Salonul literar „Axis Libri“ este o manifestare cultural-artistică organizată de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați care își propune ca în fiecare zi de joi a săptămânii, la ora 17:00, să realizeze: lansări de carte, dezbateri literare, recitaluri de muzică și poezie etc.

Pentru că marile branduri sunt cele care reușesc să propună o poziționare sau o promisiune cu adevarat diferențiatoare și inedită, o nouă inițiativă a luat ființă, având scopul de a întregi în calitate și diversitate oferta culturală a Bibliotecii, anume Salonul literar „Axis Libri“. Facând parte dintr-o „integrala a manifestarilor“ de promovare a cărții și lecturii, salonul găzduiește lansări de carte ale creatorilor din Galați, din țară și diaspora română, recitaluri, dezbateri pe teme majore din actualitate, expoziții oi minispectacole, oferind oportunități pentru punerea în valoare a potențialului artistic, din arealul Dunării de Jos.

Salonul își desfășoară reuniunile în ambientul prietenos al sălii de lectură „M. Eminescu”, scăldate în lumina caldă, ce filtrează din luminator albastrul electric al mobilierului, și sub privirile geniului național al poeziei, portretizat cu măiestrie de artistul plastic gălățean, Nicolae Spirescu.

Gazda primitoare, plină de solicitudine, directorul Bibliotecii, prof. drd. Zanfir Ilie deschide, de fiecare dată, cu prezentarea programului și a personalităților aflate în calitate de subiecți sau invitați de onoare ai salonului. Ştafeta este apoi predată profesorului, scriitorului de talent, Theodor Parapiru care moderează cu har, dar și cu fermitate întâlnirile. În cele 15 ediții desfășurate pe parcursul anului 2009 și cele 20 de ediții desfășurate pe parcursul anului 2010.

Utilizăm setul de caractere UTF-8