Program Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” 24 ianuarie

Dragi cititori,
Vă informăm că, în data de 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați (sediul central, Filiala nr. 1 și Filiala nr. 2) va fi închisă pentru public, conform art. 139 din Codul Muncii, revizuit. Însă, duminică, 23 ianuarie 2022, vă așteptăm la bibliotecă în intervalul orar 9.00 – 13.00! De marți, 25 ianuarie 2022, Biblioteca revine la programul normal de lucru. Vă mulțumim pentru înțelegere!

RECITATIONES - Ediția din 26 ianuarie 2022 26 ianuarie

Continuăm la Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” Galați seria de lecturi publice prin invitarea scriitoarei Luminița Potîrniche, care va prezenta iubitorilor de literatură fragmente din cartea de poezie aflată în curs de apariție, „Pasărea care a căzut pe masă”, la Editura Sfântul Ierarh Nicolae din Brăila. În același timp, vor fi citite și texte din cărțile de proză ale domniei sale, deja apărute: „Tanti Clara, madam Sand și alte câteva femei” și „Piața de păsări”.
Întâlnirea se va încheia cu un scurt dialog cu cititorii.
Așadar, miercuri, 26 ianuarie, orele 16.00, la Sala Eminescu, Luminița Potîrniche și noile sale poeme!

„Revedere” la Monument! 15 ianuarie

Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, la ora 10:30, la statuia marelui poet național Mihai Eminescu din Parcul municipal din Galați, va fi organizat momentul tradițional, de întâlnire și de omagiere a „poetului nepereche al poeziei românești“ - la 172 de ani de la nașterea sa.
Evenimentul, inițiat și organizat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, Consiliul Județean Galați, Primăria Municipiului Galați și Direcția Județeană pentru Cultură Galați, cu sprijinul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, unităților de învățământ gălățene și împreună cu Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Sud-Est, va avea loc la complexul statuar „Eminescu și muza”, realizat în anul 1911 de sculptorul Frederik Storck, fiind primul monument din România dedicat poetului.
Programul, care va începe la ora 10:30, va cuprinde un moment muzical susținut de Fanfara „Valurile Dunării” a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, urmat de scurte alocuțiuni ale autorităților și personalităților culturale gălățene, printre care actori și scriitori locali, membri ai Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Sud-Est.
Pe tot parcursul evenimentului, membri ai Ansamblului „Doina Covurluiului” al Centrului Cultural „Dunărea de Jos” vor oferi participanților cărți poștale ilustrate cu Mihai Eminescu și alte personalități ale orașului, editate de CCDJ.
Evenimentul se va încheia cu depuneri de flori la statuia poetului, cei prezenți având cel puțin câte o floare la ei, acestea fiind oferite, în timpul evenimentului, de reprezentanții Primăriei municipiului Galați.
Participarea la eveniment se va face cu respectarea măsurilor legale în vigoare: asigurarea unei distanțe de 2 metri între persoane și a unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, precum și cu purtarea măștii de protecție, având în vedere că rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori.
Participarea este permisă doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Poezia contemporană în Țara lui Eminescu 14 ianuarie

Vineri, 14 ianuarie, orele 14, la sediul central al Bibliotecii V.A.Urechia, în sala Eminescu, se va desfășura simpozionul intitulat Poezia contemporană în Țara lui Eminescu, cu lansări de carte, mini conferințe și recitaluri, cu participarea scriitorilor Florina Zaharia, Florin Ciocea, Florin Dochia, Firiță Carp, Gabriel Gherbăluță, Ghiță Nazare, Coriolan Păunescu, Virgil Nistru-Țigănuș, A.G.Secară ș.a., membri ai Uniunii Scriitorilor din România sau ai altor asociații de creație.

Povești cu și despre Eminescu 14 ianuarie

La Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean, a avut loc activitatea „Povești cu și despre Eminescu. Elevii clasei a VII-a, coordonați de doamna prof. Oana Ichim au citit, au recitat și au aflat lucruri interesante despre marele poet național Mihai Eminescu.

Lansare de carte: „Nestinsele trăiri”, de Valeriu Valegvi 13 ianuarie

Serbând de curând o frumoasă aniversare (70 de ani la 11 ianuarie, pentru care îi urăm „La mulți ani cu sănătate!”), Valeriu Valegvi este oaspetele Bibliotecii noastre întru spiritul eminescian, dăruind tuturor celor interesați cea mai nouă carte de poeme a domniei sale, „Nestinsele trăiri”, apărută la Ed. Detectiv literar. Invitați, din București, dar și din țară: scriitorii și editorii Florin Dochia, Firiță Carp și Florin Ciocea. Vor modera evenimentul: Corina Emanuela Dobre și A.G.Secară, ultimul observând într-o cronică la cartea lansată: „Poezia lui Valeriu Valegvi mărșăluiește așadar în continuare, în campanii anti-... militare, propovăduind „desăvârșirea” (chiar dacă conturile par să se fi încheiat!), ridicând fortărețe piranesiene, pe care este ridicat, după cum scriam și la prefața la „Ochi de șoim”, drapelul libertății de creație!”

Luceafărul de bibliotecă 13 ianuarie

Jurnalistul, prozatorul, poetul, dar mai ales (în condițiile surprizei propuse!) dramaturgul Victor Cilincă se întoarce la Biblioteca „V.A.Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, cu o lectură publică extraordinară: piesa scurtă de teatru „Luceafărul de bibliotecă”, care îl are ca personaj principal pe Mihai Eminescu, în zilele în care era director al Bibliotecii Universitare din Iași. Cu umor și solemnitate, Victor Cilincă vă va demonstra cum se poate „învia”, ștergând colbul de pe vieți trecute în legendă, personalități, dar mai ales o lume în care vechi sunt toate, dar și noi în același timp! Dramaturgul îl va interpreta pe bibliotecarul gradul unu Ion Lețcaie, „un bătrânel acrit bine” și, după caz, dacă altcineva nu se va învrednici, chiar și pe Conu' Mișu, la 24 de ani! Cu sau fără melon!

Regele Eminescu și filatelia - vernisaj 13-19 ianuarie

Prietenul Bibliotecii noastre, cărturarul Nelu Ivan, președintele Asociației filatelice din Brăila, dăruiește câteva zile de bucurie tuturor iubitorilor de Eminescu, dar și de filatelie, printr-o expoziție intitulată „Regele Eminescu și filatelia”, al cărei vernisaj va avea loc în ziua de 13 ianuarie 2022, orele 12, în Sala Eminescu, în prezența altor invitați scriitori și jurnaliști gălățeni și brăileni, dintre care amintim pe Tudorița Tarniță, Vasile Mandric, Virgil Andronescu. Expoziția va fi deschisă vizitatorilor doar o săptămână, până pe 19 ianuarie 2022!

Eminescu și cărțile dedicate copiilor - expoziție de carte și imagini 10-31 ianuarie

În perioada 10.01 - 31.01.2022, la sediul central, holul principal, parter, va putea fi vizualizată expoziția de carte și imagini, cu titlul „Eminescu și cărțile dedicate copiilor”. Expoziția s-a realizat în colaborare cu elevii Școlii Gimnaziale nr. 28, coordonați de prof. înv. primar Bobulișteanu Daniela și Antohe Gina.

Să ni-l imaginăm pe Eminescu copil! 10 ianuarie

La Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean, în cadrul Secției pentru Copii a avut loc activitatea „Să ni-l imaginăm pe Eminescu copil!”. Au participat elevii Școlii Gimnaziale nr. 28, coordonați de prof. înv. primar Bobulișteanu Daniela și Antohe Gina. Copiii au recitat din opera marelui poet Mihai Eminescu și, împreună cu doamnele învățătoare și doamnele bibliotecare, au realizat o frumoasă expoziție cu propriile lor desene.

Eminesciada de iarnă 2022 15-31 ianuarie

În perioada 15 - 31 ianuarie 2021, la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și filialele sale, se vor desfășura mai multe manifestări, proiecte și expoziții, organizate pentru a marca 172 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu, 15 ianuarie fiind declarată, în anul 2010, și Ziua Culturii Naționale. Evenimentele vor avea loc la sediul central și filialele bibliotecii, precum și la Statuia marelui poet național Mihai Eminescu din parcul care îi poartă numele.

„Dor de Eminescu, dor de natură și iubire...” - ed. a II-a - proiect educațional online. Ianuarie

Eminescu merită a fi celebrat în fiecare zi. El ne-a învățat să dăm ascultare inimii și să ne prețuim graiul, tradițiile și istoria. Seduși de natura feerică eminesciană, ne cufundăm în delectare, an de an, cu versuri ce revarsă asupra noastră miresmele nostalgice ale unui paradis pierdut.Dragii noștri, dacă vă este dor de Marele Poet, vă așteptăm într-un spațiu virtual, pe pagina noastră de facebook: Filiala Nr.1 „Costache Negri”, unde îl vom celebra împreună pe „omul deplin al culturii românești”. Vă invităm să realizați un filmuleț în care să interpretați versuri din lirica eminesciană sau să creați un poster prin intermediul căruia să ilustrați o poezie a Poetului Nepereche (eventual să-l intitulați cu numele poeziei respective). Așteptăm cu nerăbdare filmulețele și posterele voastre!

Fotografia ta, istoria Galațiului : donațiile lunii decembrie 10-28 ianuarie

În perioada 10-28 ianuarie, la sediul instituției, în foaierul Sălilor de lectură de la etajul 1, Serviciul Referințe și compartimentul Colecții speciale organizează expoziția Fotografia ta, istoria Galațiului : donațiile lunii decembrie, care cuprinde fotografii al căror format digital a fost donat Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” în cadrul proiectului Fotografia ta, istoria noastră! Amintirile voastre, istoria Galațiului!, ce promovează rolul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” în procesul de recuperare și de conservare a memoriei locale și importanța donatorilor în recuperarea memoriei fotografice comunitare. Mulțumim doamnei Mioara Slabu, o pasionată de istoria Galațiului și, în special, de cea a cartierului Bădălan, pentru generoasa donație. Mulțumim și cotidianului „Viața liberă”, care a donat documente de interes pentru istoria comunității, prezente, de asemenea, în expoziție. Aspecte din expoziție vor fi redate pe pagina de facebook a Serviciului Referințe: bvauReferinte.

Portrete eminesciene: Reproduceri după documente din colecțiile Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” 5 ian - 2 feb

În perioada 05.01 - 02.02.2022, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, organizează la „Popasul Bibliofilului” de la sediul central, mezanin, expoziția «Portrete eminesciene: Reproduceri după documente din colecțiile Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”». Expoziția aduce în atenția publicului o galerie de reproduceri după lucrări de artă inspirate de cele patru portrete fotografice cunoscute ale poetului. Acestea din urmă au fost reunite pentru prima dată în volumul editat de Comitetul Comemorării Galați: Omagiu lui Mihai Eminescu: Cu prilejul a 20 de ani de la moartea sa, București, 1909. Varianta virtuală a expoziției va fi prezentată pe pagina de Facebook BVAU Colecții speciale, la adresa https://www.facebook.com/bvauCS.ro.

Ianuarie la Bibliotecă Ianuarie 2022

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați atât la Sediul central (Str. Mihai Bravu nr. 16) cât și la filiale: Filiala Nr. 1 „Costache Negri“ și Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea“.

În luna ianuarie, Zi sanitară va fi în data de 28 ianuarie 2022. (În caz că nu există alte restricții)

Accesul în bibliotecă se va face în condiții de maximă siguranță atât pentru public, cât și pentru personal, cu respectarea măsurilor de protecție anunțate de autorități.

Vă invităm la o rememorare a evenimentelor din luna anterioară prin afișele create de noi, mulțumim că ați trecut pe la Bibliotecă!


Program de sărbători Decembrie

Stimați cititori,
Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă informează că, în data de 24 decembrie 2021, programul de funcționare cu publicul al Bibliotecii (sediul central și filiale) se va desfășura în intervalul orar 8.00 – 16.00, duminică, 26 decembrie 2021 - închis iar 31 decembrie 2021 - zi sanitară. Vă așteptăm de luni, 3 ianuarie 2022, între orele 9:00 - 18:00!
Vă mulțumim și vă urăm Sărbători Fericite!

Colindători 23 decembrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați a primit și astăzi, cu mult drag și multă bucurie, un grup de mici colindători format din 15 elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 26, îndrumați de prof. înv. primar Tcacenco Cristina. Micii colindători, plini de voioșie, ne-au prezentat două colinde tradiționale românești și s-au bucurat de darurile oferite de către conducerea bibliotecii. Vă mulțumim, dragi copii!

Am venit să colindăm… 22 decembrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” a deschis ușa, primind cu drag, cu multă bucurie și căldură în suflet, un grup de micuți colindători format din elevii clasei a III-a B de la Școala Gimnazială nr. 26, îndrumat de doamna profesoară pentru învățământ primar Manuela Chiriac. Copilașii, îmbrăcați în costume tradiționale și purtând căciulițe specifice Crăciunului, ne-au fermecat cu un frumos program artistic de colinde românești. Mulțumim din suflet micuților copilași, care ne-au adus bucuria Sărbătorii Crăciunului cu cele mai frumoase colinde românești! Micii colindători au primit multe aplauze din partea cititorilor și bibliotecarilor, fructe și dulciuri.

Expoziție 22 decembrie 2021 - 6 ianuarie 2022

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, în foaierul de la etajul 1 al Sălii de lectură, puteți să admirați expoziția organizată de Serviciul Referințe, care pune în valoare o colecție de felicitări de Crăciun și Anul Nou provenite din donații sau arhive personale. Expoziția cuprinde felicitări din ultimele cinci decenii și își propune să trezească nostalgii generațiilor pentru care acest mod de a transmite urări celor dragi intra în uzualul sărbătorilor de peste an. Celor mai tineri, expoziția le propune o întoarcere în trecutul părinților lor și în diversitatea grafică a ilustrațiilor, adesea însoțite de sclipici, ce încercau să transmită un sentiment de bine celor dragi. Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” vă dorește ca sărbătorile de Crăciun să vă aducă numai bucurie în suflet!

Am venit să colindăm… 21 decembrie

Cu bucurie, ne-au vestit Nașterea Domnului copiii de la Școala Gimnazială „Iulia Hașdeu”. Micuții colindători au străbătut orașul cu entuziasmul specific vârstei, însoțiți fiind de doamna Daniela Porumb, prof. înv. primar, doamna Iuliana Balan, bibliotecară și de părinți. Ascultând colindele copiilor și sceneta Nașterii lui Iisus Hristos, am pătruns ușor, ușor, în magia sărbătorilor de iarnă și în spiritul Crăciunului. Le mulțumim tuturor și le dorim Sărbători binecuvântate!

„Dragă Moș Crăciun...” - proiect online Decembrie

Dragii noștri,
Se apropie Ziua Magică a Crăciunului. Clinchetele zurgălăilor parcă se aud. Elfii, ajutoarele neobosite ale Moșului, verifică frecvent cutia poștală din îndepărtata Laponie. De aceea, dragi copii grăbiți-vă să-i scrieți Moșului în lumea minunată a cărților, pe adresa de facebook - Filiala nr. 1 „Costache Negri”! El așteaptă cu nerăbdare să vă afle dorințele, impresiile și emoțiile legate de cea mai îndrăgită Sărbătoare a întregului an. Spor și inspirație tuturor!

Personalități grecești care au jucat un rol în istoria românilor, din Antichitate până în zilele noastre 10 decembrie - 10 ianuarie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Galați, găzduiește, în perioada 10 decembrie 2021 – 10 ianuarie 2022, expoziția itinerantă „Personalități grecești care au jucat un rol în istoria românilor, din Antichitate până în zilele noastre”, care face parte dintr-o amplă suită de manifestări menite să celebreze împlinirea celor 200 ani de la Revoluția Greacă. Vernisajul expoziției va avea loc la Biblioteca Județeană „V. A. Urechia”, în data de 10 decembrie 2021, la ora 15.00, în Sala „Mihai Eminescu” (etaj 1).
Expoziția este organizată de Uniunea Elenă din România, sub egida Ambasadei Greciei la București, la inițiativa Asociației Culturale a Grecilor din România „NOSTOS” și creionează portretele unor greci care au jucat un rol marcant sau uneori episodic în istoria noastră, constituind o pagină a istoriei elenismului în România.
La vernisaj vor fi prezenți: E.S. Sofia Grammata, Ambasadorul Republicii Elene la București, Doamna Pelaghia Gundra, Secretar general al Ambasadei Republicii Elene la București, Prof.univ.dr. Dragoș Gabriel Zisopol, deputat în Parlamentul României și președinte al Uniunii Elene din România.
Expoziția este realizată cu sprijinul Alpha Bank, Vista Bank și Black Sea Suppliers, iar parteneri locali sunt Comunitatea Elenă Galați, Primăria Galați, Consiliul Județean Galați și Biblioteca Județeană „V. A. Urechia”.

Axis Libri Nr. 53 decembrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați vă oferă la începutul iernii revista trimestrială de cultură „Axis Libri”, numărul 53 - un dar cultural dedicat aniversării a 80 de ani de la nașterea ilustrului scriitor și jurnalist Dan Plăeșu - binecunoscut publicului prin activitatea desfășurată ca ziarist, dar și prin scrierile sale literare - și a comemorării profesorului universitar, istoricului și omului politic, gălățean prin adopție culturală, V.A. Urechia, ctitorul Bibliotecii care îi poartă astăzi numele, la împlinirea a 120 de ani de la moartea sa, în semn de pios omagiu.
Publicația serială cuprinde în paginile sale descrierea evenimentelor organizate de instituția noastră, activitățile profesionale desfășurate fizic și în mediul on-line atât la sediul central, cât și la filiale, informații profesionale, prezentări de carte, literatură sub toate formele ei, critică de artă ș.a., dar și întâmplări culturale deosebite desfășurare în spațiul cultural gălățean.
Vă invităm să consultați periodicul, exclusiv on-line, accesând linkul următor: https://www.bvau.ro/axislibri.php?pagina=revista .
Și, cum un nou an se apropie, dorim celor care ne citesc, celor care ne-au acordat onoarea de a ne oferi interviuri, celor care au acceptat provocarea de a publica în revista noastră, dar și celor care nu ne urmăresc permanent și sunt totuși iubitori de cultură, multă sănătate și recunoaștere profesională, bunăstare, bucurii și împliniri! La mulți și binecuvântați ani!

Conferința Națională a ANBPR din România cu tema „Bibliotecile în pandemie - de la izolare la adaptare” - online 8-9 decembrie

Conferința Națională a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, cu tema „Bibliotecile în pandemie - de la izolare la adaptare” se desfășoară în perioada 8-9 decembrie 2021, pe platforma ZOOM și este organizată în colaborare cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj. Filiala Galați a ANBPR participă la conferință cu 3 lucrări susținute de: Șoltuz Cătălina - Un an de bibliotecă ALTFEL - între online și tradițional, Toporaș Camelia - Asistență de specialitate pentru utilizarea serviciilor online și Mărgărit Bianca - sChOOL-RURAL - Școala de vară pentru copiii din mediul rural.

„MARIA, regina tuturor românilor” - activitate online decembrie

Filiala nr. 1 „Costache Negri” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” a celebrat Ziua Națională a României printr-o activitate care și-a propus să ilustreze personalitatea Reginei Maria. Elevii Liceului de Transporturi Auto „Traian Vuia", coordonați de către doamnele prof. Mihaela Melinte și Camelia Radu, au creionat personalitatea Reginei tuturor românilor, un model de suverană care oferă neîncetat lecții despre sacrificiu, curaj, patriotism, diplomație și frumusețe.

Moș Nicolae! - expoziție decembrie

Filiala nr. 1 „Costache Negri” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” a organizat o expoziție cu documente din colecțiile bibliotecii pentru a sărbători sosirea lui Moș Nicolae! Ați fost cuminți,dragilor?!

Hortensia Papadat Bengescu - expoziție 7–31 decembrie

Prietenia... ce dar al vieţii! Să suferi şi să fii singur, dar să ştii că undeva, cineva te iubeşte. Să fii trudit, dar să ştii că sunt braţe care ar vrea să te poarte. Să-ţi fie frig.. şi să-ţi aduci aminte de sânul cald al prieteniei. Să nu te odihneşti, să suferi, să tremuri... Dar să ştii.” Hortenia Papadat Bengescu.
Expoziție cu documente din colecțiile bibliotecii organizată la Filiala nr. 1 „Costache Negri” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” în perioada 07 – 31 decembrie 2021.

„Biblioteca în straie de sărbătoare!” - expoziție decembrie

Filiala nr. 1 „Costache Negri” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare și vă așteaptă cu drag să-i treceți pragul!

Întâmpinarea Anului Nou: Felicitări și invitații adresate lui Vasile Alexandrescu Urechia 3 decembrie - 4 ianuarie

În perioada 03.12.2021 - 04.01.2022, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, organizează la Popasul Bibliofilului de la sediul central, mezanin, expoziția Întâmpinarea Anului Nou: Felicitări și invitații adresate lui Vasile Alexandrescu Urechia, care cuprinde 25 de reproduceri după foi volante de la sfârșitul secolului al XIX-lea păstrate în fondul Colecțiilor Speciale. Varianta virtuală a expoziției va fi prezentată pe pagina de Facebook a Colecțiilor speciale, la adresa https://www.facebook.com/bvauCS.ro.

Fotografia ta, istoria Galațiului : donațiile lunii noiembrie 1-12 decembrie

În perioada 1-12 decembrie, la sediul instituției, în foaierul Sălilor de lectură de la etajul 1, Serviciul Referințe și Compartimentul Colecții Speciale organizează expoziția Fotografia ta, istoria Galațiului : donațiile lunii noiembrie, care cuprinde fotografii și alte tipuri de documente donate în cadrul proiectului de recuperare a memoriei fotografice a orașului Galați și care promovează rolul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” în procesul de recuperare și de conservare a memoriei locale și importanța donatorilor în recuperarea memoriei fotografice comunitare.

Decembrie la Bibliotecă Decembrie 2021

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați atât la Sediul central (Str. Mihai Bravu nr. 16) cât și la filiale: Filiala Nr. 1 „Costache Negri” și Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea”.

În luna decembrie, Zi sanitară va fi în data de 31 decembrie 2021. (În caz că nu există alte restricții)

Accesul în bibliotecă se va face în condiții de maximă siguranță atât pentru public, cât și pentru personal, cu respectarea măsurilor de protecție anunțate de autorități.

Vă invităm la o rememorare a evenimentelor din luna anterioară prin afișele create de noi, mulțumim că ați trecut pe la Bibliotecă!


Arhiva Evenimentelor și Știrilor


Recomandări privind conduita socială responsabilă

COVID-19

Recomandări privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

Clic aici