februarie 2020 o nouă sesiune de vizionare film, în cadrul proiectului „Promovarea serviciilor oferite de Compartimentul Multimedia”.

Otilia Cazimir - 126 de ani de la naștere 10 februarie

Supranumită și poeta sufletelor simple, Otilia Cazimir este cunoscută ca autoare de versuri pentru copii. Elevii de la Agenția de servicii sociale și comunitare ”Alternativa”, împreună cu prof. psiholog Secobeanu Mărioara, au dat viață personajelor din poeziile sale.

John Grisham – 65 de ani de la naştere 8 februarie

„Trăieşte-ți viaţa astăzi, nu mâine şi cu siguranţă nu ieri”. Reflectăm la cele afirmate de scriitorul John Grisham și ne trăim viața frumos, în armonie cu lecturarea celor mai bune cărți semnate de cunoscutul romancier. La împlinirea celor 65 de ani de la naștere, Filiala nr.2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” vă invită la un popas expozițional ce cuprinde adevărate bestseller-uri ale autorului, care cu siguranță va aduce buna dispoziție tuturor cititorilor filialei.

Protecție împotriva violenței 7 februarie

În cadrul Proiectului educațional „Lectura este o formă a fericirii”, elevii Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” au dezbătut o temă de interes, cu multe întrebări și răspunsuri pe măsură, alături de doamnele profesor Neghină Maricica, Snop Mariana și bibliotecar Catan Elena-Cătălina. Activitatea s-a desfășurat la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”.

Ziua Internațională a Cititului Împreună 7 februarie

Prichindeii de la Grădinița cu Program Prelungit „Otilia Cazimir” îndrumați de dnele educatoare Vârgolici Roxana și Boșneaga Luminița au sărbătorit alături de părinți Ziua Internațională a Cititului Împreună. Activitatea dedicată acestui eveniment s-a desfășurat în parteneriat cu Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”.

Ziua Internațională a Cititului Împreună 7 februarie

Printre salvatorii planetei se numără și elevii Liceului Tehnologic „Paul Dimo”, care ne-au convins că prin lectură putem să găsim răspunsul la multe întrebări. Activitatea este inclusă în cadrul evenimentului ZICI și s-a desfășurat la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” sub îndrumarea dnei profesor Radu Cătălina.

Ziua Internațională a Cititului Împreună 7 februarie

La activitatea dedicată Zilei Internaționale a Cititului Împreună, s-au aliniat și elevii Școlii Gimnaziale nr. 34 „Mihai Viteazul” coordonați de profesor Nistor Daniela. Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” a fost gazda poveștilor magice cu copii minunați. Felicitări tuturor!

Clubul SF & F DAS MIORITZA REICH 6 februarie

În cadrul şedinţei extraordinare a Salonului Cultural Axis Libri din 6 februarie 2020, la ora 17:00, va avea loc o întâlnire a membrilor şi simpatizanţilor Clubului SF & F DAS MIORITZA REICH, cu tema „Fenomenul BLADE RUNNER – între literatură şi film”, scriitorul Andrei Velea fiind invitatul special al acestei seri. Moderatori vor fi managerul bibliotecii Corina Emanuela Dobre, director adjunct Geta Eftimie şi scriitorii Victor Cilincă şi A.G.Secară.

Ziua Internațională a Cititului Împreună 5 februarie

Elevii clasei I A de la Școala Gimnazială nr. 33 Galați, coordonați de profesor Bariț Costinela, au descoperit frumusețea lecturii, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”. Activitatea s-a desfășurat cu prilejul Zilei Internaționale a Cititului Împreună.

Ziua Internațională a Cititului Împreună 5 februarie

Cititul împreună ne aduce voie bună! Bucuria lecturii a luminat chipurile inocente ale copiilor clasei a II-a de la Școala Gimnazială nr. 33 Galați, coordonați de doamna profesor Hulea Felicia-Claudia. Activitatea s-a desfășurat cu prilejul evenimentului ZICI, în parteneriat cu Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” și Fundația ,,Andreiana Juventus”. Felicitări tuturor!

Code Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice 5 februarie

La Filiala nr.2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” a avut loc o nouă întâlnire a hyperilor gălățeni dornici de a dobândi noi cunoștințe! Concentrare, implicare și dorința de a descoperi noi secrete în domeniul programării. Succes tuturor!

Ziua Internațională a Cititului Împreună 5 februarie

Dorim să salvăm planeta, citind! Acesta a fost mesajul elevilor de la Liceul Teoretic ,,Mircea Eliade” care s-au alăturat cu bucurie evenimentului ZICI, inclus în proiectul de colaborare cu Filiala nr.2 ,,Paul Păltănea” și Fundația ,,Andreiana Juventus”. Activitatea a fost coordonată de profesor Dumitru Cornelia și bibliotecar Huzum-Streza Maria.

Ziua Internațională a Cititului Împreună 5-7 februarie

Filiala Nr. 1„Costache Negri"- Bibliotecă Municipală pentru Copii a Bibliotecii Județene ,,V.A.Urechia" Galați în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”se alătură campaniei ZICI pentru Aici - Ziua Internațională a Cititului Împreună, în perioada 5 – 7 februarie 2020, cu 3(trei) sesiuni de lectură: Prof. Mihaela Melinte citește preșcolarilor de la Grădinița „Sf. Stelian” cartea „E și treaba mea!” de Mihaela Coșescu; Prichindeii clasei a III-a D, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” vor citi „Pomul cel Darnic” de Shel Silverstein, o poveste emoționantă despre prietenie, altruism, dărnicie și multă iubire; elevii clasei a V-a, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare" ne vor conduce într-o minunată aventură pe ,,drumul cărții" și vom descoperi împreună simbolurile ei din opera ,,Cititorul din peșteră" scrisă de Rui Zink. Citim Împreună! Citim împreună pentru a vindeca planeta!

Povestind Viața, învingând boala 4 februarie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” împreună cu Centrul de Zi pentru Persoane cu Handicap Adulte „Pentru Voi” din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați organizează, în data de 4 februarie 2020, la ora 12:00, la sediul central, o întâlnire de suflet, intitulată sugestiv Povestind Viața, învingând boala, cu membrii Grupului Suport pentru Cancer al Centrului de Zi. Invitați ai acestui eveniment sunt scriitorii Victor Cilincă și Iosif Roca. Vom marca astfel Ziua mondială de luptă împotriva cancerului, care, anual, se desfășoară în data de 4 februarie. Începând din 2019 până în 2021, sloganul sub care se desfășoară Ziua mondială de luptă împotriva cancerului este: „I Am and I Will”, slogan care reprezintă un apel la acțiune, care impulsionează angajamentul personal și pune accent pe puterea acțiunilor individuale pentru a influența viitorul.

Ziua Internațională a Cititului Împreună 4 februarie

Elevii de la Școala Gimnazială ,,Grigore Moisil”, însoțiți de profesor Jora Nicoleta i-au ascultat fascinați pe cei doi scriitori gălățeni, doamna Olimpia Sava și domnul Năstase Marin. Copiii și-au umplut sufletele de frumos și bucurie și ne place să credem că au plecat mai bogați și mai animați de dorința de a proteja planeta! Gazda acestei activități a fost Filiala nr.2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”.

Ziua Internațională a Cititului Împreună 4 februarie

Povești de viață, împărtășite de scriitorul Năstase Marin, cu prilejul Zilei Internaționale a Cititului. Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” a fost gazda unei noi activități incluse în cadrul acestui eveniment, la care au participat elevii Școlii Gimnaziale ,,Miron Costin”, alături de profesor Modiga Marilena și bibliotecar Sosai Luminița.

Ziua Internațională a Cititului Împreună 4 februarie

La Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” a avut loc o activitate plină de energie, adusă de dna Olimpia Sava, micuților de la Grădinița ,,Arlechino” care s-au bucurat de poveștile distinsei scriitoare. Copiii au fost însoțiți de doamnele educatoare Condurachi Mariana și Ene Petrica.

Ziua Internațională a Cititului Împreună 4 februarie

Curiozitatea și dorința elevilor de la Școala nr. 1 Rediu, de a afla mai multe informații despre colecția de cărți din bibliotecă, s-au contopit armonios cu însuflețirea și iscusința scriitorului Năstase Marin și a învățătoarei Mihaela Petrea. O întâlnire de suflet, plină de sensibilitate, în cadrul evenimentului ZICI, a cărei gazdă a fost Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus”.

Ziua Internațională a Cititului Împreună 3 februarie

Maratonul activităților dedicate Zilei Internaționale a Cititului Împreună a continuat cu elevii Școlii Gimnaziale ,,Grigore Moisil”, îndrumați de profesor Chiscoci Loredana. Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” a avut deosebita plăcere să-i aibă ca invitați pe scriitori gălățeni Olimpia Sava și Năstase Marin, cei care au adus bucuria lecturii fără bariere.

Ziua Internațională a Cititului Împreună 3 februarie

La Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” a avut loc o întâlnire între prieteni ai cărții. Evenimentul cultural ZICI, a atras elevii Colegiului Tehnic ,,Paul Dimo”, însoțiți de profesor Violeta Stanciu. Am discutat, am analizat și.....am tras linie. Este bine să citim...? Mulțumim pentru prezență dnei Geta Eftimie, director adjunct al Bibliotecii Județene ,,V.A.Urechia” și dnei Cătălina Coman, blogger ,,Porția de citit”.

Ziua Internațională a Cititului Împreună 3 februarie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ,,Andreiana Juventus” a dat STARTUL la lectură de plăcere. Pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 34 ,,Mihai Viteazul”, lectura este una dintre micile bucurii ale vieții, iar săptămâna dedicată Zilei Internaționale a Cititului Împreună, s-a dovedit un bun prilej de a ne împărtăși ce cărți citesc și cum îi ajută lectura în viața de elev.

Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI 2020): Citim împreună pentru a vindeca Planeta! 3-7 februarie

În perioada 03 - 07 februarie, la sediul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” - Bibliotecă Municipală, în colaborare cu Fundaţia „Andreiana Juventus”, se vor desfăşura o serie activităţi şi sesiuni de lectură dedicate evenimentului global intitulat Ziua Internaţională a Cititului Împreună, ZICI 2020, tema acestui an fiind protejarea planetei. La activităţi vor participa cadre didactice, preşcolari şi elevi din municipiul şi judeţul Galaţi. Citim împreună pentru a vindeca Planeta!

Arhitectură vieneză în litografii din secolul al XIX-lea 3 februarie - 2 martie

În luna februarie, secția Colecții speciale organizează la Popasul Bibliofilului, de la sediul central, etaj I, mezanin, expoziția Arhitectură vieneză în litografii din secolul al XIX-lea. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 03.02 – 02.03.2020.

Februarie 1 februarie

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați atât la Sediul central (Str. Mihai Bravu nr. 16) cât și la filiale: Filiala Nr. 1 „Costache Negri”, Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea”, Filiala Nr. 4 „Grigore Vieru” și Filiala Nr. 5 „Hortensia Papadat-Bengescu”