Literatura pentru copii - Copiii Galațiului Creează ianuarie 2018 – ianuarie 2019

În perioada ianuarie 2018 – ianuarie 2019, urmare a Protocolului de colaborare încheiat între Cenaclul Literar „Destine Junior”- Înființat sub egida Societății Culturale „Destine” București și Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați, se va desfășura Proiectul educațional „Literatura pentru copii - Copiii Galațiului Creează”. Activitățile proiectului vor fi în număr de 11 și se vor desfășura, cu unele mici excepții, o dată pe lună în ziua de duminică în intervalul orar 9:00 – 11:00. Prima întâlnire va avea loc duminică 18 februarie a.c. la ora 9:00 la Sala Centrului de Excelență, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, sediul central, etaj 1. Dacă ești creativ și vrei să dezvolți această calitate și dacă te încadrezi în grupa de vârstă 7 - 14 ani te așteptăm să ni te alături. Coordonator al proiectului: scriitoarea Vera Crăciun.

Atelier de lectură: Cartea „Hoțul de cărți” 31 ianuarie

Atelier de lectură: Cartea „Hoțul de cărți” – Miercuri, 31 ianuarie 2018, la Filiala nr. 1”Costache Negri” – Biblioteca Municipală pentru Copii, elevii clasei a X-a D ai Liceului Teoretic „Emil Racoviță”, Galați, îndrumați de doamna profesoară Ștefania Sandu și de doamna bibliotecar Gina Mocanu ne-au împărtășit o nouă experiență de lectură, prezentând emoționantul roman „Hoțul de cărți”, scris de Markus Zusak. Autorul evidențiază o poveste palpitantă în care războiul generează nu doar victime și suferință, ci conturează oameni puternici, legături spirituale definitive și lecții de supraviețuire. Povestea lui Liesel dezvăluie așadar puterea de a lupta pentru un ideal,- cărțile - și dragostea pentru cuvânt, unicul instrument prin care oamenii ating nemurirea.

„Et in Caragialia ego” – atelier de lectură 31 ianuarie

Miercuri, 31 ianuarie 2018 – „Et in Caragialia ego” – atelier de lectură. Filiala nr. 1 „Costache Negri” – Bibliotecă Municipală pentru Copii, a fost onorată să fie gazda activităţii „Et in Caragialia ego”, prezentată de elevii clasei a IX-a B de la Colegiul Naţional „Costache Negri”, coordonaţi cu dăruire de doamna profesor Cătălina Radu. Tinerii au dorit să-i aducă un omagiu marelui dramaturg, la împlinirea celor 166 de ani de la naştere, în universul cărţilor. Artiştii noştri ne-au încântat cu faimoasele şi îndrăgitele personaje din operele lui Caragiale.

Omagiu adus lui Marin Sorescu 30 ianuarie

„Omagiu adus lui Marin Sorescu”. Filiala nr. 1 „Costache Negri” a fost onorată, marți 30 ianuarie 2018, să fie gazda frumoasei activităţi, susţinută de elevii clasei a XII-a B ai Liceului Teoretic „Emil Racoviţă”, coordonaţi cu dăruire de doamna profesor Mariana Constantin. Tinerii au dorit să-l sărbătorească pe Marin Sorescu în universul nelimitat al cărţilor, au prezentat viaţa şi opera marelui scriitor şi au interpretat o secvenţă din A TREIA ŢEAPĂ.

29 ianuarie: Eminescu în durata eternă! 29 ianuarie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a fost gazda unei activități culturale, în care protagoniști au fost elevii clasei a IX-a E și a X-a C de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”. În cadrul activității, elevii au prezentat cu patos, Corespondența inedită între Mihai Eminescu și Veronica Micle, viața și opera poetului nepereche, dar și eterna prietenie dintre Mihai Eminescu și Ion Creangă. Felicitări elevilor pentru implicare!

Pe urmele marelui poet Mihai Eminescu 26 ianuarie

Vineri, 26 ianuarie 2018, ora 12.00, la Filiala nr. 1 „Costache Negri” – Biblioteca Municipală pentru Copii – „Pe urmele marelui poet Mihai Eminescu”. Un moment special a fost creat de către elevii clasei a IV-a de la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza”, coordonaţi de doamnele profesor Mariana Balaban și Doinița Miron. Copiii au prezentat un frumos material power point cu informaţii despre viaţa şi activitatea poetului, au recitat cu sensibilitate versuri din lirica eminesciană, pe un fundal sonor sugestiv. Spaţiul bibliotecii a fost cadrul primitor pentru micuţi, care au dorit să-l sărbătorească pe Mihai Eminescu, în universul nelimitat al cărţilor.

Moș Ion Roată și Unirea 25 ianuarie

Joi, 25 ianuarie 2018, ora 11.00, la Filiala nr. 1 „Costache Negri”–Biblioteca Municipală pentru Copii – „Moș Ion Roată și Unirea”. Un grup de elevi inimoși de la Școala Gimnazială „Constantin Gh. Marinescu”, coordonați cu blândețe de doamna profesor Cazacu Camelia, au dorit să marcheze împlinirea celor 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, în universul cărților. Copiii ne-au încântat cu sceneta istorică „Moș Ion Roată și Unirea”, au recitat poezii despre Unire și au prezentat informații despre domnitorul Alexandru Ioan Cuza. La final, am dat mână cu mână și ne-am prins în „Hora Unirii”. A fost o frumoasă lecție de istorie!

Centenarul României Mari 25 ianuarie

Joi, 25 ianuarie 2018, ora 10.00, la sediul central, în cadrul Secției pentru copii a avut loc lansarea proiectului educațional: „Centenarul României Mari - viziune, cunoaștere și promovare a istoriei de acum 100 de ani”. Proiectul se va derula în perioada ianuarie – decembrie 2018, în parteneriat cu 16 instituții de învățâmânt din municipiul și județul Galați. La acțiune au participat elevii Școlii Gimnaziale „Sfinții Împărați”, coordonați de Dir. prof. Cristea Elena-Laura, prof. Livan Ramona și bibliotecar Patron Mariana, iar invitați speciali au fost managerul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, Prof. Dr. Ilie Zanfir și Prof. Dr. Langu Sorin de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, care le-au povestit copiilor despre însemnătatea zilei de 24 ianuarie 1859 – Unirea Principatelor Române.

25 ianuarie: Paul Păltănea – 10 ani de la moarte 25 ianuarie

Considerat „Patriarhul culturii gălățene”, istoricul Paul Păltănea, a fost un remarcabil cercetător, autor de lucrări științifice, doctor în istorie, premiat al Academiei Române și membru al Academiei Internaționale de Genealogie de la Paris. Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, poartă cu cinste numele ilustrului om de cultură și în semn de prețuire, la împlinirea celor 10 ani de la moartea domniei sale vă invităm să vizionați expoziția de documente care atestă valoarea inegalabilă a OMULUI și istoricului gălățean, Paul Păltănea.

De la Mica Unire la Marea Unire - Simpozion 23 ianuarie

Pentru că ziua de 24 Ianuarie și sărbătoarea Unirii Principatelor Române este, în fiecare an, un moment de cinstire și rememorare a unor pagini de istorie a neamului românesc, Biblioteca „V.A. Urechia” organizează marți 23 ianuarie 2018, orele 16,00, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Galați, simpozionul „De la Mica Unire la Marea Unire”. Evenimentul la care vor participa elevi și profesori din școlile gălățene, dar și personalități ale orașului, va avea loc în sala Mihai Eminescu a bibliotecii, etajul I, sediul central. Moderatori: Zanfir Ilie, directorul Bibliotecii „V.A. Urechia” și Camelia Nenu, inspector școlar de specialitate.

24 ianuarie 1859 - Unirea Principatelor Române 23 - 31 ianuarie

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru”, vă invită să vizionați „24 ianuarie 1859 - Unirea Principatelor Române”, expoziție de documente de bibliotecă. Vă așteptăm în perioada 23 – 31 ianuarie 2018 la sediul nostru din Str. Gării, nr. 1, Gara CFR Călători, etaj 1!

24 ianuarie: Unirea Principatelor Române 24 ianuarie

24 ianuarie, o zi importantă pentru istoria poporului român, marcată de elevii clasei a II-a de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, prin expoziția de lucrări artistice care pot fi admirate de publicul vizitator, la sediul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”. Îndrumător : profesor Cornelia Dumitru. Vă așteptăm cu drag!

Programul Bibliotecii 24 ianuarie

Miercuri, 24 ianuarie a.c., Biblioteca „V.A. Urechia” va fi închisă, conform art. 139 din Codul Muncii revizuit și Hotărârii Guvernului României. În această zi, potrivit legislației muncii din România, se sărbătorește Ziua Unirii Principatelor Române.

„Mica Unire” – expoziție 22-31 ianuarie

„Mica Unire” – expoziție, la Filiala nr. 1 „Costache Negri”– Biblioteca Municipală pentru Copii, în perioada 22.01-31.01.2018. Pentru a marca împlinirea a celor 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, prichindeii clasei a III-a de la Şcoala Primară nr. 1 Cişmele, îndrumaţi de doamna profesor Adriana Cristea au realizat o inedită expoziţie.

Alexandru Ioan Cuza și Unirea – 159 de ani de la Unirea Principatelor Române 22 - 29 ianuarie

Biblioteca „V.A. Urechia” marchează împlinirea a 159 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române în 24 ianuarie 1859, printr-o expoziție de documente din colecțiile proprii, denumită sugestiv „Alexandru Ioan Cuza și Unirea – 159 de ani de la Unirea Principatelor Române”. Expoziţia poate fi vizionată în perioada 22 - 29 ianuarie, în foaierul sălilor de lectură de la etajul I, Sediul central.

Apărătorii Orașului Galați 20 ianuarie

Sâmbătă, 20 ianuarie 2018, în Piațeta de la STIREX a avut loc inaugurarea Monumentului „Apărătorii Orașului Galați” dedicat împlinirii a 100 de ani de la „Bătălia pentru Galați”. Cu acest prilej s-a oferit o diplomă și însemne jubiliare și directorului Bibliotecii - prof. Zanfir Ilie.

Dor de Eminescu 19 ianuarie

Activitatea desfășurată la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” de către elevii claselor a IV-a A și B, a VI-a A și a VII-a C de la Școala Gimnazială ,,Grigore Moisil”, a fost dedicată poetului iubit de toți românii – Mihai Eminescu. Însoțiți de doamnele profesor Oblâncescu Ecaterina, Olaru Ana-Maria, Andrei-Nicoară Dorina și Lefter Gabriela, elevii au prezentat un program cu cele mai frumoase poeme eminesciene. Felicitări elevilor pentru activitate!

Proiect-concurs „Pe urmele lui Eminescu...” 19 ianuarie

Vineri, 19 ianuarie, ora 14:30, la sediul central al Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia” Galaţi, sala „Mihai Eminescu” va avea loc lansarea Proiectului-concurs „Pe urmele lui Eminescu...” iniţiat de Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” Galaţi, profesor Ciubotaru Rodica, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia”. Proiectul-concurs va cuprinde 3 secţiuni: Prezentări Power-point privind activităţile poetului; Eseuri/Poezii inspirate din opera poetului; Desene/Colaje/Caricaturi (inspirate din opera poetului). Vă aşteptăm!

Dimineți de lectură 19 ianuarie

Vineri, 19.01.2018, ora 10,00 la sediul central, în cadrul Secției pentru Copii va avea loc activitatea Eminescu și copiii. Participă elevii Școlii Gimnaziale nr. 28, coordonați de cadrele didactice: Berdilă Anica, Olariu Liliana, Gavrilă Elena Dorela, Hogaș Drăguța și bibliotecar Tănase Victorița.

Ioan Slavici - 170 de ani de la naștere 18 ianuarie

Opera literară a lui Ioan Slavici este cunoscută cititorilor de toate vârstele. La împlinirea celor 170 de ani de la nașterea scriitorului, Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” vă invită să vizionați expoziția de documente, în memoria scriitorului care ne-a oferit prin operele sale o frescă a moravurilor, în cele mai mici detalii.

Luceafărul poeziei românești 18 ianuarie

Săptămâna dedicată Zilei Naționale a Culturii Române și a poetului Mihai Eminescu, a continuat la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” cu o nouă activitate literară. Elevii clasei a V-a B de la Şcoala Gimnazială ,,Grigore Moisil” ne-au introdus într-o atmosferă de meditaţie, poezie, iubire și emoție, învitându-ne să ,,gustăm” din frumusețea versurilor eminesciene printr-un recital de poezii. Elevii au fost însoțiți de dna profesor Pangrati Emanuela şi dna laborantă Boacnă Carmela.

Mihai Eminescu - Luceafărul poeziei românești 18 - 31 ianuarie

"Mihai Eminescu - Luceafărul poeziei românești" – expoziție cu lucrări realizate de prichindeii clasei ID de la Școala Gimnazială "Ștefan cel Mare", coordonați de doamna prof. Mihaela Boșneaga. Expoziția poate fi vizionată în perioada: 18.01.2018 – 31.01.2018, la Filiala nr. 1 ”Costache Negri” – Biblioteca Municipală pentru Copii.

Clubul de Șah „Axis Libri” 17 ianuarie

Miercuri, 17.01.2018, ora 17,00, în cadrul Secției pentru Copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”, a avut loc întâlnirea săptămânală a membrilor Clubului de Șah „Axis Libri”, coordonați de domnul instructor ing. Adrian Smărăndoiu.

Eminescu în veșnicia Timpului 17 ianuarie

Miercuri, 17 ianuarie 2017, la Filiala nr. 1”Costache Negri”- Bibliotecă Municipală pentru Copii, sub denumirea ”Eminescu în veșnicia Timpului”, elevii clasei a IX-a A de la Liceul de Arte ‚,Dimitrie Cuclin’’ au prezentat un material power point cu datele biografice ale poetului și cu etapele constituirii personalității sale creatoare. Recitalul de poezie a fost urmat de o dezbatere interactivă despre temele și motivele eminesciene. Apoi, artiștii noștri au pregătit un spectacol în care au susținut un moment dramatic având ca suport două dintre scrisorile din Corespondența privată Veronica Micle - Mihai Eminescu. Momentul s-a încheiat cu un recital liric, iar sufletele ne-au vibrat de emoție, bucurie și nostalgie. Această activitate minunată a fost coordonată cu dragoste, blândețe și sensibilitate de doamna profesor Aura Cășuneanu. Felicitări!

Mihai Eminescu – crâmpeie din opera marelui poet 17 ianuarie

Prin opera sa, Mihai Eminescu rămâne într-adevăr cel mai mare poet al neamului. Poeziile poetului naţional sunt îndrăgite şi apreciate de elevii Colegiului Tehnic de Alimentaţie şi Turism ,,Dumitru Moţoc” care au prezentat la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, crâmpeie din opera și activitatea literară a poetului, cu susținerea dnei profesor Digrandi Nicoleta și a dnei bibliotecar Trâmbițaru Daniela.

Ars Litterarum – Mihai Eminescu 17 ianuarie

Mihai Eminescu rămâne nemuritor atât prin creaţiile poetice remarcabile, cât şi prin povestea de iubire cu Veronica Micle. Corespondenţa poetului către aleasa inimii sale, dar şi alte pasaje din opera sa, au fost prezentate la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” de elevii clasei a XI-a D, Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism ,,Dumitru Moţoc”, în activitatea cu titlul ,,Ars Litterarum - Mihai Eminescu”, coordonată de doamna profesor Elena Grigoraş.

Poezia eminesciană în imagini 17 – 31 ianuarie

Elevii clasei a VIII-a B de la Liceul de Arte ,,Dimitrie Cuclin'', îndrumaţi de doamna profesor Aura Căşuneanu au realizat o inedită expoziţie cu titlul ,,Poezia eminesciană în imagini’’, redând conţinuturile unor poezii alese de ei, care au aparţinut poetului nepereche. Lucrările pot fi vizionate în perioada 17.01.2018 – 31.01.2018 la Filiala nr. 1”Costache Negri” – Biblioteca Municipală pentru Copii.

„Eminescu să ne judece” - Moment artistic eminescian 17 ianuarie

Miercuri, 17 ianuarie 2018, ora 15:00 a avut loc la Sala Mihai Eminescu un moment literar-artistic intitulat „Eminescu să ne judece”, susținut de un grup de elevi de la Liceul Teoretic Dunărea, sub îndrumarea doamnei bibliotecar - Lica Ariton şi a doamnei profesor de limba şi literatura română – Epure Mihaela. Participanții au recitat poezii din creația eminesciană și ne-au încântat cu versuri transpuse pe acorduri de orgă şi chitară.

Pe lângă plopii fără soț 16 ianuarie

Marţi 16 ianuarie 2018, la ora 15.00 un grup de copii din cadrul Compartimentului Case nr. 1, DGASPC Galați, coordonaţi de doamnele Borteş Didina, responsabil şi Cracea Daniela, instructor, au participat la activitatea „Pe lângă plopii fără soț“ – recital poetic. Copiii au recitat poezii din opera mareului poet naţional, alături de bibliotecarii din cadrul Secţiei şi au aflat lucruri mai puţin cunoscute despre viaţa lui Mihai Eminescu.

Omagiu Marelui Poet 16 ianuarie

Marți, 16 ianuarie 2018, la Filiala nr. 1”Costache Negri”- Bibliotecă Municipală pentru Copii - ,,Omagiu Marelui Poet''. Cu Eminescu reuşim să spunem lumii povestea unui neam, căci opera lui cântă vraja apei de izvor, farmecul naturii şi măreţia trecutului. Elevii clasei a VI de la Liceul Teoretic ,,Emil Racoviţă'', coordonaţi de doamna profesor Ştefania Sandu , doamna bibliotecar Gina Mocanu şi susţinuţi de doamna director Corina Rotaru, au realizat în cadrul acestei activităţi, un popas spiritual prin decodarea unui text poetic eminescian din perspectiva inteligenţelor multiple. A fost o atmosferă de sărbătoare, iar sufletele ne-au fost inundate de vers, cântec, bucurie, emoţie şi frumos… Într-un cuvânt, EMINESCU.

Dor de Eminescu 16 ianuarie

Elevii clasei a V-a de la Liceul Teoretic ,,Mircea Eliade” au desfășurat la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” activitatea dedicată poetului nepereche, întrucât Eminescu este, pentru fiecare elev, altceva…! Activitatea a cuprins și un concurs interactiv privind viața și opera poetului, sub îndrumarea doamnei profesor Alina Pațilea.

Mihai Eminescu – 168 de ani de la naștere 15 ianuarie

Considerat de cititorii români și de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română, Mihai Eminescu este omagiat la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” la împlinirea celor 168 de ani de la naștere, prin expoziția de documente ce poartă semnătura geniului pe care l-a zămislit pământul, apele şi cerul românesc.

Ziua Culturii Naționale, ediția a VIII-a 15 - 19 ianuarie

În perioada 15 - 19 ianuarie 2018 vor avea loc la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ o serie de manifestări și expoziții, reunite sub denumirea Eminescu – De-a pururi, pentru a marca 168 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu, ziua de 15 ianuarie fiind declarată în anul 2010 ca fiind Ziua Culturii Naționale. Manifestările vor avea loc atât la Sediul Central al Bibliotecii, la cele trei filiale: Filiala nr. 1 „Costache Negri“, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea“ și Filiala nr. 4 „Grigore Vieru“ , precum și la Teatrul Muzical „Nae Leonard“.

Omagiu 15 ianuarie

Luni, 15 ianuarie 2018, ora 10:00 la Statuia marelui poet național Mihai Eminescu din Parcul municipal din Galați va avea loc un moment festiv dedicat „poetului nepereche al poeziei românești“ - la 168 de ani de la nașterea Sa. Vă așteptăm să ne fiți alături!

Eminescu – Ființarea și Rostirea Românească 15 ianuarie

Luni, 15 ianuarie 2018 începând cu ora 12:00 se va desfășura în Sala Teatrului Muzical „Nae Leonard“ - Spectacolul omagial dedicat ZILEI CULTURII NAȚIONALE - Geniul Românesc Eminescian. Participă: artiști ai Teatrului Muzical „Nae Leonard”, actori, scriitori gălățeni precum și elevi ai Școlii de Arte a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

”Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale” 15 ianuarie

Cu ocazia împlinirii a 168 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, Biblioteca „V.A. Urechia” invită publicul gălățean la vizionarea expoziției: ”Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale”, organizată luni 15 ianuarie, orele 12:00, în foaierul Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galați.

Modificare program Filiala nr. 2 „Paul Păltănea“ - Biblioteca Municipală 15 ianuarie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați informează că începând cu data de 15 ianuarie 2018 programul cu publicul al Filialei nr. 2 „Paul Păltănea“ - Biblioteca Municipală va fi în intervalul orar 9:00 - 17:00.

Eminescu, poetul nemuririi noastre! expoziţie de documente de bibliotecă și exponate realizate de elevi 15 - 31 ianuarie

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” vă invită, cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, să vizionați o frumoasă expoziție de documente de bibliotecă și exponate realizate de elevii Colegiului Național ”AL. I. Cuza” sub îndrumarea prof. Stanciu Violeta, prof. Luminița Lupu, prof. Mihaela Știubian, bibliotecar Livia Elena Enea. Vă așteptăm în perioada 15 – 31 ianuarie 2018 la sediul nostru din Str. Gării, nr. 1, Gara CFR Călători, etaj 1!

„Arta cuvântului la Eminescu” 13 - 21 ianuarie

Cu ocazia împlinirii a 168 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, Biblioteca „V.A. Urechia” invită publicul gălățean la vizionarea expoziției: „Arta cuvântului la Eminescu – Pagini de publicistică eminesciană”, organizată în foaierul sălilor de lectură, în Sediul central, etajul I. Publicul gălățean poate admira o selecție de documente aflate în colecțiile Bibliotecii „V.A. Urechia”, atât din presa vremii în care Mihai Eminescu a publicat cât și lucrări dedicate activității sale publicistice. Expoziția este deschisă în perioada 13-21 ianuarie.

Personalități gălățene aniversate în luna ianuarie 13 - 21 ianuarie

Cu ocazia împlinirii a 185 de ani de la nașterea istoricului, publicistului și omului politic român Alexandru Papadopol-Calimah ( n. 15 ian. 1833 – d. 18 iun. 1898), Biblioteca V.A. Urechia vă invită să vizionați, în perioada 13-21 ianuarie, expoziția dedicată acestei personalități gălățene. Născut pe meleaguri gălățene, la Tecuci, Alexandru Papadopol-Calimah a participat din tinerețe la lupta pentru unirea Principatelor Române. În anul 1886, a propus crearea unei reviste istorice a Academiei și să se întocmească un catalog al documentelor aflate în posesia Academiei. La inițiativa sa fost realizată inventarierea și catalogarea documentelor Academiei. El s-a aflat printre donatorii de manuscrise și cărți rare către Biblioteca Academiei Române. A colaborat cu studii istorice la publicațiile „Arhiva”, „Convorbiri literare”, „Revista literară și științifică”, „Revista nouă”. A publicat studii despre limba română, printre care, în 1855, cel intitulat „Limba româneascâ”, în care a luat apărarea limbii populare. Expoziția poate fi vizionată în Sala Mihai Eminescu, din Sediul central.

Dor de Eminescu… 12 - 31 ianuarie

În perioada, 12.01.2018 – 31.01.2018 la Filiala nr. 1”Costache Negri” – Bibliotecă Municipală pentru Copii, sunt expuse lucrări din colecțiile bibliotecii în cadrul expoziției ”Dor de Eminescu…”.

Thomas Hardy – 90 de ani de la moarte 11 ianuarie

Thomas Hardy s-a bucurat de un succes deosebit atât în perioada în care a trăit și a creat, cât și în zilele noastre, dovadă, majoritatea romanelor scriitorului au fost ecranizate. Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” își așteaptă cititorii să cunoască și alte opere ale scriitorului în expoziția de documente de la sediul filialei.

Emil Gârleanu – 140 de ani de la naştere 5 ianuarie

Schiţele şi nuvelele scriitorului Emil Gârleanu au înzestrat universul literar al cititorilor care i-au îndrăgit opera de-a lungul timpului. S-au împlinit 140 de ani de la nașterea cunoscutului prozator, prilej de omagiu adus de Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” pentru întreaga activitate literară și vă invităm, dragi cititori, să vizionați expoziția de documente ce poartă semnătura cunoscutului prozator.

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație 3 ianuarie

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, membrii CA-ului plus șefii de serviciu, birouri, secții, Filiale și ai celorlalte compartimente din Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați.

Eminescu în viziunea artistului Mișu Teișanu 3-31 ianuarie 2018

Expoziția Eminescu în viziunea artistului Mișu Teișanu aduce în lumină concepția artistică a pictorului Mișu Teișanu (1884-1944) asupra nemuritorului poem eminescian Luceafărul, într-o suită de 22 de cromolitografii imprimate în Atelierul Societății Luceafărul din București între anii 1921-1923. Planșele expuse, adevărate opere de artă, considerate rarități bibliofile, le puteți admira la Popasul Bibliofilului de la sediul central al Bibliotecii „V.A. Urechia”, mezanin, în perioada 03.01 – 31.01.2018.

La mulți ani, 2018! 1 ianuarie 2018

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați urează tuturor utilizatorilor Bibliotecii la mulți ani pe 2018 și un an nou bogat și energic. Vă așteptăm la Bibliotecă de-a lungul noului an.