„O bibliotecă este un ținut vrăjit, un palat cu desfătări, un adăpost în care te poți adăposti împotriva furtunilor. Oricine va avea cheia de aur care deschide ușa tăcută a bibliotecilor va găsi în ele încurajare și mângâiere, odihnă și fericire”.
John Lubbock

Argument

Cartea, ce minune! Închide în ea posibile lumi, emoții, călătorii și oameni. Biblioteca, univers nelimitat, rămâne primul loc al întâlnirii cu neprețuitele cărți. Celebrăm anual, pe 23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor, la inițiativa UNESCO, în scopul promovării lecturii și a dreptului de autor, iar din anul 2005, în România se sărbătorește concomitent și Ziua Bibliotecarului, cel care leagă prieteniile veșnice dintre cititori și cărți. De aceea, sunt mult așteptate manifestările în care cartea, regina culturii, este sărbătorită și un bun prilej pentru noi de a provoca iubitorii de lectură să ilustreze artistic printr-un simbol/ desen/ eseu/ poezie, cum își imaginează ei, legătura dintre carte, bibliotecă și bibliotecar.

Scopul proiectului

Obiective

Perioada de derulare

martie – iunie 2020

Rezultate așteptate

Proiectul a înlesnit posibilitatea cititorilor noștri de a-și exprima emoțiile și impresiile despre lecturile parcurse, ajutându-i să-și dezvolte totodată creativitatea și fantezia, mai ales în mediul online. De asemenea, s-a încercat încurajarea și stimularea interesului copiilor pentru lumea cărților, oferindu-le astfel șansa de a părtunde și în alt mod în acest spațiu al cunoașterii, Biblioteca.

Grup țintă

Grupul țintă este format din utilizatori ai bibliotecii, indiferent de vârstă

Locul de desfășurare

În mediul online, pe pagina de facebook a bibliotecii Filiala Nr. 1 „Costache Negri”- Bibliotecă Municipală pentru Copii, Galați.

Resurse folosite în derularea proiectului

Concluzii

Proiectul își propune să contribuie la formarea unei comunități online în care utilizatorii să își folosească imaginația și creativitatea. Copiii vor fi actorii pricipali în actul transmiterii și valorificării cunoștințelor, așa încât se va sădi de la vârstă fragedă sentimentul de iubire pentru valorile reale ale culturii și literaturii.

Se dorește ca acest proiect să fie izvor de bucurie și de satisfacție, care să creeze copiilor o bună dispoziție favorabilă, atât dezvoltării psihice, emoționale, dar și estetice.