Pagina utilizatorului : împrumut/restituire
Cum pot împrumuta un document la domiciliu?
Vă alegeți cartea direct de la raft sau puteți solicita ajutorul și îndrumarea bibliotecarului.
Înregistrarea documentelor în contul dumneavoastră se face de către bibliotecarul de la pupitrele de împrumut sau utilizând echipamentul specializat pentru auto-împrumut, amplasat la parterul sediului central.
Stația de auto-împrumut poate fi folosită de utilizatorii bibliotecii pentru a încărca cărţi în contul propriu sau pentru a descărca publicaţiile împrumutate, fără asistentă din partea unui bibliotecar.
Împrumutul de documente se realizează în compartimentele specializate ale Bibliotecii.
Cât timp pot împrumuta documentele?
-
Fiecare împrumut de documente se acordă pe o durată de maximum 28 de zile, cu excepția documentelor multimedia şi periodicelor care au termenul de împrumut de 7 zile calendaristice și a cărţilor audio Daisy, destinate persoanele nevăzătoare, la care termenul de restituire este de 14 zile calendaristice.
-
Termenul de restituire se poate prelungi o singură dată, înainte de expirare, cu un termen egal ca durată.
-
Dacă documentele sunt solicitate de un alt utilizator, acestea nu pot fi prelungite.
-
Prelungirile se pot face în persoană, prin telefon la Sediul central, 0236 411 037, int. 121, la Filiala nr. 1 „Costache Negri”, 0336 102 037, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, 0336 100 009 sau prin e-mail vaurechia@gmail.com.
Câte documente pot împrumuta la domiciliu?
Puteți împrumuta maxim patru documente, cumulat, de la toate punctele de împrumut ale Bibliotecii.
Am împrumutat 2 cărți de la una dintre filialele Bibliotecii. Mai pot împrumuta 4 de la sediul central?
Nu. Numărul total de publicații este 4.
Ce presupune împrumutul interbibliotecar?
În cazul în care sunteți utilizatorul Bibliotecii și dvs găsiți un document pe care doriți să îl consultați de la o altă bibliotecă, la care nu sunteți înscris și/ sau nu aveți acces, noi vom solicita documentul în numele dumneavoastră și îl puteți împrumuta de la noi, urmând să respectăm termenul de împrumut și condițiile de consultare impuse de biblioteca proprietară. Solicitarea se face în scris la Secția „Săli de lectură” sau prin email la adresa: vaurechia@gmail.com.
Cum pot rezerva un titlu?
-
Utilizați contul de utilizator. Apăsați butonul Rezervare și introduceți titlul documentului pe care doriți să-l rezervați.
sau
-
Scrieți un e-mail la adresa vaurechia@gmail.com
-
Contactați-ne telefonic. Accesați secțiunea: Contact.
-
Veniți la sediul Bibliotecii sau în filiale.
Pot avea acces la internet din Bibliotecă?
Da, printre serviciile oferite se regăsește și cel de acces gratuit la internet pentru utilizatorii săi.
Pentru a avea acces la internet puteți folosi terminalele amplasate în cadrul Compartimentului Referințe electronice și internet de la sediul central sau de la filiale, cât și infrastructura de acces prin WiFi, disponibilă în toate locațiile de mai sus.
Pentru folosirea infrastructurii Wireless vă rugăm să vă adresați bibliotecarului pentru a solicita datele de conectare.
Ce se întâmplă dacă am depășit termenul de împrumut?
Pentru depășirea termenului de împrumut se plătesc câte 0,06 lei/zi pentru fiecare carte împrumutată.
Am pierdut o carte. Pot să aduc alta în loc?
Numai dacă este același titlu, același autor, același număr de pagini și aceeași ediție. În celelalte cazuri va trebui să achitați prețul cărții în conformitate cu Legea nr. 334/2002.
Unde pot restitui cărțile și documentele multimedia?
Cărţile şi documentele multimedia împrumutate se pot restitui la pupitrele de restituire din sediul central al Bibliotecii precum și a filialelor.
Totodată la Sediul central cărţile se pot restitui fără intermediul bibliotecarilor la Dropbox-ul din partea dreaptă a clădirii, folosind permisul de tip RFID.